Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-03-01 17:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Snovošana
Mani visu laiku cenšas pierunāt aizbraukt uz kalnu lai es tur nolauztu kaklu un mazāk vaidzētu mani klausīties, bet es visu laiku atsakos. Kāpēc snovot ir slikti? Pirmkārt snovošana notiek uz kalna ziemā, tur ir auksti, tur pūš vējš, tur krīt sniegs aiz apkakles un atnāk iesnas ar plaušu karsoni un memento more. Otrkārt snovošana notiek uz kalna, sasisties var, mani paziņas viens pēc otra nonāk invaliditātes pencijas saņēmēju sarakstā, vienam ribas 4as, knakš, 3 pušu 4tā aknā ieduras, a aknu dzeršanai vaig, nepatīkami. Otrs krīt no kalna un zodam gabalu atrauj, a zodu vaig, uz zoda bārda aug. Trešais roku labo atdauzija tā kārtīgi un vel viens pirkstu, pirksts gan sūds, nav viņam pielietuma, čatot tikai grūtāk, bet var ar 9iem arī. Vēl nelaime snovošanai ir tāda, ka jēgas nav. Citos pasākumos parasti ir kāds mērķis ko izdarīt, snovošanā ir nobraukt no kalna, uzbraukt kalnā, nobraukt no kalna, uzbraukt kalnā. Jums šķiet ka Sizifs bija gudrs?(nu labi, viņš pats to negribēja laikam) Daudzi snovo, jo tas ir stilīgi, viņi domā, ka ar dēli un kombinzonu izskatas ļoti labi. Vai jūs esat kādreiz redzējuši somu traktoristu? Viņš izskatas gandrīz tāpat ka snoveris, tikai bez dēļa. Cik slavenus stilīgus snoverus jūs zinat? Tad jau labāk esat futbolisti, tur vismaz ir Bekhems, viņš gan nav gudrs, bet gudrība nav tikums. Kāda vēl ir jēga no snovošanas? Daudziem patīk ātrums, bet ātrumu var baudīt arī citādākā veidā, piemēram izkarot galvu pa mašīnas logu, ātrumu var sasniegt lielāku, pie tam tas ir nedaudz drošāk, nevar kājas sadauzīt, tikai galvu var atraut, bet galva jau nav tas svarīgākais orgāns. Daudzi domā, ka snovot ir liela fiziska slodze un tādā veidā var zaudēt kalorijas un vispār ar sportu nodarboties. Vai jūs zinat kādu snoveri kurš no pārpūles būtu sabrucis brauciena laikā ar beigtu sirdi? Nav tādu, ja gribat slodzi, spēlējat futbolu, basketbolu vai atlētismu nodarbojaties. Dopingu arī snoveriem nevaig, tas nozīmē, ka viņiem pietiek ar nīkulīgām cilvēka ķermeņa rezervēm, tā ka tas nav nekāds prātīgais sports. Daudziem patīk sāpes un dauzīšanās process, arī šaja ziņā snovbordam ir viens liels trūkums, grūti notraumēt potītes, jo viņas ir piestiprinātas pie dēļa, bet potīšu sāpes ir grūti atsvērt, tā ka ejat labāk basketbolu spēlēt.
Daudzi gan man saka, ka es nepamēģinot nevaru zināt, ka tas ir slikti un man noteikti iepatiktos, ja es aizbrauktu uz kādu kalnu ar to dēli. Te gan man jāsaka, ka ir daudz kas var iepatikties pamēģinot un ir daudz lietas kuras mēs neesam mēģinājuši, bet var gadīties, ka iepatīkas. Piemēram vasarā ar tikko saulē nosauļotu muguru var velt kūleņus mežā pa čiekuriem, bet ja grib kautko citu pārbaudītu par ko saka, ka labi, tad iesaku heroīnu - daudziem iepatīkas, kad pamēģina...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zintish
2004-03-01 18:25 (saite)
man ir iepaticies.
un ljoti.
un nevis taapeec, ka kruta, bet taapeec, ka ar sleepeem braukt nemaaku, bet ziemaa kaut kas jaadara. bet ar slidaam nav tik in teresanti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-01 18:40 (saite)
Ziemaa vaidzeetu migreet uz siltajaam zemeem:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ex_sirke729
2004-03-01 21:15 (saite)
vareetu gan....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zintish
2004-03-02 16:38 (saite)
nu, bij man tieshi taada pati paarlieciiba, pirms uz deelja (sniega) neuzkaapu. tagad esmu atkariiga. ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

