Šugā faiv
 
21.-Feb-2017 11:25 am
Ir kaut kā vispārpieņemts, ka Japāna ir tāda veģetāra zeme, kur vilki un tīģeri nedzīvo, bet briesmīgākais dzīvnieks mežā ir melnais lācis, kurš pēc izmēra ir mazāks par vidusmēra suni. Labi, Hokkaido dzīvo brūnie lāči, bet tie neskaitās.
Savukārt, kukaiņi un citi mazie kustoņi paliek nepamanīti.
Es domāju, ka daudziem būtu interesanti uzzināt to, ka, piemēram, Honšū salā ir stabila redbeku populācija, kas ir bīstami austrālijas zirnekļi. Pa mežu staigājot jāuzmanās no sauszemes dēlēm. Jā, tieši tā - dēles sēž uz kokiem un ķeras klāt visiem kas iet garām. Viss pārējais kā viņu zemūdens radiniekiem. Vēl būtu vērtīgi uzzināt, ka, piemēram, tie matainie zirnekļi plaukstas lielumā ir pavisam nekaitīgi. Toties, divdesmit centimetru gari simtkāji ir ārkārtīgi agresīvi un ja iekož un jā, viņi kož, tad tas ir labs iemesls braukt uz slimnīcu.
Vēl, uz salas dzīvo tauriņi ar pušķīti pakaļā un no tā pušķīša pa gaisu lido matiņi. Ja tas matiņš tiek acī, tad ir lieli podi un atkal -- sveika, slimnīca. Reizi dažos gados tie tauriņi savairojas pilnīgi necilvēcīgos daudzumos un ja lidojošā veidā to bīstamība ir visai nosacīta, tad kāpuru veidā tam uzkāpjot ar basu kāju ir diezgan sāpīgi, turklāt ilgāku laiku.
Tad ir vēl tā saucamie elektriskie kukaiņi, kuri uzsmidzina uz ādas indi un tad atkal sveika, slimnīca, sauszemes planārijas, kuras nav bīstamas, bet vienkārši pusmetru garš tārps diez ko omulīgi neizskatās, māņskorpioni, kuri var sagādāt traumu ar savu izskatu vien un neskaitāmi čūsku veidi.
Par piecus centimetrus gariem, matainiem prusakiem un cikādēm kuru dēļ ne viens vien cilvēks ir palicis kurls varētu nestāstīt, jo tas ir tāds diezgan standartīgs dienvidu zemju komplekts bez kura iztikt nevar.
Laipni lūgti uzlecošās saules zemē!
Comments 
21.-Feb-2017 06:40 am
Es vēl visu ko varētu,,bet ne matainus prusakus un 20 cm garus simtkājus. :)
21.-Feb-2017 07:19 am
Gluži mana anti-izvēle, tik es vēl piemetu klāt kokudēles
21.-Feb-2017 04:57 pm
Bez prusakiem nevar. Simtkāji gan vairāk pa mežiem skraidelē.
21.-Feb-2017 07:28 am
vai Honšū sala ir Tava kurkumas sala?
21.-Feb-2017 04:56 pm
Nē, Honšū ir Japānas "lielā" sala.
21.-Feb-2017 05:38 pm
jā, pēc tam apskatījos. man kā sauszemietim sala saistās ar kaut ko 'ārpus', nevis pamatvienību.
22.-Feb-2017 03:51 am
Tā viņš ir. Tomēr, lai arī Honšū tehniski ir sala, retais to uztver kā tādu. Japāņu uztverē ir "valsts", kas sastāv no četrām lielajām salām un ir "arhipelāgs", kas ir vēl apmēram astoņi tūkstoši salu, kuras nav lielās salas. Tāpēc "braukšu uz valsti" salinieku valodā parasti nozīmē došanos uz Honšū vai citu lielo salu.
21.-Feb-2017 08:01 am
Vai ir kaut kāds veids, kā atbaidīt dēles?
21.-Feb-2017 08:04 am
Hidrotērps? :)
21.-Feb-2017 08:11 am
tici man - viņas uzrāpsies pa to tērpu līdz tuvākajai pieejamajai atverei.
Skafandrs varbūt līdzētu.
21.-Feb-2017 04:56 pm
21.-Feb-2017 05:08 pm
rodas jautājums, pa kurieni viņa tajā zeķē ir ielīdusi :)
26.-Feb-2017 05:25 pm
Neesmu līdz galam pārliecināts vai tā ir "viņa". :)
21.-Feb-2017 09:26 am
hme, un man likās, ka Japāna no augšas līdz apakšai ir piebūvēta ar debesskrāpjiem un cilvēki met atkritumus jūrā, lai sanāk milzīga kaudza un būtu vēl vieta, kur dzīvot.
21.-Feb-2017 04:59 pm
Taisnību sakot, pāri 70% no visas valsts platības ir neapdzīvoti, pilnīgi mežonīgi kalni un aizas.
21.-Feb-2017 09:56 am
Sauszemes dēles! Mī un žē!
