porcelāna lellīte [userpic]

26. Aprīlis 2014 (17:01)

kamēr es gatavojos pastaigai uz parku, jūs man te tā forši varētu sarakstīt visādus ēdienus, kuri ir sātīgi/kalorijām bagāti/cukuriem pilni, no kuriem parasti izvairās skuķi tievējot. vēlams veselīgus, bet nav obligāti
(jo nu mans mērķis ir iet pret straumi)
nu tur - trekna gaļa, baltmaize, makaroni, saldējums, kondensētais piens etc

Comments

Posted by: +++ ([info]zefiirs)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 18:02

sacepts speķis/cauraudzis, nu tas kraukšķīgais staffs, pildītas olas, vafeles, kafija ar daudz saldo krējumu, sviestā/taukos cepts VISS (tb visu, kas cepams, cept sviestā/taukos, piemēram, pankūkas, dārzeņus, gaļu etc), visādas treknas mērces (supervienkāršs variants ir tas pats sviests, izkausēts, pāri visam - treknumu uzšaus debesīs + garšīgi un iet klāt gandrīz visam)
no saldajiem visādi cepumi ar labi daudz sviesta un cukura, īpaši iesaku šo kūku, kuru visi, kuri ēduši, ir atzinuši par labu esam, un es tā minu, ka nav nekāda liesā - http://thestonesoup.com/blog/2012/09/an-unusual-and-insanely-delicious-birthday-cake/ (+supervienkārši pagatavojama, tik garšīga, ka pat es, kas parasti grib KAUT KO SĀĻU UN SKĀBU, varētu pārtikt tikai no šīs dievu kūkas vien. mazs ieteikums - manuprāt šokolāde padara to kūku pārāk salkanu, tāpēc esmu nomainījusi ar konservētiem persikiem, garšo perfekti, kūka sanāk ne tik gaisīga, bet totally tā vērts, un nav salkani salda, ir krēmīga un trekna un viegli salda, vairāk ies iekšā :DDD)
drīz sāksies ogu laiks, un ogas ar putukrējumu/krējuma saldējumu ir match made in heaven

no ikdienas ēdieniem ienāca prātā vēl makaroni - novāri, nokās, klāt smalki sagrieztus tomātus, krējumu tā kārtīgi (skābo, var arī uz pusēm ar saldo), un labi daudz siera, to visu maisi un karsē, līdz siers izkusis

visām zupām klāt ēd baltmaizi, kura cepeškrāsnī ar sviestu un ķiplokiem apgrauzdēta

Posted by: +++ ([info]zefiirs)
Posted at: 26. Aprīlis 2014, 18:06

aa jaa, un, tāpat, kā visus ēdienus var uzlabot ar sviestu, tāpat arī ar saldo krējumu, droši liec klāt visie sautējumiem, mērcēm, zupām (nu ok, zupām ne visām, bet ļoti daudzām)

19 Lasīt komentārus piebilst