agraak bija forshi ar ragavinjaam vai pleeves maisu... ;)
(Anonīms)
2004-03-01 21:06 (saite)
Ar sleepeem toties interesantaak - nokuulenjojot katra kaaja uz savu pusi vai krustaa... :P
Un driiz jau varees ar skrituljslidaam skraidiit

svee

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tviglis
2004-03-01 19:47 (saite)
pūderī ir spēks. nevis pulverī vai pūdelī, vai kur citur.

(Atbildēt uz šo)


[info]viipsna
2004-03-01 21:21 (saite)
piekrītu.
esgan saprotu, ka adrenalīns ir viela, kas nodrošina varenus pārdzīvojumus, un braucot no kalna, adrenalīns izdalās, bet! irtaksh arī citi, mazāk traumatiski veidi, kāpie tiem (pārdzīvojumiem) tikt.
un katrs daudzmaz pieaudzis cilvēx var izvēlēties seu piemērotāko un ērtāko veidu..
tikai - heroīnu labāk neizvēlēties. tas ir destruktīvi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-01 21:31 (saite)
Aha, taapat kaa snovoshana:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-03-02 09:09 (saite)
Visu cieņu tavam radošajam potenciālam, namtar, bet šitais teksts jau nu gan ir bezjēdzīgs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-02 09:45 (saite)
Ljauj mineet, tu esi snoveris?:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-03 09:28 (saite)
Vienu reizi esmu pamēģinājis ar to brīnumu braukt, tā ka nevaru saukt sevi par snoveri. Bet iemācīties braukt ar daiktu gribu gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mako
2004-03-02 09:20 (saite)
Gluži manas domas!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 10:19 (saite)
Cik redzams no bildēm snova priekus baudīt Tev nemaz tīri fiziski neizdotos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mako
2004-03-02 11:44 (saite)
Atļaušos citēt http://journal.bad.lv/users/fau/65414.html
"Man kā īstam sportistam gadās arī traumas, piemēram, man tagad ir izmežģīta kāja un pamatīgi sapampusi roka locītavā pēc jauka kritiena vakarnakt Milzkalnē."
Lieliska ilustrācija Namtar rakstītājam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 11:46 (saite)
Ja baidies no vilkiem uz mežu neej;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-02 15:48 (saite)
Nu snovoshana jau iisti nav sports, tur tikai jaanobrauc no kalna lejaa un pakalja jaapakustina, tipa dejoshana apmeeram. Fiziska aktivitaate ir bet nejau sports:) A kaulus salauzt bez jeegas nav praatiigi, ta jau labaak futbolu, tur vismaz nav jaagaida 15min kameer uzbrauc augshaa kalnaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 15:50 (saite)
es par maakslu nestriidos, neesmu maakslinieks;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-03-05 16:14 (saite)
Tu par snowošanu un sportu vispār zini tik, cik cūka no poligrāfijas. Snowboardā ir vairākas disciplīnas, dažās no tām svarīgāk ir pēc iespējas ātrāk nobraukt, citās - pēc iespējas skaistāk nobraukt. Un tos kaulus varbūt lauž kaut kādi \m/ datoriķi, kas iedomājas, ka uzlēkt pa big air ir tas pats, kas no irc kanāla izlidot :)
Tu vienkārši esi mīkstčaulis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-05 16:36 (saite)
Redz, tavaa teiktajaa jau paraadas tas par ko es runaaju - tie kuri nesnovo ir miikstcaulji ja?:D Par sportu es zinu diezgan daudz, es speeleeju futbolu un florbolu. Snovbordaa ir vairaakas discipliinas, bet tas tomeer ir kautkas liidziigs bobslejam, nobrauc no kalna un tad skaiti cik sekundes:) Tikpat labi ar pleevi uz dirsas nobraukt no kalna ir tas pats;) Un tos kaulus diezvai vai tieshi datorikji lauzh. Tie kas nelec bigairu un brauc leenitinjaam, tie tikai apdauza dibenus, bet tie kas ir baigi profji, tie nolauzh kaklus;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2004-03-05 16:52 (saite)
Kā savādāk lai sauc vīriešu kārtas cilvēku, kas visu laiku uztraucas, ka tikai aukstums nedaudz netiek klāt, ka tikai nedaudz neapdauzās ...

