rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
iegūglēju par to,kā īsti ir - vai gulēt bez spilvena ir labi vai slikti.
jo pirms kāda mēneša izmazgāju ķisenus un beigu galā tā arī guļu bez, pa lielam jau tāpat es gulēju aiz spilvena, uz kura gulēja kaķis. neesmu pajautājusi, bet neškiet arī,ka kaķim tā paliktņa baigi trūktu.
jūs guļiet ar spilveniem?

šajā sakarā diskutējām ar vīru un es teicu,ka spilvens ir ekstra,kas tikai pavisam nesen palikusi pieejama plašām tautas masām, agrāk tak lika galvu uz ežiņas un labi,ja salmu vīkški pastūma apakšā, ne>? nu, labi,to es izdomāju tāpat, var jau būt,ka viņi visi pēc tam dikti sirga no visādām muguras kaitēm

bet tas,ko iegūglēju - protams, nav nekādas normālas atbildes, bet man ļ.piedūra atkārtoti izlasāmi apgalvojumi no sērijas " ja tu guli uz muguras (tad tev vaig ķisenu)" "ja tu guli uz sāniem (tev ķisenu nevaig)"
nu,ko nozīmē tāds guli uz muguras vai sāniem??? es pa nakti paspēju pagulēt neskaitāmas reizes uz visiem sāniem, mugurām un vēderiem. pirms atklāju palagus ar gumiju, mūždien biju satinusi palaga galu virpulī.

jūs tā mākat - apgulties un gulēt? no maisu zem acīm viedokļa es nudien gribētu gulēt rātni uz muguras, jo ir tomēr stulbi,ka kreisā acs (jo kreisais ir iecienītakais sāns vistomēŗ) ir aizpampušāka nekā labā, bet tad kādam būtu man jāiebliež ar smagu priekšmetu.

kā jums škiet, to var apgūt? tādu mierīgu zārciņā gulēšanu, visam apskaidrotam un bez maisiem zem acīm?
  • Gulot uz muguras esot lielaka iespeja tikt pie visadiem sapnu glukiem - asintina labak apcirkulejas, ja cilveks uz saniem gul. Spilvens vai bez-pec noskanojuma, tiesi tapat ka megapufigs spilvens vai plakans kisentins, medzu gulet ari uz segas stura zem galvas, loti erti, aizmiedz ar galvu uz paaugstinajuma, bet nakts laika paliec bez.
  • Es aizmigt varu tikai uz sāniem, bet no rīta parasti guļu uz muguras, vismaz dzīvesbriedis tā apgalvo. Man prasās kaut ko ielocīt zem kakla izliekuma, pilnīgi bez spilvena nevaru aizmigt - bet arī uz liela un pufīga vai liela un cieta nevaru aizmigt.

    Latviešu klasiskajā literatūrā lasāms, ka vismaz 19.gs. beigās spilveni bija gan, arī kalpu ļaudīm.
  • Man šķībi kauli aiz kam pāris gadus atpakaļ uzdāvināja speciālo silvenu, teorētiski galva sāp retāk, bet tas varētu būt arī ne no spilvena.
    Jā es arī griežoz kā vilciņš, bet iemācīt gulēt daiļi varot. Reiz lasīju kaut kādā žurnālī, ka kura tur krievu daiļava bērnībā ar stingrām metodēm izmācīta gulēt kā lēdija (uz sāna smukā leņķī un ar plaukstu zem vaiga), aiz tam viņai visu mūžu piekrišana no smalkiem kungiem :)
  • kā var uz sāniem pagulēt bezs spilvena?

    sanāk tak, ka kakls šķībs visu laiku, vēl trakāk nekā šeit 3 zīmējumā:



    uz muguras savukārt kakls taisns bez spilvena, tā ka spilvens tikai sānguļai.
    • balstot galvu uz ausīm? :D
      • vienīgais variants, kā tas varētu strādāt, ir kad liela galva, šauri pleci
        • tagad Tu mani samulsināji, sēžu darbā un domāju,kur lai piesaguļas, jo pašai paliek neskaidrs, galva man ir liela, bet pleci arī plati. es laikam viņus kautkur noloku. jo nudien jūtos ļoti komfortabli guļot uz sāniem
        • Paliek tach roku apaksa!
  • sk te http://klab.lv/users/kihelkonna/645340.html uz leju sākot ar antuanetes komentu
    resp es domāju,ka šāda gulētmācīšana ir 18. gadsimta ietekme kopā ar visām tām novirzēm, kas izraisa sava viedokļa uzspiešanu komplektā ar mācīšanu dzīvot.
  • Zinu tādus, kas spilvenus neizmanto, pati guļu uz diviem lieliem un cietiem, vislabāk zvaigznītē pa visu gultu simt reižu mainot pozīciju. Tas, vai ir, vai nav aizpampušas acis, visdrīzāk ir atkarīgs no šķidruma aiztures problemātikas organismā, nevis no spilvena augstuma!
    • tas,ka aizpampušas,tas jā, bet SIMETRIJA!!!
      sasniedzot mistisko 35 gadu slieksni, sāku diezgan pampt, ja vakarā sastrebjos dajebkādus šķidrumus, appiņņājos vai saēdos ko sāļu, bet ar to esmu puslīdz samierinājusies, BET, tas tiešām izskatās briesmīgi,kad viena acs ir krietni pamatīgākiem maisiem/pampšļiem
  • nē, mierīgi gulēt nemāku, reizēm pamanos sagriezt pat palagus ar gumiju. Bet par spilveniem - jo augstāki, jo stingrāki, jo labāk!
  • Es domāju, ka nevar iemācīties gulēt savādāk, tur jau tā, lieta, ka tas viss bezapziņā notiek ...
    Par spilvenu - man ir tāds plāns, mīksts un "ļurīgs" ... sabužinu / pielāgoju (neapzināti) to kā vajag, katrai gulēšanas pozai ...
  • var apgūt. uzliec mākslīgās skropstas un guli nekustoties cauru nakti uz muguras, jo pretējā gadījumā būs šķības skropstas :)
  • Statistikai. Es spēju aizmigt un gulēt tikai uz sāna ar galvu uz spilvena. Bez spilvena aizmiegu tikai pēc vairākām stundām un galīgi neizguļos. Pāris reizes pamēģināju gulēt uz muguras, ar un bez saritināta dvielīša zem pakauša, bet ap 3 no rīta eksperimentu nācās pārtraukt, jo nevarēju aizmigt.
    • un tamdēł teltīs man normāli izgulēties nav lemts, jo drēbju čupa par cietu, nu dažas dienas jau var izturēt, bet ne vairāk
Powered by Sviesta Ciba