Par to nelaimīgo ķirbi |
24. Okt 2009|18:25 |
Pagaidām izmēģinātas divas variācijas ar ķirbja piedalīšanos: 1. Ķirbju biezzupa. Sagriežam ķirbi gabaliņos, sarīvējam 2 burkānus, sagriežam 1 sīpolu un 1 kartupeli. Visu, izņemot kartupeli apcep sviestā uz pannas, liek katlā. Pieliek vientuļo kartupeli, pielej nedaudz ūdens un sutina katlā, kamēr viss ir mīksts. Piespiež pāris daiviņas ķiploka, pieliek mazo kārbiņu kausētā siera, nedaudz muskatriekstu (sāls, u.c. pēc garšas) un visu sablenderē. Lej šķīvī, uzber grauzdiņus vai lobītas garneles un ēd. Sanāca dikti labi, pat nedomāju, ka no ķirbja var sanākt kaut kas šitik ēdams.
2. Izspiež sulu no ķirbja un apelsīniem, samaisa kopā, pieliek blenderētas dzērvenes ar medu. Man ne pārāk - kkā to ķirbja garšu sit uz āru, sīcei dikti garšo, vīrs uztver kā zāles un triep iekšā.
Plānos: Ķirbju maize, ķirbju pīrāgs, ķirbju kompots, ķirbju pankūkas, mannā putra ar ķirbi. Nuuu, vismaz kaut kas no uzskaitītā. |
|