tas ir absurds ([info]mazeltov) rakstīja,
@ 2014-09-25 19:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:kkf

Hohoho, paskat, arī maniem ierakstiem par KKF un Ascendum ir atbalsis LV medijos: http://www.diena.lv/kd/eksperti-blogeri/mesli-un-rozes-14071094

Super, man patīk, ka cibiņi izmanto savas iespējas un sakarus, lai uz cibas ierakstiem (manējiem par kultūras finansēšanu un tikko_pamodos izraisīto megakašķi par bērniem) atbildētu caur satori.lv un diena.lv

Neliels ieskats, kāds labumiņš ik pa laikam atlec Paulam Bankovskim saskaņā ar KKF atrodamo informāciju (ejiet uc VKKF lapu, spiediet uz Konkurs->Projektu konkursi->Literatūra un tad zemāk ir "Finansētie projekti", kur pa gadiem (ieskaitot sadaļu Arhīvs) visi rezultāti ar piešķirtajām summām ir atrodami.

Projektu konkursi, sadaļa Literatūra:

Projekti caur organizācijām:

2014. gads, piešķirti 4000 EUR Paula Bankovska romāna "18" izdošana vēstures romānu sērijas "Mēs. Latvija, XX gadsimts" ietvaros, organizācija SIA "Dienas grāmata" (turklāt, šitais piķis piešķirts 2014. gada 3. konkursā, tad, kad pie šprices jau bija jaunā Literatūras ekspertu komisija - Liāna Langa – komisijas priekšsēdētāja un arī Lita Silova, Zane Šiliņa, Pauls Daija, Anda Baklāne, Antonija Skopa – Šlāpina, Ieva Kolmane);

2012. gads, 1000 LVL, Paula Bankovska grāmatas "Viens ar Kantu. Otto Rolava biogrāfija" izdošana, organizācija SIA "Dienas grāmata"

Projekti, kurus pats iesniedzis un kuriem piešķirts finansējums

2012. gads, 1000 Ls, Olimps 18. Vēsturisks romāns
2010. gads, 200 Ls Viens ar Kantu. Oto Rolava biogrāfija
2009. gads, 600 Ls Viens ar Kantu. Oto Rolova biogrāfija
2009. gads, 300 Ls Viens ar Kantu. Oto Rolova biogrāfija
2008. gads, 600 Ls Rolavs: viens pats ar Kantu

Sīkumi, bet patīkami, ne? Turklāt, 2014. gadā viņa romāna izdošanai ir piešķirti 4000 EUR, līdz ar to - nu cik objektīvi var būt viņa spriedumi par kultūras naudas sadali, ja viņam tikko ir iedots brangs žūksnis? Protams, ka no Bankovska puses skatoties, viss tajā fondā ir čikeniekā, ne?

Rīt, ceru, ka atradīšu laiku ielikt tabulas, kur esmu apkopojusi datus (pārkopejusi KKF pieejamos datus uz vienu ekseļa failu, lai dati būtu vieglāk analizējami un apstrādājami) par organizācijām un rakstniekiem un ar Excel datu apstrādes un sašķirošanas iespējāms tikusi pie jaukiem pārskatiem ar finansējuma saņēmējiem Literatūras un Starpdisciplinārajos projektos kopš 2007. gada.

Bučas!

P.S. Jā, starp citu, tieši 2014. gadā pēkšņi diezgan normāli palielinājās literatūras-rakstnieku projektiem piešķirtās naudas summas - kazi, moš bija jāpaspēj dabūt cik vien var, pirms ievēlēta nākamā Saeima, jo tad jau nevar zināt, cik atleks, kad atnāks jaunās-vecās slotas un sāks slaucīt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fedrs
2014-09-26 07:36 (saite)
Vīrieši svalkas dzīvē.

(Atbildēt uz šo)


[info]degeneralis
2014-09-26 09:09 (saite)
Es 4000 EUR gan nesauktu par baigo žūksni. Ja gada laikā uzraksti vienu romānu, tad tas sanāk cik, kaut kādi 330 EUR mēnesī? Nekas dižs jau nav.

