Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-09-19 15:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Vakar izdomāju vēl vienu interesantu lietu. Tagad latvijā ir sāk parādīties visas izglītojošās reklāmas, piemēram, nebrauc dzērumā un tamlīdzīgas. Kāpēc izglītības ministrija arī nevarētu uztaisīt tādu reklāmu sēriju, kur rādīdu kādu bomzi vai bijušo cietumnieku, kuri stāstītu, ka pēc kādas klases pārtrauca mācīties vai vienkārši pārāk nepiegrieza vērību mācībām, tad sākās problēmas dzīvē un tā nu viņi ir nokļuvuši šādā stāvoklī. Kā arī otra veida reklāmu, kur rāda veiksmīgus cilvēkus, kas stāsta kā mācības ir viņiem palīdzējušas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traksaule
2007-09-19 17:33 (saite)
Tam es piekrītu! Jo atrodas tādi cilvēki, kuri izglītību kā tādu uzskata par absolūti nevajadzīgu.

(Atbildēt uz šo)


[info]chaste
2007-09-19 19:29 (saite)
Mārtiņ, es protams atvainojos, bet vai tev ir ko darīt?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-19 22:09 (saite)
Jā, man tiešām ir ko darīt. Bet vienmēr var atrast laiku arī dažādām interesantām pārdomām. Pēc tam vēl vajag atrast nedaudz papildus laiku, lai tās pārdomas izteiktu vārdos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]imagine
2007-09-19 22:20 (saite)
zini, ne vienmēr bomžiem nav izglītības. visbiežāk tā ir viņu pašu izvēle - neko nedarīt un tā dzīvot savas dienas. a citiem vienkārši nepaveicās konkrētā laika brīdī..
protams, lielākā daļa ir vienkārši sliņķi, bet ne jau bomži ir tās, ar ko bērnos un jauniešos varētu radīt motivāciju mācīties. tas jau pēc padomju propagandas izskatītos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-19 22:58 (saite)
Vai arī reklāmas akcija par to, lai nebrauc dzēris, arī izskatās pēc padomju propogandas?
Var motivēt ar pozitīvo radīt vēlmi mācīties un var motivēt ar negatīvo neradot vēlmi nemācīties.

Protams, ka bomžiem ne vienmēr ir problēmas ar izglītību, bet tas nav būtiski. Būtiski to būtu pareizi pasniegt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]imagine
2007-09-20 10:14 (saite)
vienmēr esmu domājusi, ka viss sākas ģimenē. zini, tā domāju un domāšu joprojām. un ja ģimene nav spējusi ievest pareizajās sliedēs, tad taisīt motivācijas kampaņas, lai kaut ko mainītu, ir bezjēdzīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-20 10:31 (saite)
Viss sākas no ģimenes, bet, ja cilvēkam ir nepaveicies piedzimt sliktā ģimenē, tad viņam arī pašam jāpaliek sliktam? Ja ģimenei ir nospļauties, tad arī apkārtējiem ir jārāda tāda paša attiekmse?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]imagine
2007-09-20 19:10 (saite)
viņš nepaliek slikts. viņš tāds izaug! ja neesi pamanījis, tad bērni līdz 3 gadu vecumam dzīvojas lielākoties mājās. tātad pamatu gūst tur. un ej nu tu pārmāci cilvēku, kurš jau no mazām dienām audzināts nepareizi?
un vispār- jā. dzīve ir īsa un jebkurā mirklī var pārtrūkt. ja turpināsi tik daudz domāt par citiem, nepaspēsi atjēgties, kā spogulī redzēsi onkuli ar sirmu bārdu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-20 20:08 (saite)
Manuprāt, savu līmeni ir iespējams pacelt daudz augstāk, ja tiek pacelts vidējais līmenis augstāk. Ko dod, ja kaut ko saproti, ja visrinķī ir cilvēki, kas nesaprot Tevi?

Nekas jau nenotiks, ka es atjēgšos pie spoguļa kā vecs onkulis ar sirmu bārdu. Ja visu šo laiku es būšu priecājies un labi pavadījis laiku, tad kāpēc, lai vienā brīdī es napaliktu par onkuli ar sirmu bārdu? Daudz sliktāk būtu, ja vienā brīdī es atjēgtos ar sirmu bārdu nespējnieku namā, kur par mani kāds rūpētos, jo es pats vairāk neko nevarētu izdarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]arrianda
2007-09-20 08:28 (saite)
Motivācijas ideja? Hmm...:)

(Atbildēt uz šo)


[info]semyhr
2007-09-27 09:58 (saite)
http://www.forbes.com/lists/2007/54/richlist07_William-Gates-III_BH69.html

te var pashkjirstiit lapas apskatiities cik daudzi no vinjiem ir drop outi. maaciibaam ar to nav tik liels sakars kaa vienkaarshi ar meerkjiem dziivee.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-27 21:56 (saite)
Drop outs nenozīmē, ka viņi neko skolā/universitātē nav iemācījušies. Mums te viens profesors kā piemēru min Google dibinātājus. Viņi tika Stenfordas doktoratūrā un tas jau vien par kaut ko liecina. Tas, ka viņi tur tīri teorētiski skaitās, ka vēl mācās ir cits jautājums.

Šie cilvēki vairāk vai mazāk saprot kaut ko. Vienkārši vienā brīdī viņi saprata, ka ar jau esošajām zināšanām var izdarīt pietiekami daudz, lai normāli dzīvotu un tāpēc nebija vērts mācīties tālāk. Turklāt, labi saprotot lietas, neko baigi jaunu jau nevar uzzināt universitātē. Manuprāt, viņi liela daļa no viņiem pameta universitātes, jo tur nebija pietiekams līmenis priekš viņiem. Turklāt, ja ir ideja, tad tā ir jārealizēt pēc iespējas ātrāk, tāpēc mācības var traucēt tās realizāciju.

