meness_berns ([info]meness_berns) rakstīja,
@ 2024-01-29 20:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
—-
Havana ir skaistākā pilsēta pasaulē.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lasitajs
2024-01-30 10:20 (saite)
Stāsti!

(Atbildēt uz šo)


[info]ernuerna
2024-01-30 11:15 (saite)
Tā esmu dzirdējusi. Stāsti, lūdzu, sīkāk

(Atbildēt uz šo)


[info]_re_
2024-01-30 14:34 (saite)
havana ir pirmā no vietām, kas au bilžu stāstos, par kuru nodomāju - ē, te es arī gribētu aizbraukt! ir citas arī foršas, bet neuzjundī uzreiz tādu ahh

kā jūs tur sev nodrošināt ēšanu? iekļauta viesnīcas pakalpojumā? veikalu plaukti ainas ir zašibis

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2024-01-30 17:01 (saite)
Brokastis nāk taisīt airBnB saimnieces radiniece. Beigās būs jāpiemaksā. Lenču/launagu picērijās vai restorānos. (Te gadā ir miljons tūristu — ārzemniekam ir kur ēst, cik uziet — par nedaudz lētāk nekā pārējās pasaules cenu līmenis.) Vakariņas pieaugušajiem nevajag, pietiek ar rumu, bet puikām pietiek ar makaroniem un kečupu no komercveikaliņiem — tajos pārtika ir, tiesa ne visa veida, miltus vai olas pagaidām neesam atraduši. Un — nepiedodami komunistiem — nav arī iebiezinātā piena!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2024-01-30 16:54 (saite)
Iedomājieties Romas baroka un Barselonas jūgenda vērienu, sakausētu vienkopus tūkstošiem un tūkstošiem trīsstāvu taunhsusos (pēkšņi sajutos nekulturāls — kā sauc villlu, mansonu, ja ēka ir bez dārza apkārt, bet uz ielas ar sienu blakus tādai pašai?).

Tad iedomājaties tādas pašas super izcakotas milzīgas publiskās ēkas — teātrus, viesnīcas — lielā skaitā.

Tad iedomājieties platus bulvārus, kam galā pret Karību gaismas debesīm un retiem mākonīšiem slejas kapitolija kupols, un piejūras bulvāri, kam sitas pāri milzu izšķīstoši viļņi skaistās šļakatās. Un gar visiem šiem bulvāriem tās pašas arhitektūras pērles.

Un tad iedomājieties, ka 70% šo māju ir sabrukušas, neapdzīvotas, daudzas bez jumtiem, vien logu ailes uz aizaugušiem drupu un atkritumu pilniem grīdas posmiem.

Iedomājieties iekonservēta lailka sajūtu — pa šādu pilsētu braukā pamatā līdz 1959. gadam taisītas ASV un līdz 1990. gadam PSRS mašīnas. Un to ir tik maz, ka praktiski šīs milzu piilsētas milzu ielas ir tukšas — kā sireālā filmā par izmirušu dienvidjūras metropoli.

Un tad ir vecā splendora mārketings — bāri, kur sēdēja Hemingvejs, vecā Bakardi ofisa ēka, viesnīcas, kuru kazino kontrolēja Kapone, daļa augstāk minēto veco buiku un fordu pārkrāsoti rozā vadā jeņķu tūristus tūrēs pa pilsētu, atļaujot piesēst pie stūres ar cigāru zobos fotogrāfijai.

Un uz daudzu graustu un ne-graustu sienām ir grafiti ar Če un Fidela ģīmjiem un/vai lozungiem.

Un tad ir supernabadzīgie cilvēki, kuri patiešām visu laiku dejo un priecājas pie “Candelas”, “Chan chan”, “Guantanameras”. Daļa to dara par naudu tūristiem restorānos. Bet ir arī tādi, kas uzgriež skaļi tumbiņu un dara to tāpēc, ka gribas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2024-01-30 17:25 (saite)
itālijā par palazzo

nav drausmīgi žēl, ka pēc pārdesmit gadiem viss (vai lielālākā daļa visa) būs nobrucis pavisam? vai klīstot pa pilsētu tas nenomāc?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2024-01-30 18:43 (saite)
ir vājprātā skumji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2024-01-30 18:50 (saite)
tas izklausās ļoti drausmīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neetiski
2024-01-30 19:19 (saite)
Nu ko Tu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elina
2024-01-31 19:34 (saite)
agree to disagree

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?