porcelāna lellīte [userpic]

26. Aprīlis 2014 (17:01)

kamēr es gatavojos pastaigai uz parku, jūs man te tā forši varētu sarakstīt visādus ēdienus, kuri ir sātīgi/kalorijām bagāti/cukuriem pilni, no kuriem parasti izvairās skuķi tievējot. vēlams veselīgus, bet nav obligāti
(jo nu mans mērķis ir iet pret straumi)
nu tur - trekna gaļa, baltmaize, makaroni, saldējums, kondensētais piens etc

Comments

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 17:28

Pankūkas ar aizdaru. Sacep prastas mazās pankūkas, pēc tam sataisa aizdaru. Aizdaram izkausē uz pannas labi daudz sviesta, tajā sviestā sacep kādas trīs - četras olas, kad olas nāk gatavas, piejauc turpat uz pannas klāt krējumu. Visu to sagāž bļodiņā un tur mērcē tās pankūkas, paķerot pagabaliņam olas pie katras.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 19:25

aizdars šim brīžam par treknu, bet man patīk tā doma. tu varbūt zini kā taisa mērcīti pankūkām ar kausētu sviestu un krējumu? bērnības draudzenes vecmāmiņa tādu taisīja un neviens nezin recepti

Posted by: unpy ([info]unpy)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 19:31

Tā arī taisa, nekā sarežģīta - izkausē un izkarsē sviestu, tam turpat uz pannas piejauc skābu kējumu, maisot pakarsē pavisam nedaudz.

Posted by: +++ ([info]zefiirs)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 18:02

sacepts speķis/cauraudzis, nu tas kraukšķīgais staffs, pildītas olas, vafeles, kafija ar daudz saldo krējumu, sviestā/taukos cepts VISS (tb visu, kas cepams, cept sviestā/taukos, piemēram, pankūkas, dārzeņus, gaļu etc), visādas treknas mērces (supervienkāršs variants ir tas pats sviests, izkausēts, pāri visam - treknumu uzšaus debesīs + garšīgi un iet klāt gandrīz visam)
no saldajiem visādi cepumi ar labi daudz sviesta un cukura, īpaši iesaku šo kūku, kuru visi, kuri ēduši, ir atzinuši par labu esam, un es tā minu, ka nav nekāda liesā - http://thestonesoup.com/blog/2012/09/an-unusual-and-insanely-delicious-birthday-cake/ (+supervienkārši pagatavojama, tik garšīga, ka pat es, kas parasti grib KAUT KO SĀĻU UN SKĀBU, varētu pārtikt tikai no šīs dievu kūkas vien. mazs ieteikums - manuprāt šokolāde padara to kūku pārāk salkanu, tāpēc esmu nomainījusi ar konservētiem persikiem, garšo perfekti, kūka sanāk ne tik gaisīga, bet totally tā vērts, un nav salkani salda, ir krēmīga un trekna un viegli salda, vairāk ies iekšā :DDD)
drīz sāksies ogu laiks, un ogas ar putukrējumu/krējuma saldējumu ir match made in heaven

no ikdienas ēdieniem ienāca prātā vēl makaroni - novāri, nokās, klāt smalki sagrieztus tomātus, krējumu tā kārtīgi (skābo, var arī uz pusēm ar saldo), un labi daudz siera, to visu maisi un karsē, līdz siers izkusis

visām zupām klāt ēd baltmaizi, kura cepeškrāsnī ar sviestu un ķiplokiem apgrauzdēta

Posted by: +++ ([info]zefiirs)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 18:06

aa jaa, un, tāpat, kā visus ēdienus var uzlabot ar sviestu, tāpat arī ar saldo krējumu, droši liec klāt visie sautējumiem, mērcēm, zupām (nu ok, zupām ne visām, bet ļoti daudzām)

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 18:24

jebkuru sāļo apkaisi/apkausē ar sieru un piepalīdzi ar majonēzi.
jebkuru saldo var papildināt ar zemesriekstu sviestu.

(šie ir mani pašpārbaudītie un simtsprocentīgi garantētie resnēšanas paņēmieni, redzēsi efektu jau pēc nedēļas!)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 19:19

problēma ir tajā, ka es neko pārlieku treknu nevaru ieēst - šķebina, bet svars ļoti nokrities, tad nu gribu to kritumu vismaz nedaudz piebremzēt, kamēr paliek labāk. un no zemesriekstu sviesta alerģija

ir arī kādi trekni augļi?

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 20:15

avokado

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 20:19

gribu to kritumu vismaz nedaudz piebremzēt, kamēr paliek labāktad te būtu svarīgi arī saprast, no kā krītas, jo, iespējams, visu Tu tā nemaz nevari.

