Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2019-12-04 23:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nesen ar vienu frendu runājām par to, kāpēc latviešu poprokmūzikā ir tik maz spēcīgu, neatkarīgu sieviešu respektīvi, kur ir mūsu kimas gordones solalbums, un kāpēc viss ir, tā kā ir.

"nu", es saku, "mums nav tādas tradīcijas, kādas amerikā bija souldziedātājām, vai punk skuķiem anglijā. pateicoties viņām mums arī ir pīdžeja hārvija. a šeit dāmas dziedāja estrādes duetos. bet viss mainīsies."

un pie vārdiem "viss mainīsies" pa rādžiņu sāka atskanēt eirovīzijas - 2002 uzvarētājas marijas naumovas intervija.
par šmotkām un kleitām (dies, kā viņa uz to ir aizciklējusies), par kaut kādiem čigāniem un vēl dievu.

zini, es sacīju frendam, pricipā varētu [cenzēts] [cenzēts], lai arī [cenzēts], neskatoties uz to, ka perspektīvas ir [cenzēts]. a ko vēl.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rindra
2019-12-06 01:33 (saite)
Kādā ziņā? Es labprātāk turētos šai diskusijā pie tā, ko es saku, nevis pie tā, kāda es esmu un kur dzīvoju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2019-12-06 10:46 (saite)
Well ...it seems to me that the left-wing idea that you can't do this or that if you aren't from a priviliged caste is very powerfully pushed in the UK. While, there is some truth in it sometimes, it is exaggerated for political purposes - -and as a consequence the will can wither on the spine, so to speak.

We just got on with it - bought my first drum kit for about 60 quid. The rest of us assembled gear from work in the timber factory on 1.50/hour and so on.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-12-07 01:29 (saite)
It's funny given that a lion's share of all time great rock bands and singers/songwriters from yore quite often couldn't make ends meet with their purely musical projects and a lot of them disbanded for that sole reason. It's not really wealthy white collar kids that usually go into being in the rock band.
Also, šī ieraksta premisa ir bezjēdzīga. Latvijā vienkārši ir maz VISA, ne tikai sieviešu singer0songraiteres. Prosta nav daudz mūzikas vispār. Es labāk pārklausos vecu Gobziņu nekā šļuru, ko šada tad nākas dzirdēt no vietējiem māgsleniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rindra
2019-12-10 03:42 (saite)
Ir ļoti daudzi lielie rokeri, kas ir middle class (un, starp citu, uzcītīgi centušies to noslēpt).
Par ieraksta premisu - yep, ja ir maz cilvēku, tad ir maz sieviešu, tad ir maz sieviešu-mūziķu, tad ir vēl mazāk sieviešu-mūziķu-kas-var-nonest-skatuvi-ar-ģitāru-un-kūlīgu-solo-albumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rindra
2019-12-09 03:30 (saite)
Es neteicu, ka ir jābūt no priviliģētas kastas. Es teicu, ka jābūt naudai. Sākt jau var visādi. Bet par PJ Harvey kļūst tās, kas paraksta līgumu. Nu vēl ir arī Jankas Djagiļevas variants, kas nekad nekādus līgumus neparaksta. Un izdara pašnāvību 25 gadu vecumā.

Starp citu, manā tusiņā, piemēram, gandrīz visi bija (ir) dakteru, mākslinieku, uzņēmēju utt bērni. Un pasaules lielie rokeri arī daudzi ir middle class. Daudzi arī izliekas, ka viņiem nav naudas. Un viņiem varbūt arī nemaz nav liquid nauda. Bet ir kāds backup. Kāds, kas maksā par dzīvokli utt. Bet par to skaļi netiek runāts. Skaļi tiek teikts, ka visu var izdarīt arī bez naudas. Un tad īstie working class cilvēki ar tādiem tusējas, jo notic, un sabojā sev dzīvi. Manā tusiņā, piemēram, no narikiem nomira tieši tie divi, kas nāca no īstas working class.

Bet vispār vislabāk šeit, liekas, chaj atbildēja. Un visa šī diskusija par naudu ir mans off topic.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2019-12-09 09:32 (saite)
For me, class or access to money wasn't a factor as it was something we did in our freetime. If we had had to pack in our day jobs, then... well maybe. But that (going full-time) is a step that would have happened organically. We considered it once - after a tour and a relatively big indie-label interest - but it didn't happen. As for class, well the groups I played in were a mixture of working class and middle class kids. For example Ray Speedway was me (middle class son of a pub landlord), the son of a single mum on a council estate, and the son of a single mum and his builder step-dad. The main thing was imagination, a little intelligence, and interest - access to cash or a stable life really didn't have anything much to do with it at all.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rindra
2019-12-10 03:39 (saite)
Tu runā par sākumu. Mums arī viss bija tāpat - DIY utt (lai gan, kā jau teicu, tas ne-komerciālisms īstenībā bieži bija liekulīgāks nekā no malas izskatījās, imho). Es runāju par nākamo līmeni.
Plus - re ka jums bija tomēr tā ambīcija. Un jūs bijāt UK. Un UK ir tirgus arī nedaudz citādai mūzikai. Utt utjp.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?