Chow Mein and a pint of booze - Santa Kvaste mīl suņus

About Santa Kvaste mīl suņus

Previous Entry Santa Kvaste mīl suņus30. Jul 2010 @ 09:27 Next Entry
mežonīgi piedur viena cilvēka episkā cīņa pret četrkājainajiem draugiem, kura ir izvērsusies TVnet portālā. lasu un nevaru beigt apbrīnot ar kādu skurpulozitāti Kvastes (jaun)kundze pieiet pie tik ļoti sāpīgās problēmas, ka redz parks nav domāts suņiem un ar katru nākamo rakstu viņas izcilās pētnieciskās žurnālistikas dotības iegūst aizvien augstākas pilotāžas līmeni. ko vērts vien ir viņas novērojums par to kā cilvēki savāc pēc saviem mīluļiem: "Viņš apgalvoja, ka sava suņa izkārnījumus vācot pats. Kā pierādījumu saviem vārdiem izvilka no kabatas plastmasas maisiņu. Pagaidām tas gan bija tukšs." wow! izcili! (šajā mirklī uz skatuves lido viegli norasojušas asinssārtas rozes, gaisa skūpsti un rafaello kastītes, ar kurām noteikti kads grib pateikt TO). personīgi es šo meistarīgo vārdu savirknēju pārlasīju 3 reizes. nopietni - es nemeloju. diemžēl pēc trešās reizes man tā arī nekļuva skaidrs, ko tieši Kvastes (jaun)kundze bija domājusi ar to. sēdēju, dzēru rīta kafiju, paspēju izpīpēt divas cigaretes, bet tā arī nesanāca izdomāt argumentu, kas apgāztu revolucionāres Kvastes aksiomu par to, ka ja redz maisiņš, kas ir tavā kabatā ir tukšs, tad pēc mīluļiem tu ne sūda nenovāc, bet gan esi tikai viens nožēlojams pozeris un salti melno, skatīdamies žurnālista godīgajās acīs. gan jau tā viņš arī ir - es ari nesaprotu, kāpēc es, kad savācu pēc sava četrkājainā drauga, maisiņu aizsienu un izmetu miskastē, nevis aizsienu un ielieku kabatā, lai būtu, ko biedrei Kvastei parādīt kā pierādījumu, kad satikšu viņu ziedoņdārzā. tā viš ir - mūžu dzīvo, mūžu macies.
apsolos, ka turpmāk es ļoti centīšos, lai no šodienas man kabatā vienmēr būtu pa kādam klucim plastmasa maisiņā. centies arī tu, mazo draudziņ un pasaule būs tīrāka
(esi tiesīgs spriest?)
[User Picture Icon]
From:[info]misame
Date: 30. Jūlijs 2010 - 09:56
(Link)
Mmmda. Pilns kakumaisiņš kabatā un tikai tad tu esi īstens sava suņa mīlētājs.
[User Picture Icon]
From:[info]mazheks
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:04
(Link)
no poop, no woof!
[User Picture Icon]
From:[info]bordo
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:13
(Link)
Iedomāsimies ka kluci noliek šāds ( http://cyberparasite.com/wp-content/uploads/2009/09/horsedog.jpg ) Duksis... Un tāda dukša labumu jānēsā kabatā kā pierādījumu.
[User Picture Icon]
From:[info]veed_logs
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:26
(Link)
No kurienes tāds naids? Manuprāt, tas, ka suņi pilsētā staigā bez uzpurņiem, piedirš pilsētu un sakož bērnus (un ne tikai) ir gana aktuāla problēma. Var, protams, ierēkt par Santiņas centieniem žurnālistikā, bet viņa vismaz raksta par tēmu atšķirībā no daudziem citiem.