Un ja Tu saki, ka sacensības uz laiku nav īstas sacensības, tad jau arī F1, Dakāra, maratons, peldēšana un daudzas citas disciplīnas nav nekāds sports. Nobrauc vai noskrien savu laiku un viss. Laid atpakaļ uz startu, ja sacensības nenotiek pa apli. Vēl var saskrieties, paklupt vai aizrīties ar ūdeni, ko padod pa ceļam, lai remdētu slāpes.

Pareizais stils ir iesist bumbu vārtos, lai to tūlīt pat izņemtu un iemestu laukuma vidū!!! Būtu vismaz devuši jaunu bumbu, lai tās krājas vārtos!!! Kādēļ basketbolā grozs nav kā maiss? Varētu beigās atraisīt galu vaļā un saskaitīt, cik tad bumbas samestas! Un kas vispār par sportu, ar kuru nevar nodarboties īsā sporta tērpā un getrās???

Redz, Tavā tekstā parādās tas, ka viss, ko nedari Tu, nav sports un ka tas ir tikai stila dēļ. Futene, starp citu, ir pasaulē vispopulārākais sporta veids. Vai nevar būt, ka Tu esi vislielākās masu psihozes ietekmē izvēlējies to kā savu sporta veidu?

Manā skatījumā ir vienalga, kādēļ sāc kaut ko darīt. Nedomāju, ka ir iespējams katram cilvēkam izdomāt individuālu sporta veidu, ar kuru neviens cits nebūtu iepriekš nodarbojies, tādēļ var izvēlēties sākumā arī pa TV. Galvenais ir pēc tam darīt kaut ko (vienalga ko), nevis regu;ari veikalā pirkt futbola bučus un pārdevējmeitenēm teikt, ka esi baigais futbolists. Vai iet uz ielas ar hokeja kreklu mugurā un teikt, ka esi hokejists.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-05 18:20 (saite)
Aha, nav galveanais buchus pirkt, vai ar deeli staigaat apkaart pa pilseetu, es to nekad neesmu teicis ka galvenais ir izveeleeties. Galvenais ir saprast kaapeec tu kautko dari. Var arii paseedeet aukstumaa vai arii kaajas atlauzt, ja tam redz jeegu.Bet tev laikam liekas ka iistam viirietim galvenais ir dauziities un seedeet aukstumaa bez jebkaadas jeegas, tad es iesaku padauziit galvu pret ledusskapi.Vai ir veerts kratiities stundu uz kalnu aukstumaa, lai nobrauktu no kalna? Es nekaa slikta neesmu izteicies par skrieshanu vai peldeeshanu, taapeec, ka tur tu nopeldi vai noskrien visaatraak. Bet ar snovu tu vari uzlekt tikai visskaistaak. Vai arii nobraukt visaatraak no kalna. Var jau izgudrot viskautko visaatraak - piemeeram visaatraak braukt triisriteni, un tu teoreetiski esi visaatraakais shajaa discipliinaa, bet kaada tam ir jeega? Es arii domaaju ka ir vienalga kaapeec tu saac kautko dariit, tikai buutu labi ja tu vareetu paskaidrot kas tieshi tev patiik snovoshanaa? Tas ka tu vari atdauziit kaajas un pasaldeeties sniegaa un nobraukt no kalna? Futbolaa tev tiek dota iespeeja uzvareet, es nesaku ka jaaspeelee tieshi futbols, daudzi speelee basketbolu kursh man piemeeram nepatiik, bet emocijas tur visdriizaak ir tieshi taas pashas. Un kaada velna peec tu runaa par sporta veikalu kur buchus pirkt? Tu esi redzeejis daudz cilveekus kuri staigaatu pa veikaliem katru nedeelju buchus peerkot? Tu esi redzeejis siichu barus kuri staigaatu ar buchiem un lepni staastiitu - shovakar ieshu uz futbollaukumu, es esmu futbolists. Visi kas speelee futbolu, dara to taapeec ka vinjiem patiik, nevis taapeec lai vienreiz nedeeljaa aizbrauktu paziimeeties ar savu jauno deeli.

