porcelāna lellīte [userpic]

30. Janvāris 2022 (18:34)

nu, aizņemtās/slinkās mātes neturiet sveci zem pūra! man vajag idejas:
a) sīku pašnodarbināšanai, kas nav netīra, skaļa, bīstama vai ķēpīga

b) barošanai. visādām uzkodām, ko var paši uztaisīt. vai ko es varu maksimāli ātri uzsildīt vai uztaisīt un dot vairāk nekā vienu reizi (labi ja)

jo vairāk ideju un jo detalizētāk, jo labāk

Comments

Posted by: Vienradžu Lauks ([info]sunjakraans)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 18:37

Kas tas par seksismu?

Posted by: jā un nē ([info]dzeltens)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:25

a) Puzles. Uzdevumu grāmatas ar uzlīmēm, labirintiem, atrodi 10 atšķirības utt. Ja vecākais lasa, tad var izskaidrot noteikumus jaunākajām. Lego vai tml.kluči. Nu, un zīmēt, krāsot, bet tas ir diezgan ķēpīgi. Vēl manējam vienu brīdi bija topā griezt sniegpārsliņas, bet tam varbūt jau sezona galā.

b)Kaut kas, ko var tīt tortiljās un taisīt rullīšus: biezpiens, siera salāti, kaut vai biezpiena sieriņi? PIk NIk sieriņi. Ja ir laiks sagriezt tos un ķirštomātus, tad no tiem var būvēt uz šķīvja sēnes, kas arī kādu laiku nodarbina.

Posted by: Vienradžu Lauks ([info]sunjakraans)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 18:42
Atbild cibas patriarhs

a) tādas nodarbes nav interesantas
b) putra, steiks

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 18:50

Mūsmājās skaļa ir jebkura nodarbe, kurā iesaistās vairāk kā 1 juniors. Citādi - vecie, labie ekrāni, kad man ir spēks, tad galdaspēles (tas neietilpst pie pašnodarbināšanās, taču vieni viņi nespēlē). Kad man ir spēks tikt pāri viņu "man ir tiiik gaaaaarlaiiiiciiiiiigiiiiìi" vilnim, viņi paši kaut ko izdomā. Reizēm kaut ko aktīvāku, reizēm vnk iekrīt grāmatās.

Pašapkalpošanās uzkodas - vienmēr ir pieejami mazie tomāti, gurķi, kaut kādi augļi, rīsu galetes. Vīrs aizbrauca, vairs ledskapī nemētājas saldie jogurti, bērni atsākuši dzert ūdeni, pienu kefīru (reizēm ar zapti vai cukuru).
Es taisu - fišfingerus ar kaut ko, makaronus ar visādu veidu mērcēm, plītī ceptus fritētos saldētos kartupeļus, piena zupas, maltās gaļas mērces, pusfabrikātu pankūkas, griķus, vārītas pupiņas (šobrīd laikam izdevīgāk ir pirkt bundžās, ne vārīt mājās)..

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 18:54

man vajag lai ir max bez ekrāniem (jo tie būs aizņemti) un manas dalības un neskaļi, jo pie aizņemtajiem ekrāniem intensīvi notiks lietas

kādas piena zupas tu vāri? zupas pēdējā laikā neēd vispār

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:11

Izsniegt viņiem papīru, zīmuļus, šķēres, līmi, skoču un aizvērt durvis no otras puses (ja iespējams). Kaut kādi lego, kinētiskās smiltis, plastilīns. Maniem reizēm patīk lomu spēles, reizēm ar lellēm, reizēm paši pārtaisās. Segas, palagi, krēsli, lai taisa teltis.

Maniem jauniešiem patīk sālsūdenī novārīti makaroni, kam beigās vēl pieliets piens. Man pašai gribētos vēl kartupeļus iekšā un klāt piekost siermaizi, taču mani neuzstāj, tāpēc neiespringstu.

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:15

Ā, maniem pēdējā laikā vēl labi iet sekojoša zupa: uzvārīt vistas filejas gabaliņus (jau sagriezti pieejami lidlā) ar buljona kubiņu + dārzeņi (kartupeļi, burkāni un saldētie zirnīši vai kukurūzgraudi no bundžas) + sāls, ja vēl prasās.

Posted by: Vienradžu Lauks ([info]sunjakraans)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 13:08

Tu esi piena zupa, kuce. Rimčika makaroni 383, maziņie, tad piens, sviests, un galvenais ingredients - kuce. $gang$

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:04

acīmredzot, mums te citas vecuma grupas, bet ja par ēdieniem, tad, dažādu formu makaroni, t.sk., piena zupā un ar sieru, ar cīsiņiem un bez. pelmeņi. vārītas olas un marinēts/svaigs gurķis (tās laikam būs uzkodas). vārītas olas te vispār topā.

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:04

dažādas brokastu pārslas ar pienu.

Posted by: J. S. Badger ([info]217)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:16

lai zīmē paši savu tematisko galdaspēli ar flomīšiem (jo tad mazāka ķēpa), piemēram, cirka tipa

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:16

Jaaaaa. Jau sen pieejamas ne tikai brokastīs. :D

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:17

Tas par brokastu pārslām.

Posted by: jā un nē ([info]dzeltens)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:34

+daudz par brokastu pārslām un visādiem to paveidiem.