Ja par uzņemšanu – svarīgi tomēr uzņemt nevis vnk tupa kalorijas, bet funkcionālas kalorijas. Tāpēc labāk ēd karpeļus, burkānus, ķirbjus, kukurūzu (augsts glikēmiskais indekss), riekstus, pilngraudu makaronus, visādus graudus, treknos sierus un zivis, treknos jogurtus un pilnpiena biezpienus, cauraugušu gaļu utt.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:08

nē, nu no kā krītas ir skaidrs, tos produktus, pēc kuriem paliek sliktāk es neēdu, bet man ir arī problēmas ar apetīti, tā nu es mēģinu kaut kā izlaipot lai kā smejies vilks paēdis un kaza dzīva

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:34

Kuņģis uzdod?
Apetītes ierosināšanai burvīgs ir dzīvais alus, bet varbūt Tu nemaz nedrīksti.

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:36

Es gan, jāatzīst, šķību apetīti nekad neesmu ārstējusi (kaut reizēm būtu vajadzējis), bet man gan arī personīgajā kontekstā nekad nav pastāvējis jēdziens "par tievu".

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:39

tas nav 'par tievu', tas ir nedēļas laikā -3kg, holy shit, tā es izkusīšu
un loģiski, ka no tā izrietošais ir 'nav spēka' un neizteikts ģībstelīgums
alus nederēs, rūgts=vē

Posted by: ziema ([info]ziema)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:44

Daži dzīvie ir pat ļoti saldi, brenguļu tumšais, piemēram (tur arī B vitamīni būs iekšā)
-3kg nedēļas laikā ir padaudz, jā. Es gan šinī jautājumā labprāt mainītos vietām, jo ēdu tik daudz ķīmijas ar mazefektīviem rezultātiem, attiecīgi ēdu arī daudz pārtikas, un spēka nav nemaz anyway.

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:49

Ak, var taču taisīt ļoti garšīgas un pat visādām labām minerālvielām bagātas biezzupas un krēmzupas no hipsterīgiem dārzenīšiem - brokoļiem, cukīni, ķirbjiem, burkāniem utt.
Tikai - TADAMMM! - neaizmirsti dārzeņus pirms tam mazliet apcepināt sviestā un blenderējot piegāzt klāt saldo krējumu. Daudz saldā krējuma, tas dod ļoti patīkamu, maigu garšu. Lai būtu pavisam ekstrēmi, pēc tam var pa virsu uzrīvēt kādu treknu cieto sieru. Vai sviestā apcepinātus baltmaizes grauzdiņus.
Efekts pārbaudīts.:)

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 21:57

Pavisam vienkārša lieta, protams, ir eļļā cepti kartupeļi. Tā ir primitīvā resnēšana. ļoti labi der arī pelmeņi ar sviestiņu. Vai krējumiņu. Vai sviestiņu UN krējumiņu.

Izsmalcināti resnēt var ar treknajiem sieriem un riekstiem. Var sagatavot arī lieliskus salātus ar lapu salātiem, lasi, avokado un valriekstiem, to visu aplaistot ar olīveļļas un citronu sulas maisījumu, kurā eļļas tā pavairāk.

No neveselīgā gala vienkāršas un efektīvas ir mājās ceptas picas un karstmaizes. Karstmaižu gadījumā noteikti jāizmanto gan sviests, gan siers, gan salami desa. Garšīgi, kraukšķīgi un neatgriezeniski nosēžas uz vidukļa.

Desertam nav izdomājams nekas labāks kā augļi ar maskarponi.Triljons kaloriju, bet apēst var daudz - vairāk nekā putukrējumu vai saldējumu, jo nav pārāk salds, sāta sajūta iestājas vēlāk.

Lūdzu, jautājiet vēl, esmu resnēšanas eksperte.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 22:02

es, protams, nezinu, bet man šķiet, ka tu par to resnēšanas ekspertu pārspīlē. nevaru tevi iztēloties citādāk kā par miniatūru kalsnu kundzīti

ja ienāk prātā vēl kas, droši papildini. maskarpone vispār kā ir jāēd? (nekad neesmu ēdusi)

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 22:06

Maskarpone līdzinās ļoti biezam putukrējumam, to var uzlikt uz sagrieztiem augļiem un ēst ar karotīti. /Fonā skan sātaniski smiekli./

Posted by: banderlogs ([info]banderlogs)
Posted at: 27. Aprīlis 2014, 12:34

ak, bet klasika būtu vienkāršs putukrējums ar konservētiem augļiem. man tas vienmēr licies treknuma un labas dzīves etalons. :)

19 Lasīt komentārus piebilst