Bet nu vispaar ar tevi diezgan bezjeedziigi striideeties,jo tev saka vienu, bet tu atbildi pavisam kautko citu. Es tev ar tevi runaaju par jeegu, bet tu runaa par maratonistiem, es runaaju par patiku kaada rodas braucot ar deeli, bet tu runaa ka iistam viirietim nav jaabaidaas seedeet uz ledus un salauzt kaaju. Es nenoliedzu ka snovoshana vareetu patikt, bet es neesmu vel nevienu praatiigu cilveeku redzeejis, kursh vareetu sakariigi izstaastit kaapeec snovoshana, kaapeec piemeeram ne sleeposhana, visi tikai paarsvaraa saka - forshi, daru ko gribu, gribu jo kruti, braukshu uz kalnu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fau
2004-03-02 10:17 (saite)
neēdis paēdušu nesaprot

(Atbildēt uz šo)


[info]grrr
2004-03-02 10:21 (saite)
Traki priecājos par snoveriem.

Distanču trases ir patīkami tukšas, var mierīgi paslēpot, visi modes kliedzienu sekotāji lien kalnā.

(Atbildēt uz šo)

tasiniiba
(Anonīms)
2004-03-02 11:43 (saite)
fakjuu popkultuura, labaak maajaas uzadat kaadu duuraini vai nodarbojaties ar oraalo seksu, nav ko skatiities xtreeme channelus un visaadu dzjakaasus. sk8teri un snoweri ir pieliidzinaami britu skatuves "maaksliniekiem".
uk