Posted by: notes to myself ([info]mirdza)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 12:22

Un roltoniem arī. :D

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 20:21

un ne vienmēr ar pienu :))

Posted by: helvetica ([info]helvetica)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 19:52

adīt šalli, šūt mantiņas (ar roku vai ar mašīnu), šķirot pogu kasti, siet lupatu grīdceliņu, tīrīt mājinieku apavus, likt puzli

visādas maizītes - siermaizes, desmaizes, gurķmaizes, buvēt tās pa stāviem kā hamburgeru. Pankūkas, kurās var visu ko tīt iekšā.

Posted by: de ([info]de)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 20:46

kinētiskās smiltis ir baigā štelle, nevienu vien reizi izglābušas situāciju. viņām ir kaut kāds brīnum nomierinošs efekts.
vēl lielākoties var cerēt uz lego vai līdzīgām būvējamām spēlēm.
bet, redz, man viņš viens, tātad jebkurā gadienā darbošanās savā nodabā ir gauži neilga, un tad sākas: "mīlulīt, tu mani šajā teikumā pārtrauc trešo reizi," jeb, citiem vārdiem, pizģec un histērijas.

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 21:48

Grāmatas, zīmēšana, lielākajiem - darba lapas ar matemātiku, sudoku.

Ja uzkodām, tad - sagriežu augļus/dārzeņus; kad ir spēks, tad sacepu mini ķirbju-dzērveņu-ābolu mafinus (vairākām dienām uz priekšu, bet 24 mafini neizvelk ilgāk kā 3 dienas; ja ļauj vaļu, tad pazūd vienā setā).
Ja ēšanai, tad vakariņas gatavot tā, lai paliek nākamai dienai. Galīgā bezizejas situācijà - taisu pelmeņus. Manējie paši vēl īsti negatavo (ja neskaita maizītes), bet tādi ātrie ēdieni - makaroni ar tunci. Bet nu reāli vislabāk strādā iepriekšējā dienā sagatavots ēdiens.
Karstmaizītes taisu. Olu ar brokoli un desiņu. Vārītu olu + svaigus dārzeņus.

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 22:03

Kā našķi - sukādes un riekstiņus. Žāvētus ābolus, bet tie jau gandrīz beigušies.
Dzeramie jogurtiņi, sagriezts siers.

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 30. Janvāris 2022, 22:04

Lego. Miķ ļoti patīk Lego, māsas arī reizēm piesēž, bet viņas uz max 30 min, ne vairāk. Abas meitenes vairāk uz zīmēšanu.

Posted by: Citronz ([info]citronz)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 08:03

Mans lego fans, jauns lego vienmēr nodarbinās uz pāris h. Arī vecais lego, ja viņam būs iedvesma. Principā, ka viņš pats kaut ko neizdomā, tad palīdz padot idejas, kuras viņš tālāk jau attīsta. Vispār var sevi labi nodarbināt, ka grib. Ja negrib, tad būs mammammamamama. Reizēm vienkārši pietiek ieraudzīt ko jaunu (kādu kartona kasti tukšu lielu vai ietinamo papīru) un viņam rodas ideja uz pāris h. Jā, vispār kartona kastes ir ļoti noderīgas.

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 10:57

Nodarbe bērnu bariņam pilnai dienai - iestudēt izrādi. Paši izdomā, ko. Paši taisa scenogrāfiju, paši tērpus sakombinē.

Vēl nopirkt kādu bērnu žurnālu, kur gan komiksi, gan kādi uzdevumi.

Vēl visādas būvēšanas. Vai lego, vai vilciena trases.

Ēdamais, ja bērniem pašiem jāspēj paēst, tad jau te pieminētās maizītes un pankūkas un gatavais ēdiens.
Ja vajag ātrpagatavojamu, tad man patīk vnk katlā sagāzt griķus, kaut saldētos dārzeņus, var klāt malto gaļu vai kādu buljonu, sasautēt un ņamm. Mūsmājas tam nosaukums ir "ēdiens".

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 31. Janvāris 2022, 12:01

es domāju, ka beigu beigās paši bērni taču izdomās, jo darīt, jo viņiem, lai būtu pēc iespējas Tevi netraucējošāki, ir jādara jau zināmas lietas. piemēram, šodien manējie kopš pamošanās (izņemot brokastis) ir pašdarbībā un te ir gājis vaļā lego, tad kaut kādas mašīnu sacīkstes, tad torņu būvēšana no segām vecāku gultā un tā. es neesmu piedalījusies ne nieka. ja es būtu izdomājusi jaunu izklaidi, tad noteikti būtu "mammu, kā šito darīt?" :) tā ka es ieteiktu vienkārši viņus nofraktēt viņu istabā pie savām zināmajām lietām :)

bet par ēdienu - ja vajag tā labi un uzreiz, man prātā nāk iepriekšējā dienā sacepti dažādi plāceņi (es ceptu cepeškrāsnī, bet var arī uz pannas), kas ir garšīgi auksti. biezpienplāceņi, falafeļi, griķu kotletes. un. atceries, ka viena ēdienreize jau var būt arī Nekas Tāds :) miera vējos plikas sviestmaizes. un ābols.

Posted by: sajūtu cilvēks ([info]vacatio)
Posted at: 7. Februāris 2022, 21:56

man ledskapis vienmēr pilns ar kārumsieriņiem un pieliekamā lielās Milzu (kas zīmols MILZU) bumbiņas, riņķīši un tml. Lielākais uzsilda abiem pienu un ēd.
IKEA gaļas bumbiņas ātrai uzgatavošanai, panētie kalmāri.
ā un papriku visās krāsās manējie ēd kā ābolus (tik jāsagriež sķēlītēs).

25 Lasīt komentārus piebilst