porcelāna lellīte [userpic]

13. Novembris 2017 (11:52)

izvārīju šodien dārzeņu biezzupu. cetrurtdaļa ķirbja, liels burkāns, kāposts, tomātu konservi un ir tik garšīgi ka gribas pārēst jēgu. tik forši, ka pieaqudzis cilvēks var taisīt to, kas pašam garšo. tas ir pieaugšanas vislabākais aspekts. gribi - ēd kaut tikai kefīru ar cepumiem, gribi - taisi sautējumu. drīkst sacept gaļu un ēst bez maizītes. protams, ierobežos finanses, laika un noguruma aspekti, kad mājsaimniecībā ir vēl kāds, tad tomēr drusku pieskaņojas un regulējas bet ir tik brīnišķīgi ka pa lielam viss ir tieši tā kā tu vēlies!

nē nu gadās jau piedegšanas, kaprīzas plītis, neveiksmīgas dienas vai receptes, bet dzīvē jau nekad nav tikai ideāli.

Comments

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 13. Novembris 2017, 12:11

Bērnus regulāri nolieku fakta priekšā, ka mēs neēdīsim katru dienu tikai to, kas viņām garšo.
No bezbērnu pieaugušā dzīves visvairāk pietrūkst nevis sekss, kad sagribās, un arī ne tik ļoti ēdiens (jo to tomēr sev regulāri pagatavoju "pēc ģīmja un līdzības"), bet pastaigas u.c. aktivitātes kad un cik iegribas. Šitās špidrilas pat 1km noiet uzskata par kaut ko traki grūtu. Bet tagad mēs bezbērnu brīvdienas ņemam nevis pārgājieniņiem un riteņizbraucieniem, bet frisbija mačiem.

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 13. Novembris 2017, 12:58

man tieši tas pieaugušo dzīvē visvairāk besī - nekad mājās nav ko ēst, nekad nav nekā garšīga. kungs nekad neatbild uz jautājumu ko pagatavot, pati ļoti reti ar prieku izdomāju ko ēdīsim. sestdien viesos skatījos uz K no attāluma un domāju šausmas, cik tievs palicis ar šitādu sievu dzīvojot.
lai cik daudzos aspektos man nepatiktu mammas ciemošanās, tas, ka pēc viņas ciemošanās ledusskapī var atrast čupu ar plānajām pankūkām utml. gan ir pluss.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Novembris 2017, 15:35

pelmeņi? vareņiki? picas? ātri un veselīgi ir vistas cēzara salāti, droši vien var ar visu ko citu, bet es tā nemāku. pildītās pankūkas var nopirkt. makaroni ar kko.
a kādēļ nav nekā garšīga? jūs taču varat sagādāt. nav jau obligāti kkas jāēd pa nopietno, var augļu/dārzeņu/kefīra smūtijus ja garšo un darbā kārtīgas pusdienas paēd, var ēst augļus - samet kkādas lapas, piegriež kādus dārzeņus kas garšo, piemet olīvas/siera gabaliņus/baltmaizes grauzdiņus un gatavs. var omletes u.tml.
man ļoti palīdz lasīt pavārgrāmatas. es lasu kā literatūru. un mīļākās pavārgrāmatas vispār ļoti bieži šķirstu bērnus midzinot

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 13. Novembris 2017, 15:57

Ja es būtu ar mieru ēst pelmeņus, picas, makaronus un pusfabrikātu pankūkas tad mums problēmu nebūtu, bet tā kā es netaisu (manuprāt) neveselīgus sūdus, tad es netaisu neko :D Arī tas, ka nav nekā garšīga principā ir apzināta izvēle veikalā nepirkt tos gardumus un nelikt skapjos, bet runa jau ir par to silto sajūtu mātes mājā, kur ir tie gardumi, kāda cita pirkti.

Salāti (spināti, pupas, olas, kāposti) mums ir brokastīs, omletes nedēļas nogalēs. Svētdienās cenšos sataisīt gaļu vai uzvārīt zupu 3 dienām uz priekšu, bet ne vienmēr sanāk, ja nesanāk, tad neko, besī veikali un besī ēdieni. Man uznāk kaut kādi modes kliedzienu periodi, vienu brīdi taisīju blenderī visādus dzeramos smūtijus, citreiz atkal kaut kādus salātus, pēc tam kkādas biezzupas utml. Bet tagad ir periods, kurā man neko nekārojas līdz brīdim, kad baigi vajag ēst, un tad gribas stumt tikai kēksus ar rozīnēm.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Novembris 2017, 17:38

nu ja gribas ar vienradžu putekļiem, palasi Meirānes pavārgrāmatas. vai Jurkānes Dzīves garšu (bestest everest). un var jau vnk siera, augļu, dārzeņu plati, +marinējumi (olīvas, gurķīši, šampinjoni u.tml) vai žāvēta vistiņa vai tml

attiecībā uz kēksiem nezinu ko ieteikt. kad man izdodas praktizēt 'nopērc un saēdies cik gribas' tad ilgu laiku ir miers. bet nu tad es varu Roku vai Svetlanu vai kas nu ir topā nokopt neveselīgus un neticamus apjomus dažu dienu laikā. toties nekāro kā kuru reizi - pat pusgadu vai ilgāk