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: tasiniiba
[info]fau
2004-03-02 11:55 (saite)
tev ir radies nepareiz priekšstats par visu šo pasākumu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
(Anonīms)
2004-03-02 11:58 (saite)
a tev, a tev... nepareize pasaules uztvere!
uk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
[info]fau
2004-03-02 12:02 (saite)
HA HA, nu pastāsti man pareizo uztveri! to gribu dzirdēt es un vēl septiņi miljardi cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
(Anonīms)
2004-03-02 12:08 (saite)
izlasi, ko rakstiiju pirms paaris minuuuteem komentaaraa ar nosaukumu 'tasiniiba' 2004-03-02 11:43.
interesanti zinaat, ja nebuutu tev maajaas tv, vai tu pats mestos un draaztu no koka pagales deeli un dziedaatu, ka tev ir sniega deelis zem kaajaam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
[info]fau
2004-03-02 12:18 (saite)
saaksim ar to, ka taa ir tava taisniiba, nevis mana. tevis piemineetais attiecaas praktiski uz visaam lietaam un ir absoluuti muljkjiigs piemeers. to pashu jau var attiecinaat arii uz shampuunu. vai tad tu lietotu shampuunu, ja masu sazinjas liidzeklji tev to neieteiktu dariit? es braucu ar deeli, jo man tas sagaadaa prieku, ja tev sagaadaa prieku uzadiit sev duurainiishus un apmierinaat sevi oraali tad luudzu, taa ir tava izveele, nevis britu popstaaru!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
(Anonīms)
2004-03-02 12:32 (saite)
jā tā ir mana taisnība, es nevienam neko neuzspiežu, tā pat kā neviens tev nespiež smēķēt ūdenspīpi vai slidināties ar dēli,es tevi apsveicu,ja tev tas sagādā prieku un ja tu neesi to sācis darīt tikai tapēc, ka to dara citi un tā ir forši, jo pa tv tā tika nokonstatēts. tomēr lielākā daļa ir tieši tādi cilvēki, kas to ir sākuši darīt tieši tāpēc, ka tas ir stilīgi, bet neviens jau to neatzīs, jo tas liecinās par viņa ūdens līmeni galvā, bet paprasot mazleit neuzkrītošāk kautko par slēpēm - rezultāts ir skaidri redzams.
tas pats viss attiecās uz filmām,mūziku un presi, cilvēkiem patīk pakļauties masām un daudzi to izmanto. viņi sāk ar tevi manipulēt.tu vari skaļi neteikt, ka tā ir,bet ejot mājā padomā par to.
matus mazgāju, jo man mamma to iemācīja un vēl arī maijā un paijā vecītis tika berzts ar putiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: tasiniiba
(Anonīms)
2004-03-02 12:41 (saite)
vēl par tiem britu popstāriem nagi niez.
viņiem ir tiešām vienalga, kā es sevi apmierinu, jo viņi jau ir stāri un pēc visas pokultūras, man būtu jāseko viņu piemēram nevis viņiem manam, es jau vēl neesmu stārs,esmu mietpilsonis, kas tiek raustīts aiz striķīšiem.
pavēro pats savu ģērbšanās stilu,matu sakārtojumu,kabatu saturu,tas ir tas pats,ko popstāri lietoja pāris gadu agrāk, jo mūsu sabiedrība ir mazliet kūtrāka un ne tik ātri pieņem visus viņu jauninājumus.
starp citu šovasar modē būs gaiši zilgani lillā krāsa, uz priekšu pelēkie vilcēni!
uk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: tasiniiba
[info]fau
2004-03-02 18:31 (saite)
nesatraucies tik ljoti, noslauki sviedrus no pieres

