rūsganais sprakšķis

wtf?

rūsganais sprakšķis

wtf?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
eeee... a tas ir tā normāli,ka manā dārzā ielido videokamera, apstājas un filmē hvz ko- novītušās jorģīnes, terases mēbeles vai mani,kas plika sauļojas?

ok,tas pēdējais nebija, bet- kāds ir saskāries ar tiem droniem? pašvaldība čeko nelegālas būves jeb rajona zagli advancējušies un izlūko?
kā ir ar manām tiesībām uz privātumu?

ja es būtu bijusi mājās, butu metusi ar spaini. vīrs iztika ar jušanos nepatīkami.
  • civillikums to varētu traktēt kā ābolu, kas izaudzis kokā, kas ir aiz tava žoga, bet nokritis tavā dārzā. resp tu to drontu varētu prihvatizēt, varbūt noder saimniecībā.
    • sist ar akmeni līdz nokrīt un tad "atrasts manā dārziņā"?
      • te lejāk ieliktā linkā daži šļāc ūdeni no dārza šļūtenēm. bet jā, tas ir tavs.
  • latvijā, manuprāt, nav vēl juridiskā regulējuma šim. ja tā, tad, kamēr nesacelsies skandāli un kāds nesāks bļaut, lidos, kur gribēs.



    http://www.diena.lv/pasaule/boeing-prezente-ieroci-cinai-pret-uzmacigiem-droniem-14109834
  • Amurikā jau te nesen bij viena tiesas prāva, viens savā pagalmā šādu bij ar bisi notriecis. Kāreiz jo turpat meita sauļojas un šitas ķēms ielido.
    • mhm, tikai tur tagad ķēma vadītājs saka, ka ņefiga. atbilstoši "black boxam" lidoja 200pēdas, nekur nesēdās un nošāva druonu pilnīgi sviestaini.

      es gan apšaubu, vai šiem droniem ir black boxi. varētu būt, ka nekas netraucē nogriezt filmai beigas.
  • iegādājies gaiseni, pih-pah
  • Gaisene, dārgā Muf. Gaisene. Sāksim ar vieglo artilēriju.
    • un tu domā, ka mufs vai kāds no tiem, kas šo iesaka, varētu ar gaiseni spainī trāpīt? kur nu vēl lidojošā verķī
      • how bad does one have to be?

        var jau arī patrenēties pa bundžām šaut.
        Ja godīgi, es parasti cenšos domāt to labāko.
        • eee, nu, baidos,ka man ir šistas cits,ko darīt, nevis sēdēt caurām dienām un gaidīt,kad šis akal atlidos,ja atlidos.