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 13. Novembris 2017, 16:46

man patīk garšīgi paēst un arī pašai to uztaisīt,bet reāli besī,ja tas jādara 7 dienas nedēļā
pēdējā laikā izeju uz dārzeņu sautējumu mikrenē,kas aizņem maz laika, jo baisi negribas stāvēt pie plīts
bet,tākā man nav bērnu,tad varu atļauties pateikt "man šõvakar negribas, ēd ko pats atrodi"
par laimi,manam vīram vakariņās der arī saldējuma kaste. ( viņš neēd bietes un selerijas, savukārt man tie ir divi lieliski draugi,ko pabāzt zem mocarellas un pārbert ar apceptām sēkliņām un voila!)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 13. Novembris 2017, 17:43

nu es esmu par dzimumu līdztiesību (iespēju robežās), mūsu mājās kotletes un karbonādes piegādā viņš un viņam sanāk labāk, ja godīgi :D

māk arī zupu izvārīt, bet vispār vakariņās pats sameklē biezpienu ar krējumu un ievārījumu vai uztaisa maizītes vai izcep olas

jā, bet baigi nogurst no tās garšīgās gatavošanas ikdienā. es spiežu uz zupām un sautējumiem. šonedēļ otrajā b/d rītā izcepu sīcim brokastīs pankūkas. brokastīs! pirms septiņiem!

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 13. Novembris 2017, 18:00

var jau būt par dzimumu līdztiesību, bet ja nemāk ēst taisīt,tad nemāk

bet par laimi, par šõ nav jāstrīdas

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: 14. Novembris 2017, 15:14

kādas garšvielas bēri iekšā? man vienmēr sanāk austrumu, jau apnika.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Novembris 2017, 16:13

kā kuru reizi gribas. parasti karstā eļļa drusku ķimenes un dažus kumīna graudiņus, kad jau drusku apcepies arī raudeni un baziliku. un saldo sarkano paprikas pulveri. citreiz drusku čili, ja jūtu ka nāk iesnas, ingvera pulveri, man patīk arī malts muskatrieksts un kardamons. citreiz ja atceros tad zaļo bezsāls Anniņu. ja atceros, kādu saldētu diļļu kātu no ledusskapja vai kaltētu diļļu pulveri (man diemžēl nav diļļu sēklu). selerijas sakne un pētersīļa sakne parasti ir jau sastāvā kā dārzeņi

vispār es labprāt liktu arī piparus, bet dodu arī sīkajiem un pašai nepatīk ja sanāk uzkost. sinepes var likt. mārrutkus arī. marinētu gurķi var smalki sagriezt un tad jau likt klāt šķīvī ja gribas, tieši tāpat kā jebko citu kas garšo - kaut vai marinētas sēnes. un to gurķu marinējumu citreiz pieleju tāpat klāt, ja jūtu ka prasās stiprāku
bet vispār mans ikdienas kombo ir ķimenes+kumīns+baziliks+raudene. ja prasta zupa vai buljons, tad smaržīgie pipari, daži melnie pipari un lauru lapa. ja nav klāt tomātu vai paprikas, raudeni un baziliku nelieku. vispār es pēc smaržas - paostu un paskatos kas man tāds labs ir un ko varētu iebērt. man gan garšo arī kanēlis pie cūkgaļas, maltu ingveru, kardamonu un muskatriekstu ļoti bieži lietoju, ne tikai uz Ziemassvētkiem un saldajos ēdienos

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: 15. Novembris 2017, 14:56

super atbilde, paldies. jā, man vienmēr sanāk austrumu vai vidusjūras sautējumi, atslodzei no šamiem tad tiek ēsts vai nu mizains kartupelis ar linsēklu eļļu, vai arī tvaicēti dārzeņi ar sāli un eļļu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Novembris 2017, 15:24

kādi ir vidusjūras sautējumi?

Posted by: frau Strumpf ([info]juuuda)
Posted at: 15. Novembris 2017, 22:01

ar vidusjūras sautējumiem domāju tās pašas raudenes, bazilikus, t.s. provansas garšvielas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 15. Novembris 2017, 15:26

ā, un vēl kad būšu pie Krišnām, nopirkšu tos melnos apaļos graudiņus ko viņi liek lēcu-rīsu-dārzeņu sautējumā. laikam kkādas sinepju sēklas

14 Lasīt komentārus piebilst