Ja tev pašam ir suns, ko tu audzē pilsētas dzīvoklī, tad tā arī pasaki, vismaz lieta kļūs skaidrāka.
From:[info]fedrs
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:34
(Link)
Tas jau tāpat ir redzams.
Starp citu, tā jau nav, ka neviens aiz sava suņa nesavāc. Pats savā mūžā esmu redzējis 4 reizes. Visas 4 reize reizes tas bija Džeims Beluši filmā K-9.
[User Picture Icon]
From:[info]veed_logs
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:41
(Link)
man, diemžēl, ir paveicies tikai ar vienu reizi. no filmas pink flamingos. lai kādas būtu beluši 4x, tās diez vai pārpēs rōzā flamingu 1x.

[User Picture Icon]
From:[info]goo
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:38
(Link)
par kakām neizteikšos, bet nu sakostie bērni, for fuck sakes, kā savādāk tiem mazajiem retārdiem lai iemāca (vecākiem jau prāta nepietiek), ka NEVAJAG līst pie suņiem un bakstīt un raut aiz astes, tāpat kā nevajag bāzt pirktus rozetē bļe neviens suns neskrien un nemetās virsū nevienam tāpat vien
From:[info]eermaniitis
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:40
(Link)
nošauj! šauj nost uz līdzenas vietas! un vecākus arī!

kā savādāk iemācīsi? yyyy
[User Picture Icon]
From:[info]goo
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:44
(Link)
nē nu man jau pohuj, es par true sakostiem bērniem esmu dzirdējusi varbūt 2 reizes, televīzorā un, kad intervē viņu vecākus, liekas, ka tiem jau nu točna IQ zem 30
[User Picture Icon]
From:[info]ob
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:51
(Link)
skrien un kož arī tāpat. bija mums apkārtnē terjerītis no kura visi kinderi raustījās, ibo kad aizmuka brīvsolī ar apbrīnojamu regularitāti kādam gauži nodarīja. pastāvēja teorija ka, ja stāvēt nekustīgi, šis neko nedarīs. tā mierīgi stāvot es ieguvu rētu rokā.
[User Picture Icon]
From:[info]goo
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:59
(Link)
ai nu tie ir izņēmumi, tāpat, kā gadās cilvēki, kuri vienkārši nav adekvāti
[User Picture Icon]
From:[info]veed_logs
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:04
(Link)
Nu protams, ka izņēmumi. Tas, ka suns sakož mazu bērnu vienmēr ir izņēmums. Un, kā jau mēs noskaidrojām, arī šajos gadījumos vienmēr vainīgi ir bērni, nevis suņi (to īpašnieki), neskatoties uz to, ka suns ganās apkārt bez uzpurņa pretēji suņu turēšanas noteikumiem.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:31
(Link)
paši bērni vienmēr vainīgi, jo iepriekš nabaga terjerīti noteikti bija kaitinājuši un tad tēlo svēto nevainību, kad viņš ticis brīvība skrien saviem izbesītājiem rokas nokost! ļoooooti reti ir gadījumi, kad tiešām mierīgam sunim sagriežas prātinš un viņš kādu absolūti bez iemesla sakostu.
[User Picture Icon]
From:[info]ob
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:48
(Link)
"tiešām mierīgam sunim", tad lūk bez jūsu mīluļa, kas dekoratīvi zviln uz dīvāna vēl ir uz ķēdes turēti suņi, klaiņojoši suņi utt, kuru uzvedība ir krasi atšķirīga. instinkts ir tāda štelle ar kuru nepastrīdēsies.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:02
(Link)
bērni jau tieši kaitina ķēdes/aiz žogiem ieslēgtus suņus. tātad - kura vaina tā ir, ka sunim iemācīta konkrēta uzvedība??
un ar mierīgu suni es domāju normāli audzinātu suni, kurš nav traumēts, ne jau klēpjsuņus vai dīvānzviļņus.
[User Picture Icon]
From:[info]ob
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:16
(Link)
un ar bērniem es domāju normāli audzinātus bērnus, kas nav traumēti,ne jau memmesdēliņus vai baltrocīšus
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:32
(Link)
normāls bērns ir tas, kurš speciāli kacina to ieslēgto/piesieto suni?
[User Picture Icon]
From:[info]ob
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:39
(Link)
18 gadus apkārtnē kur vairums suņu tiek turēti ķēdē neesmu redzējis bērnu kas suni kaitinātu, ibo pašiem tādi paši mājās.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 13:01
(Link)
vienvārdsakot, ko es gribēju pateikt - reti, kad suns kož bez iemesla.
From:[info]affair
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:17
(Link)
mjā, un sunītis skraida pa visu pilsētu, lai atrastu savu pāridarītāju, nevis metas virsū pirmajam garāmgājējam.