Tajā pašā laikā ir ļoti liela daļa, kas ir drop outi un kas arī neko nav sasnieguši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2007-09-28 08:55 (saite)
Nu redz, pats atbildeeji arii manaa vietaa lielaakoties.

Tikai ir veel liela dalja kas ir universitaates beidzeeji un arii nav neko sasniegushi :D To ir vairaak nekaa tie kuri ir beigushi universitati un ir kaut ko sasniegushi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 09:43 (saite)
Pag. Nekur nav definēts, kas ir kaut kā sasniegšana.
Ja tu pelni pietiekami labi, tad tu normāli vari dzīvot. Tas, ka tev nauda ir vairāk nekā vajag, jau neko daudz nedos, varēsi dzīvot tikai nedaudz komfortablāk.

Beidzot normāli universitāti visdrīzāk dabūsi normālu darbu un varēsi dzīvot ne par ko pārāk nesatraucoties. Ja gribi daudz naudas, tad ir tikai viena iespēja - taisīt savu uzņēmumu kā to ir darījuši lielākā daļa šajā sarakstā sastopamie. Ar savu uzņēmumu vari pelnīt daudz, vari pelnīt ne tik daudz. Papildus vēl vari stresot par visādām lietām, jo tas kā nekā ir tavs uzņēmums. Katrā ziņā, ja nav dabas dots talants, tad to var pacelt tikai cītīgi mācoties un labāka izglītības sistēma to var tikai atvieglot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2007-09-28 10:44 (saite)
Taatad reklaama buutu taada ka raadiis bomzhikus kuri iedzerushi prieciigi staastiis kaa vinji var neko nedariit un tikai alkanizeeties un tad raadiis darba ruukjus kuri ilgi dikti maaciijaas un tagad pelna 500LVL par kuriem nevar beerniem pat ratinjus nopirkt kur nu veel 5dienas vakaraa visiiti iedzert? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 13:24 (saite)
Nu viņiem tā dzīve nav nemaz tik priecīga, jo ir katru dienu jāatrod pāris lati krutkai un diez vai viņi varēs daudz ko pastāstīt.

A otrā galā parādi cilvēkus, kas strādā labi apmaksātos darbos un pelna kādus 1-2K mēnesī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2007-09-28 13:26 (saite)
Cilveeks kuram neko vairak par krutku nevaig bus laimigaks sakasot to savu latinju ka cilveks kuram vajag maju, auto utt un alga bus 1k menesi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 15:04 (saite)
Šeit jau aiziet runa par to, ko un cik daudz katram vajag laimei. Ir cilvēki, kam vienmēr nauda būs par īsu, un ir cilvēki, kam vienmēr paliek pāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]semyhr
2007-09-28 10:46 (saite)
PS. tagad shkjiet forshi un ka var neparko nesatraukties, bet vai tu butu tikpat mierigs ja tev butu jauztur gjimene, janoperk maja, auto utt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 13:21 (saite)
Tā kā es vēl mācos, tad grūti par to spriest.
Katrā ziņā es domāju, ka varētu atrast normāli atalgotu darbu, lai varētu dzīvot.

Šobrīd problēmas ir ar pašu sistēmu kopomā. Tas nav normāli, ka vidusskolu beigušais būvnieks saņem vairāk nekā augstskolu beidzis students. Katrā ziņā pēc kāda laika sistēma stabilizēsies un pabeidzot mācības varēs pelnīt pietiekami, lai uzturētu normāli ģimeni.

P.s. Tad varbūt būs arī normālas mācības, jo šobrīd tās nav īsti mācības. Diezgan liela daļa studentu tās mēģina savienot ar darbu, kas vēl nebūtu pārāk slikti. Slikti paliek tad, kad darbs tiek nostādīts augstāk par mācībām. Papildus vēl tiek ņemts vērā šo strādājošo studentu vēlmes, reizēm ar augstāku prioritāti nekā nestrādājošo. Piemēram, maģistrantūrā mācības tiek likts no rītiem un vakaros. A tik vēlu vakaros reizēm vienkārši neko daudz vairāk nevar iemācīties, jo ir uzkrājies nogurums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2007-09-28 13:24 (saite)
Nu re, taakaa tagad nav tolks stumdiit cilveekus uz taadaam lietaam. Buus labs laiks tam, gan pashi sapratiis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 15:09 (saite)
Nu nez. Daļa cilvēku paši vienkārši nedomā. Rezultātā šāda stumdīšana paceltu visu vidējo līmeni un iespējams arī sāktu sakārtot sistēmu. Rezultātā varētu veidot pasaulē puslīdz konkurējošus uzņēmumus, kas varētu atļauties algot vairāk normāla līmeņa speciālistu. Ja rastos normāls vidējais slānis, tad pie reizes varētu uzzaicināt lēto darbaspēku, kas nodarbotos ar celtniecību un tamlīdzīgām lietām, lai nosistu ne tik izglītoto cilvēku darba algu.

Reizēm ir vienkārši riņķis, kas bez ārējas palīdzības nevar pārtrūkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mat
2007-09-27 22:05 (saite)
P.s. Ļoti liela daļa no šī saraksta ir pabeiguši vai studējuši prestižās augstskolās. Lai tiktu tādās iekšā jau vien kaut kas ir jāsaprot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?