ķirbju ballītes firmas zupa |
26. Okt 2009|19:56 |
Ķirbju krēmzupas recepte :)) Tātad: ķirbi sagriež gabaliņos (tādos kubikos ~3cm, lai vieglāk izvārīt) un vāra kamēr mīksts (ļoti ātri izvārās). Sīpolu sagriež un apcep uz pannas. Vēl uz pannas sagrauzdē mandeļu skaidiņas viegli brūnas (uzmanīgi, jo ātri sadeg). Sagriež kādu 1 vai 2 (atkarībā no ķirbju daudzuma) paprikas. Ķirbjus (nolej ūdeni nost pēc vārīšanās), zaļo papriku, sīpolus un daļu no grauzdētajām mandelēm ar blenderi sablenderē. Tam visam pieliek garšvielas (sāli, piparus, baziliku, timiānu) un pielej saldo krējumu (arī atkarībā no kopējās masas daudzuma, bet nu uz tādu vidēju ķirbi kādi 500ml). To visu beidzot atkal liek uz plīts un uzvāra. Pasniedzot katram bļodiņā pārkaisa ar grauzdētajām mandelēm un baltmaizes grauzdiņiem, kas sagriezti mazos kubikos. Ņņamm.. |
|