Martins ([info]mat) rakstīja,
@ 2007-09-19 15:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pardomas

Vakar izdomāju vēl vienu interesantu lietu. Tagad latvijā ir sāk parādīties visas izglītojošās reklāmas, piemēram, nebrauc dzērumā un tamlīdzīgas. Kāpēc izglītības ministrija arī nevarētu uztaisīt tādu reklāmu sēriju, kur rādīdu kādu bomzi vai bijušo cietumnieku, kuri stāstītu, ka pēc kādas klases pārtrauca mācīties vai vienkārši pārāk nepiegrieza vērību mācībām, tad sākās problēmas dzīvē un tā nu viņi ir nokļuvuši šādā stāvoklī. Kā arī otra veida reklāmu, kur rāda veiksmīgus cilvēkus, kas stāsta kā mācības ir viņiem palīdzējušas.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mat
2007-09-28 13:21 (saite)
Tā kā es vēl mācos, tad grūti par to spriest.
Katrā ziņā es domāju, ka varētu atrast normāli atalgotu darbu, lai varētu dzīvot.

Šobrīd problēmas ir ar pašu sistēmu kopomā. Tas nav normāli, ka vidusskolu beigušais būvnieks saņem vairāk nekā augstskolu beidzis students. Katrā ziņā pēc kāda laika sistēma stabilizēsies un pabeidzot mācības varēs pelnīt pietiekami, lai uzturētu normāli ģimeni.

P.s. Tad varbūt būs arī normālas mācības, jo šobrīd tās nav īsti mācības. Diezgan liela daļa studentu tās mēģina savienot ar darbu, kas vēl nebūtu pārāk slikti. Slikti paliek tad, kad darbs tiek nostādīts augstāk par mācībām. Papildus vēl tiek ņemts vērā šo strādājošo studentu vēlmes, reizēm ar augstāku prioritāti nekā nestrādājošo. Piemēram, maģistrantūrā mācības tiek likts no rītiem un vakaros. A tik vēlu vakaros reizēm vienkārši neko daudz vairāk nevar iemācīties, jo ir uzkrājies nogurums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]semyhr
2007-09-28 13:24 (saite)
Nu re, taakaa tagad nav tolks stumdiit cilveekus uz taadaam lietaam. Buus labs laiks tam, gan pashi sapratiis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-09-28 15:09 (saite)
Nu nez. Daļa cilvēku paši vienkārši nedomā. Rezultātā šāda stumdīšana paceltu visu vidējo līmeni un iespējams arī sāktu sakārtot sistēmu. Rezultātā varētu veidot pasaulē puslīdz konkurējošus uzņēmumus, kas varētu atļauties algot vairāk normāla līmeņa speciālistu. Ja rastos normāls vidējais slānis, tad pie reizes varētu uzzaicināt lēto darbaspēku, kas nodarbotos ar celtniecību un tamlīdzīgām lietām, lai nosistu ne tik izglītoto cilvēku darba algu.

Reizēm ir vienkārši riņķis, kas bez ārējas palīdzības nevar pārtrūkt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?