oblica - Par to nelaimīgo ķirbi [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par to nelaimīgo ķirbi [24. Okt 2009|18:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]blondais_terors
Date:26. Oktobris 2009 - 20:53

ķirbja kūka ar lazdu riekstiem

(Link)
100g miltu, 100g maltu lazdu riekstu, šķipsna sāls, 40g cukura, 80g sviesta, 3 olas, 500g ķirbja mīkstuma, 200g kondensēta piena, 1 vaniļas pudiņš, 1tējk. rīvēta citrona miziņa, 1/2 citrona sulas, 1 olas dzeltenums, pūdercukurs (nav obligāti).

gatavo mīklu: sajauc miltus, riekstus, sāli, cukuru. Pievieno sviestu, 1 olu un sajauc mīklu. Ietin pārtikas plēvē un atdzesē stundu ledusskapī.

gatavo ķirbja biezeni: ķirbi sagriež kubiņos, liek katlā, pievieno 6 ēdk. ūdens, uzliek vāku un sautē 15 min. Atdzesē.

Cep kūkas pamatu: Mīklu izrullē starp 2 cepamā papīra lapām. Cepamo formu ieziež ar sviestu, ieklāj mīklu, sadursta ar dakšiņu. Ieklāj cepamo papīru, uzber zirņus un cep 12-15 minūtes 200 grādos.

Gatavo pildījumu: sautēto ķirbi sablenderē. Pakāpeniski piemaisa kondensēto pienu, vaniņas pudiņu, citrona miziņu un sulu, pārējās olas un dzeltenumu.

Cep kūku: izņem papīru ar zirņiem, lej mīklas pamatnē ķirbju masu. Cep kūku 45-50 min 175 grādos. Gatavo kūku atdzesē formā, tad izņem. Ja vēlas var pārkaisīt ar pūdercukuru. Es parasti nekaisu jo jau tā kūka ir brīnišķīga!