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: tasiniiba peisakiem
[info]smejmoon
2004-03-05 20:09 (saite)
jaa, namtar, paveero savu matu sakaartojumu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]namtar
2004-03-02 15:52 (saite)
Es pienjemu ka snovoshana var kaadam patikt, viskautkas diivainiem cilveekiem patiik, ir pat taadi kas iegjeerbjas sievieshu dreebees un peec tam pletnee viens otru, tikai man neviens snoveris nevar kaartiigi izskaidrot kas tur iisti ir patiikams, dazhi gan ir teikushi ka tas ir stiliigi, stiliigs gan ir taads aizdomiigs vaards, vinju parasti lieto lai apziimeetu kautko taadu ko daudzi dara, taadaa zinjaa tas tieshaam ir stiliigi, bet nu citaadu labumu gruuti atrast..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 18:16 (saite)
ir taadi cilveeki kuri urbina degunu, un es esmu paarliecinaats, ka sho pashu jautaajumu diskuteeshanu par patikshanu un nepatikshanu vari turpinaat ar vinjiem. vinji tev izskaidros. varbuut tikai drusku naaksies piepuuleeties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-02 18:20 (saite)
Un tu nevari paskaidrot? Tu tikai brauc?:D Hmm, taa ir kad degunu neurbina, tad gruutaak ar argumenteeshanu:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 18:28 (saite)
ne jau ar argumentaaciju ir gruutiibas. vienkaarshi juutos taa, ka veeleetos paarliecinaatam musulmanim, kuram visa dziives jeega ir religjija, pierunaat pusdienaas apeest suliigu cuukas cepeti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-02 20:15 (saite)
Es pienjemu ka tev taa religjija nav ilgaaka par paaris gadiem;) Pie tam musulmanim ir argumenti ka vinjsh nonaaks pie allaha, bet snovam neviens vel nav mineejis argumentus ar kuriem vareetu attaisnot sho nejeedziigo nodarboshanos:) Es protams esmu gatavs mainiit savu attieksmi, ja to vareetu paskaidrot kaads kas tur patiik. Es zinu ka daudzi dara kautko jo vienkaarshi patiik, bet parasti tas ir vai nu taapeec ka citiem patiik, vai arii cilveeks ir traks. Piemeeram viena aarste teica, ka psihenee esot nonaacis viens kam patiikot sev rokas graiziit, es pienjemu ka vinjsh ar nevar paskaidrot kaapeec vinjam tas patiik, tikai teikt ka paarliecinaat vinju negraiziit ir tas pats kas paarliecinaat zhidam acelt apgraiziishanas rituaalu. Bet nu nav jau gluzhi taa..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fau
2004-03-02 20:45 (saite)
Netaisos šo izklaidi celt kā Kautko Augstāku. man ir savi argumenti, kāpēc es to daru un principā man ir vienalga kāpēc to dara citi. Par cik savas darba gaitas, un reāli lielu daļu no sava laika pavadu birojā, kur vienīgās galvu reibinošās fiziskās aktivitātes ir peles bīdīšana pa tepiķīti, tad nu tā ir sanācis, ka prasās tomēr izkustēsties un šajā vienmuļajā rutīnā iepīt ko jestrāku. Šautriņu mešana mani īpaši neaizrauj un patiku neizraisa arī tevis pieminētais futbols, tad nu nākas izvēlēties kādu alternatīvu, piemēram, snovboardu. Adrenalīna deva ko tas sniedz, un tā fiziskā piepūle ko es veicu snovojot, mani pilnībā apmierina, jo es nekandidēju uz olimpiskajām spēlēm, un arī citi lielāki mērķi uz manas fiziskās kondīcijas paaugstināšanu man nav. Tie ir arī mani argumenti, kuri man liek nodarboties ar snovošanu. Un nepārproti, tā ir izklaide, nevis dzīves lielais sauciens, vai pat jēga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-02 21:10 (saite)
Argumenti pat diezgan praatiigi, tikai adrenaliina un fiziskaas aktivitaates guushanu var sadaliit un tad tas ir daudz droshaak un traumas neguustas:) Un nav jaalien aaraa aukstumaa. Es jau protams tevi nenosodu, nepaarproti mani:) Tikai man skjiet, ka snovoshana nav tas veiksmiigaakais veids kaa guut adrenaliinu un veikt fiziskaas aktivitaates. Snovoshanai viens no galvenajiem truukumiem ir tas, ka tur nav uzvaras, un visiem shiem pasaakumiem, kuri kaut biskjiit ar sportu saistiiti prasaas uzvareet kaadu. A tur tikai brauc zemee no kalna un tad apkalj. Itkaa jau var aatraak vai leenaak, bet nu tas taapat kaa bobslejs:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tviglis
2004-03-03 00:20 (saite)
bet ir jau cilvēki, kuriem aukstums patīk labāk nekā karstums, īpaši apvienojumā ar svaigu gaisu un skaistu peizāžu (tas, ja izdodas uz Lielajiem Kalniem tikt).
otrkārt, tā var būt bauda! snovbords nesastāv no krišanas, apdauzīšanās un jauno klōzīšu demonstrēšanas vien, un, ja arī tā, tad tikai daļai. tāpat kā visur citur - ir patīkami varēt kaut ko, ko nevar daudzi citi. fiziskā ziņā bauda ir braukt pa svaigu, biezu sniegu. to nevar gūt nekur citur īsti :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scibologs
2004-03-03 12:16 (saite)
vispār jau uzvaras ir- pašam pār sevi. es pārgāju no slēpēm uz dēli tāpēc, ka latvijā ar slēpēm braukt nav kur. dēļotāji tāpat kā futbolisti, tenisisti un onānisti dalās divās daļās- tie kam tas patīk un tie kas to dara tāpēc, ka tas patīk citiem. nereti no otrās grupas indivīds pārceļo uz pirmo.
un nav vērts negribētāju pārliecināt- to kaifu kas rodas braucot ar dēli no liela kalna pa svaigu sniegu ar vārdiem diemžēl aprakstīt ir neiespējami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Nav sacensības?
(Anonīms)
2004-03-05 16:23 (saite)
Namtar, ja Tev vajag sacensības, lai motivētu pamēģināt ar braukt ar sniega dēļi, tad lūdzu - laižam sacensties! Kurš pirmais nobrauks no kalna? Var noķert momentu, kad Cēsīs ir nosprausta trase, var arī bez īpaši nospraustas trases ... Kur ir problēma?