          dusma parāva.
  • Aiii, pacieties gadus divdesmit un, tici man, neviens pats drons nelīdīs tavā dārzā, kamēr tur plika sauļosies.
    • lai cik mierinoši tas itkā neskanētu, man tomēr kā īstam latvietim daudz vairāk satrauc,ka kāds ielien bez manas ziņas manā kaktiņā,manā stūrītī zemes, ko tik rūpīgi slēpju no svešām acīm
      nekā tāda jau te nav, bet tāpat nepatīkami.
      • Uztaisi kaķeni vai tai pielīdzināmu priekšmetu(dikti labs bija no gaisa baloniņa un apšķērēta dezoderanta vāka vai tam pielīdzināma pastmasas gredzena), noliec kaut kur pa rokai kopā ar gultņu lodītēm, piemēram, patronu vietā un nākamreiz būs tev jauka izklaide. Trāpīsi, labi, netrāpīsi, arī labi, jebkurā gadījumā ļoti mazticams, ka kāds vēl vienu reizi mēģinās ar dronu izskatīt tavas puķudobes tukšas:))
  • redzēju diskusiju ar dronu profesionālajiem lidinātājiem un tiesību pārstāvi. arī tavs gadījums tika apspriests. šobrīd pie mums nav likumu, kas to regulētu. jo nav noteikts, cik metrus no zemes tad beidzas tavs īpašums un sākas vnk gaisa telpa. protams, ja lidotu tev virsū, tad jā, fizisks apdraudējums, slota, bise utt. kamēr tā nav, varētu runāt tikai par privātuma aizskārumu, bet pie mums ne īpaši izplatīta prakse risināt šāda tipa jautājumus.
    augstāk minētais asv gadījums ar sašauto dronu - tiesā šāvēju nevis drona lidinātāju.
    vēlviens apsekts, kas tika minēts, proti, profiņi bija absolūti pārliecināti, ka agrāk vai vēlāk kāda nemākuļa drons nonāks lejā kādam cilvēkam uz galvas. šobrīd var vnk nopirkt un lidināt, kur un kā iepatīkas, kaut vai virs nordea maratonistu pūļa, kā viens lepns, nedēļu īpašumā un praksē dronu turošs subjekts bija pamanījies šopavasar.
    • galva sūds :D
      bet man kā cilvēkam,kam ir šausmīgi svarīgi saglabāt savu personisko telpu, šķiet šausmīgi aizskaroši, ka manā dārzā, kam esmu apjozusi sētu un ķur ļauju augt džungļiem pa perimetru, lai tikai būtu savā kokoniņā, pēkšņi ielido kāda "acs"
      pat nerunājot parmotīviem,kāpēc viņš tur apstājās un filmēja
      sajūta tāda,itkā kāds būtu rakņājies apakšveļas atvilktnē
      • skaidrs, nafig galvu sūds, lai drons šķēpelē nost! :D

        piekrītu, ļoti stulba un nepatīkama situācija. pie jebkura no iespējamajiem drona vadītāja motīviem un mērķiem.
    • nu tad dronu piebeigt un lai tad sāk arī tā prakse attīstīties. :D Galu galā, ja manā īpašumā aug koks, kurš tiek prezumēts kā mans, ja teiksim kāds koka zars pārlido pāri kaimiņa sētai un uzkrīt KAUT KAM, tad tikpat labi tādā koka augstumā lidojošs drons aizskar manas īpašumtiesības uz es nezinu - manu koku vai tamlīdzīgi.. Un anyway - pat nerunājot par īpašumu - kkādu persōnas privātuma aizskārumu var piesiet anyway - filmēšana bez persōnas ziņas / atļaujas, kad šī persōna atrodas savā īpašumā??
    • Palasījos apkārt, un izrādās ir mums tomēr likumdošana šai sakarā.

      Drons principā ir radiovadāms lidaparāts.

      http://likumi.lv/doc.php?id=141998

      19. Lidojumus veic radio vadāma lidmodeļa operatora izvēlētā gaisa telpas zonā virs laukuma, kas ir vismaz 500 m garš un 200 m plats. Radio vadāma lidmodeļa operators nodrošina, ka šajā laukumā un 50 m drošības zonā ap to neatrodas cilvēki, dzīvnieki, transportlīdzekļi, kā arī ugunsbīstami un sprādzien­bīstami priekšmeti.

      Tātad vismaz 50m attālumā jābūt dronam tīri drošības zonas dēļ, nerunājot par privātīpašumu; ja viņš horizontāli pienāk tuvāk, tad vertikāli viņam jāatrodas augstāk.

      Pie tam, ir aizliegts lidot ar droniem, kuriem nav piestiprināta plāksnīte ar īpašnieka vārdu, uzvārdu, adresi un telefona numuru (17.5 pants)
  • ar beisboleni!!!!!!!
    kā arī dzīvžogā ieaudzēt ieslēpt tos verķus, kas dizeoblo elektriskās ierīces. aizmirsu kā tas saucās. ā, EMP blasteri kaut kādu. Elektro Magnētisko Pulsu. Nu kas mikroshēmas nosvilina.
Powered by Sviesta Ciba