Bankovska spriedumi par kultūras naudas sadali, protams, objektīvi nebūs, jo viņš pats ir kultūras darbinieks. Protams, ka neviena mākslinieka spriedumi nebūs diez ko objektīvi, tāpat, kā, piemēram, Stendzinieka spriedumi par Šleseru nebūs diez ko objektīvi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-26 17:19 (saite)
Man, īstenībā, pofig par naudu kā tādu, bet gan lielākais besis par to, pēc kādiem principiem tā nauda tiek dalīta. Un tur tas princips izskatās - "pa draugam". Tāpat ir nojaušams, ka ir nozīme tam, ja sanāk pasēdēt ekspertu komisijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2014-09-26 21:18 (saite)
Es saprastu to cepienu, ja tiktu pievienoti lieliski, neizdoti, nefinansēti projekti skaidri ilustrējot to "pa draugam", citādi tāda hipotēze vien šķiet, bez konkrēta seguma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-26 21:25 (saite)
Tu, zini, arī prasi neiespējamo - kā gan es varētu iegūt informāciju par to, kuri projekti nav finansēti? Tie nekur neparādās. Toties parādās, kuri ir tie rakstnieki, kuri visu laiku kaut ko saņem, kamēr jaunajiem, nepazīstamajiem - drupačas. Nākamnedēļ ielikšu sarakstu ar rakstniekiem, kuri dabūjuši lielāko finansiālo atbalstu. Diemžēl - daudzi no viņiem arī iet caur organizācijām un šo info es nevaru ekselī automātiski sagrupēt. Tad man jāiet cauri katras organizācijas projekta nosaukumiem manuāli, kuros parasti minēts grāmatas autors, bet zini, man arī ir tikai 24h dienā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2014-09-26 21:30 (saite)
Nu par Igas Gailes saņemto tu iepriekš tomēr esi dikti skarbi izteikusies un apšaubījusi nepieciešamību viņai ko dot.
Bet man ir nācies iestades vārdā rakstīt KKF projektus un varu teikt, ka viņu neatbalstīšana bija tikai loģiska un likumsakarīga, jo darba devējs latviski izsakoties nahaļna prasīja naudu, lai pats sev izmaksātu lielu atalgojumu. Tāpēc uzdrošinos izteikties, ka šo to esmu redzējusi no noraidītajiem projektiem un nemaz visi, kas iesniedz nav tādas nabaga cietušās kultūras pērles. Bez tam - kultūras lauciņs Latvijā ir neapskauzami šaurs, pietiek vismaz 1 gadu intensīvi pagrozīties vide, lai praktiski ar visiem jau būtu tuvāk vai tālāk personiski pazīstams. Un līdz ar to apsūdzāms kaut kādā ieinteresētībā, draudzībā, sarunāšanā, savējo būšanā - whatever par kuru tēmu kultūrā runātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tipa75
2014-09-26 21:33 (saite)
Ingas Gailes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2014-09-27 07:28 (saite)
Tev taču pirms mirkļa bija arguments iz sērijas "nedot naudu tiem, par kuriem nav zināms, ka būs rezultāts", tb tieši jaunajiem-nepazīstamajiem.

Protams, ka faktiski nav iespējams uztaisīt objektīvu infu par to, kas netiek finansēts, ne tikai tāpēc, ka nefinansētie projekti netiek publiskoti, bet arī tāpēc, ka tur vēl ir milzīga pelēkā zona ar projektiem, kas netiek iesniegti - visdažādāko iemeslu pēc, sākot ar "tāpat jau neatbalstīs" un beidzot ar "pasargdies atnāks mazeltov un ieliks mani tabuliņā" ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rosewater
2014-09-26 11:26 (saite)
Nav jau slikti, ja ir viedokļi no visām pusēm. Tāpat nav slikti, ja viedokļi parādās plašākos medijos par cibu. Tas aicina uz diskusiju un analīzi, iedziļināšanos. Principā publicitāte 'kašķim' for free. :)

Man vienīgi liekas, ka šī nav diskusija, ko uzsākt tieši pirms vēlēšanām. Pirms vēlēšanām ir viegli izmantot mazākus jautājumus valstiskā līmenī, lai novērstu uzmanību no lielākiem sūdiem un ziepēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mazeltov
2014-09-26 17:33 (saite)
Nē, es izvēlos neklusēt lupatiņā. Sākās viss ar maniem ierakstiem par Ascendum, kas bija pagājušā gada beigās. Tā kā - viss tika sākts jau krietni pirms.
Turklāt, cibā visiem ir iespēja rakstīt par tiem lielajiem jautājumiem, es ceļā nebūt nestājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sarkanvilks
2014-09-26 11:33 (saite)
rašai – raškins, cibai – mazeltovs. ejam līdzīgi http://tvrain.ru/articles/valerij_rashkin_ja_esche_do_navalnogo_zanimalsja_korruptsiej_cherez_antikorruptsionnyj_komitet_imeni_stalina-375787/

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?