lielu suni izaudzināt par normālu pilsētā nav iespējams, tur arī ir visa problēma.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:30
(Link)
lielu suni pilsētā vispar nafig audzināt. bet ja audzina, tad normāli izskolo un viss čiki.
From:[info]affair
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:34
(Link)
nekas nav čiki, nez vai kāds zina, kas tam lopiņam darās galvā, visu dienu tusējot četrās sienās.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:43
(Link)
nu es nevaru uzskaitīt te visus pašsaprotamos apstākļu un situācijas, kuriem jābūt ievērotiem, lai varētu teikt "normāli audzināts suns".
[User Picture Icon]
From:[info]ob
Date: 30. Jūlijs 2010 - 13:19
(Link)
normāli tāds audzināts sargsuns, guļ sev diendusu nevienu neaiztiek, aber te pēkšņi uzrodās kaut kādi mazgadīgi huligāni, bez piecām minūtēm kriminālhronikas varoņi, ķiršus zagt. skaidrā dienas laikā. varēja jau paprasītu saimniekam un tā, bet no tā nekāda adrenalīna, jo tupa atļaus. suns: "kas ta te nu būs?" pretī ķiķināšana. suns: "jūs izbeigsiet vai nē?" nulle reakcijas. suns: "ķirši vēl zaļi, vēders sāpēs!" aiz žoga ņam-ņam-ņam. suns: "nē man patīk! zagļi! ķiršus zog!" klusītēm kaucot mantru aiztek nosūdzēt saimniekam.
[User Picture Icon]
From:[info]mafia
Date: 30. Jūlijs 2010 - 14:14
(Link)
:DD jā un brīvajā laikā suns spēlē šahu
[User Picture Icon]
From:[info]melle
Date: 30. Jūlijs 2010 - 10:43
(Link)
jaa, taa patiesi ir aktuaala probleema un runaajot par kaku nesavaaksanu, kaa vienmeer viss tiek risinaats no otra gala. tas viss ir elementāri- uzstādīt visās iespējamās suņu pastaigas vietās speciālas miskastes suņu kakām, arī ar brīvi pieejamiem maisiņiem, tad varbūt nebūtu jāraksta visādi raksti.
un par suņu košanu-sen jau vajadzēja noteikt obligātu apmācību civlēkiem, kuri gatavojas ņemt suni, kaut vai elementāru, lai cilvēks nesāktu domāt, ka viņa suns ir dievs un ne vienam nekad neko neizdarīs. un rezultāts ir tāds, ka psihiski nelīdzsvarotas personas tur stafiņus (jo piemēram ir stilīgs reperis).
[User Picture Icon]
From:[info]black_data
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:06
(Link)
Rīgā ir vairāk par vienu suņu pastaigas vietu?
From:[info]affair
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:20
(Link)
es gan tajā pašā neesmu redzējis nevienu suni
[User Picture Icon]
From:[info]sirdna
Date: 30. Jūlijs 2010 - 14:34
(Link)
cik sekundes tie brīvi pieejamie maisiņi paliks tais stabos?
[User Picture Icon]
From:[info]mazheks
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:03
(Link)
naids ir Santai, ne jau man. palasi arī viņas pārējos rakstus. divaini, ka nekur citur eiropā nav tādu problēmu. plus, runājot par uzpurņiem, tiem ir jābūt tikai dažām suņu šķirnēm, kas klasificējamas kā bīstamas. savādāk es neredzu, kāpēc mazai "potētai žurkai" vajadzētu vilkt virsū uzpurni :))
[User Picture Icon]
From:[info]keikoo
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:48
(Link)
omg, kaujas stāvoklis pilsētā!!viens!viens!!viens!!! Cilvēki slēpjas un pēc krēslas iestāšanās nepamet mājas, jo apkārt klaiņo izsalkuši suņu bari, kas piedirš, izdemolē un uzbrūk nabaga divkājainajiem!
Srsly, dude, are you sick?
[User Picture Icon]
From:[info]jollka
Date: 30. Jūlijs 2010 - 11:07
(Link)
Ai nu tas viss tā smieklīgi izskatās, jo viena apšaubāmas asprātības meiča ņemās. Man šī vieta dikti patika: "Diemžēl ne visi savāc kakas pēc saviem mīluļiem, turklāt arī spalvas paliek zālē, un, to iedomājoties, negribas tur laist bērnu, kurš to visu var ielikt sev mutē." Hehe, atceros bērnību Rīgas pagalmos, vasaras laukos, pat ne vienu vistu kaku nepagaršoju. Laikam prāta nepietika :)
Tā jau tēma aktuāla. Tur sabiedrībai ar pašvaldību rokās jāsadodas, un jāveido apstākļi. Vietas, kur sunīšus staidzināt, stabi ar paciņām kaku savākšanai un vispār, aktīviem jābūt. Atceros skatu Barselonā, kur vienas dāmas sunītis tikko pakakājis, bet otra dāma no blakus esošās bodes jau ārā, un kontrolē, lai kaka būtu savākta :)
From:[info]affair
Date: 30. Jūlijs 2010 - 12:19
(Link)
ja būtu dzēris rīta kafiju, tad pie pēdējās rindkopas izspļautu to ārā :D