Mēs ar draugiem esam braukuši uz ātrumu, kad apnīk sacesnties pašam ar sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nav sacensības?
[info]namtar
2004-03-05 16:40 (saite)
Ir citi veidi kaa izbaudiit sacenshanos, kur nav sniega, kur nav augstuma, un kur nav jaastuuree ar dibengalu:D Pie tam nobraukt aatraak no kalna ir diezgan bezjeedziigi, tad jau labaak skriet, tam vismaz jeega ir kautkaada. Sacensties kursh aatraak no kalna ir tas pats kaa sacensties kursh pirmais nokritiis ar izpletni:) Var jau visaadi sacensties, bet jeegas tur iisti nav. Ir jau piemeeram arii kerlings, kur sacenshas kursh akmeni preciizaak iemetiis centraa, bet tas tachu ir diezgan bezjeedziigi. Es nemeegjinu nosodiit protams nevienu, var gadiities ka tieshaam snovoshana patiik, es tikai nesaprotu kas tur patiik:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nav sacensības?
(Anonīms)
2004-03-05 17:06 (saite)
Palasi manu komentāru augstāk par sacensībām. Nedaudz atkārtošos - kāda jēga sist futbola bumbu vārtos, ja to tāpat no tiem izvāc??? Kāda jēga vispār kādā no sporta veidiem?

Bet kas patīk snowboardā? Nu, 1kārt jau nav nemaz tik daudz iespēju ko darīt, ja gribas ziemā izkustēties svaigā gaisā, nevis piesmakušās telpās. Var pastaigāties, var skriet, slēpot (distanci vai no kalna), dambreti ziemā svaigā gaisā spēlēt nu gan ir ekstrēmi - bez aktīva kustēšanās tiešām var pārsalt. Var slidot (es arī to daru, tāpat kā daudzi Sporta Pilī, Lido, Siemens hallēs un āra laukumos). Var snowot. Gan jau vēl ir vesela rinda aktivitāšu, kas nenāk prātā un to varbūt pat nezinu (un kas zin, ja ieraudzītu, kā tas notiek, varbūt rastos interese pamēģināt).
Bet atgriežoties pie tā, kas patīk snowbordā - patīk tas, ka ar vienu inventāru un vienā dienā var gan palēkāt, gan taisīt ātrus nobraucienus. Runājot par ātriem nobraucieniem - ar slēpēm Latvijā tie ir garlaicīgāki, jo kalni pārāk maziņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Nav sacensības?
(Anonīms)
2004-03-05 17:09 (saite)
Un vēl, laikam Tev ir izveidojies priekšstats, ka nobraukt no kalna ir tikpat viegli kā sēdēt krēslā (tb bez kādas piepūles). Nu nav tā. Tā lieta prasa gn spēku, gan koordināciju, balansu un citas īpašības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Nav sacensības?
[info]namtar
2004-03-05 18:25 (saite)
Nu redz, tu vismaz pateici kas tev patiik:) Sen jau vareeji to izdariit. Es saprotu ka tur vaig piepuuli un tur vaig koordinaaciju un vel viskautko, jebkam ko tu dari vaig kautkaadu treninju, pat lai sili uztaisiitu. Vienkaarshi es briinos kaa cilveekam aukstaa laikaa gribas vispaar liist aaraa kautko dariit. Un runaajot tieshi par snovoshanu, es saprotu taadus, kuriem tas tieshaam baigi patiik, kuri katru dienu braukaa ar to deeli, bet nevis taadus kuri vienreiz nedeeljaa, vai vienreiz meenesii aizbrauc uz kalnu, vienreiz nobrauc lejaa, apsalushi, atdauzijushi kaajas un rokas un tad stumjas ar to paceelaaju atpakalj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2004-03-09 15:38 (saite)
bet varbuut ir taa ka tev ne-snovoshana ir stils??? domaaju, ka tu labi zini, ka NEKAS SLIKTS TUR NAV..tikai tas, ka visiem tas ir modes kliedziedziens un 1/2audzu baros ar deeli pie rokas var ieguut noveerteejumu. taapeec tu vienkaarshi pat negribi kaapt uz kalna, jo ja nu iepatiikas, un tad buus jaacenshas pieraadiit kaa neesi viens no tiem 1/2audziem. lai nu kaa deeljoshana (taa starp citu esot latviskaak) nav nekas slikts, jo TAS TOMEER IR SPORTS. un galu galaa PAR gaumi nestriidas, ne????