21.-Feb-2017 09:59 am
Lūk, lūk, man vienmēr ir interesējis, kā tajās siltajās un mitrajās zemēs, kur visādi čužiki apkārt čum un mudž, ļaudis spēj braukt atpūsties, tip., doties garās pastaigās pie dabas krūts, tusēt pa pļavām, piknikot zem ēnainiem kokiem, ņeboš vēl nakšņot teltīs kādā krūmu pudurī.
21.-Feb-2017 01:34 pm
kad es dzīvoju amērikas subtropijā, kur vietējā fauna bija zirnekļi brown recluse un black widow (melno atraitni arī skatīju savām acīm, kad paziņa atrada uz mājas sienas un laimīgi bakstīja ar zaru, lai parādītu man to vēdera krustu) un klaburčūskas, un flora arī bija uz to pusi indīga, tad visiem vietējiem bija kaut kādi šausmu stāstiņi no bērnības, kā nomaldījušies no takām un ieberzušies (vārda tiešā nozīmē) vai sakosti. bet tā uz vietas dzīvojot izvairīties nevarēja tikai no 5 cm lielajiem prusakiem, kas bija pilnīgi visur, un pirms vilkšanas kājās parasti apskatīju kurpes. a tā dabā parasti visi palika uz takām, vilka ciet moskītu tīklus un negrābās ar uzrāvienu tumšās vietiņās, bet lēniņām pārbaudīja no sākuma.
21.-Feb-2017 04:45 pm
Tā Amerikas dabas specifika - visi dzeļ, kož un indē!
Šeit, maigajā Āzijā, viss ir bišku maigāks... Bet jā, visa flora kura nav indīga tiek apēsta pirmajos eksistences mēnešos, tāpēc gandrīz visi augi ir vairāk vai mazāk indīgi, cietādaini, durkļaini vai smirdīgi.
21.-Feb-2017 02:38 pm
vot nezinu, visādās taizemēs, indonēzijās, kambodžās, zanzibārās, dominikās un kur vēl tik ne - nav iznācis īpaši daudz kaut kādus čuzikus sastapt. mazi mērkaķīši, kas notavas virtves zog šķīstošās kafijas paciņas, taču neskaitās. austrālijā - dabas rezervātā netālu no Sidnejas - likās, ka vispār nav nekādas faunas. nu, ja neskaita putniņus.
odu arī nekur nav tik daudz kā latvijā,

ā, nē, indijā bija odi. un tieši pilsētā. diezgan neganti.
21.-Feb-2017 04:43 pm
Man šķiet, ka vietās, kur tiek laicīgais atbraucējs, ir samērā maz dabas un visa tā naturāluma, un pat ja ir, tad viss ir diezgan rafinēts, tāpēc arī kustoņu ir stipri mazāk. Teiksim, ja tūrists atbrauc uz Japān un saka ka šeit neesot odi, tad man nav nekāds izbrīns par to, jo īsti pie dabas krūts jau atbraucēji neiet - tāda no distances paskatīšanās vien.
No citas puses, dažreiz lielām sekām nevajag lielus daudzumus. Tokijas lielākajā parkā pirms pāris gadiem bija Dengu drudža epidēmija odu dēļ.
21.-Feb-2017 04:50 pm
Šķiet, ka tas viss vienkārši nav. Tā jau vispāri ir ziemeļu zemju tradīcija - piknikot vasarā. Dienvidu zemēs pikniko vasarās tikai tie, kam galīgi nav ko citu darīt, jo ir briesmīgi karsts. Ēna vai nē nav tik svarīgi.
Bet jā, atcerējos kā gribēju atkārtot to stereotīpisko bildi, apsēžoties komfortablā salmu krēslā zem palmām skatoties jūru un dzerot passifloras sulu caur trubiņu. Baigi smuki bija līdz brīdim kad kukaiņi sāka krist no palmu lapām sulā iekšā, smuki tēmējot.
Pikniko marta beigās kad zied sakura. Vēlāk savairojas kukaiņi, ir pārāk karsts un vispāri tā piknikošana kaut kā pazūd. Vēl man gadījās piknikot kalnos. Bet kalnos pašā augšā ir auksti, tundra un tur tie kukaiņi kaut kā uz nerviem nekrīt.
Ir vēl tie, kas guļ teltīs pludmalēs. Krūmos gan nevienu neesmu redzējis.
21.-Feb-2017 08:25 pm
o jā, šitā dienvidu gudrība, ka saulē taču dienvidos neviens nesēž, to dara tikai kaut kādi trakie ziemeļnieki, kas ieradušies uz pāris dienām un sviedriem līstot sēž +40 grādu tiešajos staros. subtropijā iemācījos to nedarīt un izbaudīt ēnas jauko aicinājumu.
22.-Feb-2017 03:53 am
Kad saule tikpat kā nav, tad, laikam, pāris dienas 40 grādos ir prieks.
Vietējiem vispāri ir tā dīvainā dienvidnieku mode, kad vasarā sēž istabās ar praktiski aizkārtiem logiem lai ne tikai saule, bet vispāri gaisma netiek iekšā. Esmu dzirdējis ka francūžiem arī tā esot.
21.-Feb-2017 10:27 am
Sauszemes dēles!!
22.-Feb-2017 03:53 am
Jā. Turklāt, daudzas no tām diezgan sāpīgi kož.
This page was loaded Apr 23. 2024, 4:45 pm GMT.