par sūdiem runājot - lielākā daļa jau nevāc, you shouly see stabu ielas galu aiz avotu ielas pavasarī, kad nokusis sniegs - tur ir tādi fēču kalni, ka nevar redezēt zemi :D

bet tā - nav tā, ka baigi satrauktu, jo es skatos, kur eju :D
[User Picture Icon]
From:[info]masha_nje_vasha
Date: 30. Jūlijs 2010 - 13:05
(Link)
es nezinu nevienu citu, kas vāktu pēc sava suņa. ir piegriezies visu laiku skatīties zem kājām - ka tik neiekāpt kādā sūdā. menti varētu šito vaktēt centrā un rajonos, likt 20 ls sodu katram un viss čiki būtu.
[User Picture Icon]
From:[info]mazheks
Date: 30. Jūlijs 2010 - 15:14
(Link)
gribi teikt, ka mēs esam vienīgie, kurus tu pazīsti un kuri vāc aiz vavja? :)
[User Picture Icon]
From:[info]masha_nje_vasha
Date: 2. Augusts 2010 - 00:13
(Link)
tieši tā.
[User Picture Icon]
From:[info]kants
Date: 30. Jūlijs 2010 - 14:52
(Link)
kārtējā dura, kas grib fašistu režīmu pie mums stiprināt. no sākuma tiks galā ar suņiem, pēc tam arī tos sakostos bērnus parkos nelaidīs - savādāk kviec skaļi, traucē sab. mieru.
es aiz sava sunja savaacu un nevienu vinsh nav sakodis līdz šim.
[User Picture Icon]
From:[info]indulgence
Date: 10. Augusts 2010 - 10:00
(Link)
Dīvaini - visi aiz saviem suņiem vāc, savus mīluļus aizstāv, aber uz to pašu Ziedoņdārzu kinderu var vest tikai tad, ja šis sapotēts kā uz misiju Afganistānā un pēc parciņa apmeklējuma jāliek momentā vannā, jo parciņš suņu piedirsts līdz ūkai (viens no iemesliem, kāpēc mēs no Ziedoņdārza apkaimes aizvācāmies).
(esi tiesīgs spriest?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba