oblica - Par to nelaimīgo ķirbi [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par to nelaimīgo ķirbi [24. Okt 2009|18:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]blondais_terors
Date:26. Oktobris 2009 - 21:05

Ķirbja un lēcu zupa

(Link)
Ķirbis 700g, 1 pētersīļa sakne, 1 sīpols, 2 ķiploka daiviņas, 1 puravs, 3 ēdk. eļļas, 500g maltas gaļas, 80g kūpināta bekona, 1 čilli pāksts, 2 lauru lapas, 5 melno piparu graudi, 5 smaržīgo piparu graudi, 80g lēcu, 2 ēdk. ābolu etiķa, 1 l dārzeļu buljona, sāls.

Ķirbim izņem sēklas. 700g ķirbja mīkstuma sagriez kubiņos. pētersīļa sakni, ķiplika daiviņas un sīpolu smalki sagriež. Puravu sagriez plānās ripiņās.
Eļļā apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno malto gaļu un smalki sagrieztu bekonu. Maisot cep ~8 min.
Liek katlā. Čilli pāksti sasmalcina. Čilli, lauru lapas, piparus, lēcas, pētersīļa sakni un ķirbja mīkstumu liec katlā pie gaļas, pievieno etiķi un dārzeņu buljonu. Zupu vāri 12 min, tad pasāli.
Neatceros īsti kurā brīdī lika klāt puravu. tā kā domāju liec kopā ar visām sastāvdaļām, vai kā pēdējo, ja gribas vairāk purava garšas :D

vispār receptē šī zupa tika lieta izgrebtā ķirbī, bet var ēst arī no katla parastā. ;) ir salīdzinoši pikanta un ne pēc ķirbja