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-09 16:50 (saite)
Taa gan var gadiities:)) Bet nu patiesiibaa man vienkaarshi ziema riebjas, vareetu pa ziemu lidot uz siltajaam zemeem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f8
2004-03-13 21:10 (saite)
nja - dirst jau maak visi..

gribi izskaidroshu kapeec man patiik snovot/skeitot/braukt ar riteni vai ko citu dariit?

Tas viss deelj taas superiigaas sajuutas, kas tevi paarnjem, kad tu kautko izdari pirmoreizi..
tu pirmo reizi palecies ar snovo - tu piezemeejies, paatrinaajums, satraukums.. tu nobremzee.. un sajuuta ir taada, ka tu veeljoprojaam lidotu..
tu pirmo reizi uztaisi kautvai BS HALFCAB uz skeita un tu iekliedzies.. jaa, es to izdariiju.. un katru naakamo reizi tu maacies, maacies lai to izdariitu labaak..
tu kaadreiz esi lecis ar riteni paari pelkjei? vai arii vienmeer meklee celju kaa apbraukt tai? pameegjini ar riteni paarlekt smukai pelkjei, paarvareet vinju neaptaskjiijis dreebes..

Shie sporti ir kaa maaksla - uztaisiit triku ar savu indviduaalo stilu, taa kaa taisi tikai tu.. turklaat - ja kas notiek - tikai tu pats esi atbildiigs, tu nevari uzvelt vainu luuk vaartusargam.. ar shiem sportiem var nodarboties esot vienam, tu ieguusti briiviibu, kaada tev nebuus komandaa ar autoratiivu trenneri..

ibio rio

Sasitumi/Luuzumi ir gan tiem, kuri nekontrolee nedz sevi, nedz deeli, gan tiem, kuri ir paargalviigi.. Ir jaaapzinas lietas, ko vari un ko nevari.. pirmajaa dienaa neviens nemeegjina lekt pa milziigo trampliinu un uzmest atmugurisko salto[backflip].. Tas buutu taapat kaa futbolaa ieskriet stabaa, domaajot, ka stabs tev saapes nenodariis..

Snoveriem ir vajadziigs pietiekami atleetisks kjermenis - 5 stundas kaajaas staaveet, lekt utt.. nav viegli..

Tie kuri nav nodarbojushies ar seksu, ar var dirst - tam tak nav nekaada ideja - tikai baudas guushana ! Taapat kaa seksaa arii sportaa var guut baudu.. un ja tu veeljoprojaam nesaproti, ko es tev meegjinu pateikt - paliec vien savaa smaciigajaa alaa un mirsti tur sapuustot no nekaa nedariishanas..

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?