Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2020-11-03 17:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kulinārais strīms
tātad, skatieties
mēs ņemam un ieliekam katlā desmit kartupeļus
pēc tam piegriežam klāt diezgan sīki sagrieztu papriku
un tālāk piecus diezgan sīki sagrieztus maksimas marinētos gurķus no burkas (svarīgi, lai viņi izsautētos vienlaicīgi ar kartupeļu gatavību)
procesā piepiļījam sāli, piparus
viss, minimālisms, un garšo brīnišķīgi
pēc konsistences tas ir kaut kas starp buljonu un zupu (īstā zupā karotei ir jāstāv, kā mēdz teikt)

taču mums vajag, lai garšo nevis brīnišķīgi, bet vispār heavenly

vajag kaut ko pievienot
iesim pa loģikas ceļu
sīpolus? izšķīdīs un pazudīs
ķiplokus? paprikas-gurķu kombo jau tāpat ir pietiekoši spēcīgs
puķkāpostus? tā vienmēr ir laba ideja, taču ne šeit
baklažānus? a nafig tad tur ir paprika

pāriesim pie gaļas
pāris žāvētas ribas? o, jē, tikai ribu vietā var mierīgi piļīt arī pāris ripās sagrieztas kūpinātas desiņas, tas ir sens kā pasaule laifhaks sautējumos
vienīgais, reāli maz, jo mums te, tipa, nav "kartupeļi ar gaļu"
mums drīzāk ir "kartupeļi ar neartikulētu un astroloģisku mērci"

vajag mazliet vēl kaut ko
sēnes? man ir viena grandioza un radikāla ideja, par kuru es kādreiz pasaulei pastāstīšu vēlāk no stradiņu slimnīcas
esmu radošās pārdomās
kaut ko vēl vajag


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kemune
2020-11-03 17:51 (saite)
Apceptus sīpolus pieliec gan - viņi izšķīst, bet būtība te nav neizšķīst. Ceptos sīpolos ir daudz garšas pastiprinātāja un umami vispār.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2020-11-03 17:59 (saite)
te drīzāk vajag nevis pastiprināt, bet akcentēt
par sīpoliem runājot, esmu liels cukurkristalizēto dārzeņu fans, taču līdz kaut kam reāli krutam man vēl tāls ceļš ejams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2020-11-03 17:58 (saite)
Pag, kartupeļus izvāram vispirms, tikai pēc tam konglomerējam ar gurķiem.
Buļbas nevārās mīksti skābā vidē.
Bet tā - izklausās normāla cirvjakāta zupa. Ribas vai desu (ja ir) vāra ar tupeņiem, burkāns tur piestāv. Ja mētājas pa plauktu grūbas, var sauju piemest. Sīpolu vajag, to apcep, vislabāk kopā ar burkāniem. Papriku arī var apcept. Ar gurķiem sanāk kaut kas līdzīgs rosoļņikam. Var sēnes, bet tad forši būtu sālītas. Un, ja patīk tomātu mērce, tad to beigās pieliek kādu karoti.
Olīves un citrona šķēlīte būs vnk glīti.
Ā, un ja zupā ir skābas sastāvdaļas, tad der piespert biš cukuru. Tas baigi labi visu sakārto beigās.
Principā Spilvas burku zupas tgd var pienest ūdeni. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2020-11-03 18:06 (saite)
da viss normāli vārās, ko jūs
šī galīgi nav cirvjkāta zupa (kuras es cienu un mīlu), tu laikam neuztvēri galveno ideju
burkāni sautējas dahera ilgi
piepiļīt cukuru tur ir tas pats, kas piepiļīt etiķi - domāju, būs nulles efekts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]viipsna
2020-11-03 18:54 (saite)
burkānu pierīvē!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2020-11-03 18:12 (saite)
kulinārais strēms

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2020-11-03 18:15 (saite)
xtreme

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]katzenjammer
2020-11-03 18:49 (saite)
Puravus vajag.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2020-11-03 18:53 (saite)
hm
var pamatojumu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]katzenjammer
2020-11-03 18:58 (saite)
Laba garša, neizšķīst tik ātri. Bet droši vien gaumes lieta, man patīk labāk nekā sīpoli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ttp
2020-11-03 19:53 (saite)
kur kaperi un degošā pagale?

(Atbildēt uz šo)


[info]mranarhs
2020-11-04 19:31 (saite)
Man šo bija pretīgi lasīt. Drīkst es tev nosūtīšu kādu pavārgrāmatu? Vai arī varu iedot dažus linkus uz recepšu resursiem.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?