izvārīju šodien dārzeņu biezzupu. cetrurtdaļa ķirbja, liels burkāns, kāposts, tomātu konservi un ir tik garšīgi ka gribas pārēst jēgu. tik forši, ka pieaqudzis cilvēks var taisīt to, kas pašam garšo. tas ir pieaugšanas vislabākais aspekts. gribi - ēd kaut tikai kefīru ar cepumiem, gribi - taisi sautējumu. drīkst sacept gaļu un ēst bez maizītes. protams, ierobežos finanses, laika un noguruma aspekti, kad mājsaimniecībā ir vēl kāds, tad tomēr drusku pieskaņojas un regulējas bet ir tik brīnišķīgi ka pa lielam viss ir tieši tā kā tu vēlies!
nē nu gadās jau piedegšanas, kaprīzas plītis, neveiksmīgas dienas vai receptes, bet dzīvē jau nekad nav tikai ideāli.
kā kuru reizi gribas. parasti karstā eļļa drusku ķimenes un dažus kumīna graudiņus, kad jau drusku apcepies arī raudeni un baziliku. un saldo sarkano paprikas pulveri. citreiz drusku čili, ja jūtu ka nāk iesnas, ingvera pulveri, man patīk arī malts muskatrieksts un kardamons. citreiz ja atceros tad zaļo bezsāls Anniņu. ja atceros, kādu saldētu diļļu kātu no ledusskapja vai kaltētu diļļu pulveri (man diemžēl nav diļļu sēklu). selerijas sakne un pētersīļa sakne parasti ir jau sastāvā kā dārzeņi
vispār es labprāt liktu arī piparus, bet dodu arī sīkajiem un pašai nepatīk ja sanāk uzkost. sinepes var likt. mārrutkus arī. marinētu gurķi var smalki sagriezt un tad jau likt klāt šķīvī ja gribas, tieši tāpat kā jebko citu kas garšo - kaut vai marinētas sēnes. un to gurķu marinējumu citreiz pieleju tāpat klāt, ja jūtu ka prasās stiprāku
bet vispār mans ikdienas kombo ir ķimenes+kumīns+baziliks+raudene. ja prasta zupa vai buljons, tad smaržīgie pipari, daži melnie pipari un lauru lapa. ja nav klāt tomātu vai paprikas, raudeni un baziliku nelieku. vispār es pēc smaržas - paostu un paskatos kas man tāds labs ir un ko varētu iebērt. man gan garšo arī kanēlis pie cūkgaļas, maltu ingveru, kardamonu un muskatriekstu ļoti bieži lietoju, ne tikai uz Ziemassvētkiem un saldajos ēdienos