Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2005-11-17 14:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:selected

Anatomija
tik kruts atklājums galvā ienāca, par to, ka, lūk, kad tā tā nopietni iemīlas, nu, pat nevis ar sirdi un dvēseli mīl, bet tā samīlas - nu tā, ka nevis uz divām stundām, bet uz kādu nedēļu...lūk, kad samīlēšanās objektu nav vairs blakus, tad viņām tajā laikā nevar atcerēties sejas. es zinu, ka man tas tā nav vienam. tu satiec, parunājies vai tikai paskaties uz viņu, tā Paskaties ilgāk, tad aizej mājās un ilgi, ilgi centies atcerēties - a kā tad viņa izskatījās? nu kā?

man nebūs viegli paskaidrot, kur ir tas knifs - teiksim, iedomājies, ka tu samīlies gleznā! nē, gleznā par traku...nu, teiksim, kinoaktrises fotogrāfijā. kaut kas tajā ir tāds, kas tevi ļoti valdzina, bet tu pats nevari pateikt kas. bet viss tajā pašā laikā ir ļoti konkrēti sastindzis laikā. un tad tu iedomājies pie sevis galvā, kā tu ietu ar šo aktrisi dzert kokteili kādā bārā (tas nekas, ka tu ej astotajā klasē), nu, un tu redzi šo tēlu sev acu priekšā, un tu redzi, ar ko tu iesi uz šo kokteiļu bāru, kur varēs droši vien radīt kaut kādus Romantiskus Apstākļus vai vēl sazin ko, un ir skaidrs, ka iet viņa varēs, lūk, tikai tādā blūzītē kādā ir fotogrāfijā un tikai tā skatoties ar acīm. Iesi ar tēlu. Ja uz fotogrāfijas ir tikai ķermeņa augšējā daļa, tātad tu nezini, kādas viņai izskatās kājas, tad viņa levitēs tev līdzi pa gaisu bez kājām, jo tās kājas tu pat iedomāties nevari. Precīzāk, kaut ko tu iedomāties vari, bet skaidrs, ka tas neatbilst patiesībai, tādēļ kājas nafig vispār.

Tad vēl ir skaidrs, ka kaut kādā momentā viņai ir jāpaskatās tā, kā ir uz fotogrāfijas, nu, ar tādu skatienu, kas tevi savaldzināja. Kā viņa skatīsies pārējā laikā, tas ir skaidrs tikai elementārās detaļās, bet kaut kad viņai būs autentiski jāpagriež galva, tā galva mazliet jāpieliec, jāpiemiedz acis un jāpaskatās Tā. Tas ir tik svarīgi! Bez tam, ir briemu lietas, ja tu esi redzējis kādas sešas kinoaktrises fotogrāfijas, kas tevi ir savaldzinājušas. Tad viņai nāksies paskatīties gan Tā, gan Šitā, gan Vēl Šitā, kaut kādā momentā jānomaina tērps (kur? tas nevienu neinteresē), un, nedod dies, ja viņa ir pamanīta kaut kur vēl peldkostīmā, nu tad vispār jau jāizstrādā kaut kāds Holivudas scenārijs. Saprotiet, tas viss ir svarīgi, ļoti svarīgi. Savādāk nafig tev tāda kinoaktrise ir vajadzīga? Takš bezjēdzīgi. Bet - tas ir stacionārs tēls.

A dzīvā būtne taču nav stacionāra! Viņa kaut kā runā un uzvedas. Kaut kādos momentos arī neglīti, kur nu viņu vispār nevar apbrīnot! Bez tam viņai apkārt noteikti tinas kaut kāda Draudzene, kas tik ļoti nosit uzmanību, ka sāc skaisties jau, un garantēts - 99% gadījumu tu mājās ejot atcerēsies to stulbo draudzeni, ne tā?! Jo ir tik daudz to izmaiņu, ka nav iespējams nokadrēt dzīvu būtni galvā tā, kā tu redzi fotogrāfiju. Nekad nevar noķert kadrā to visbrīnišķīgāko momentu, neko nevar nofiksēt sev galvā. Galīgi neko. Uff, tāpēc man tik labi, ka man te viss ir uz vietas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2005-11-17 15:24 (saite)
labi gan Tev.
Bet, jā, piekrītu, kad neredzi, atceries tikai kaut kādas detaļas - smieklus, acu skatienu, pozu, kādā viņš sēž, pieskārienu, profila ēnu, matus. bet nē, laikam atceros arī visu kopā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 15:26 (saite)
vari iztēloties 3D tēlu sēžot sev blakus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2005-11-17 15:26 (saite)

& ejot blakus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2005-11-17 15:27 (saite)
nu, man ir samērā spēcīgas vizualizēšanas spējas :)
& cilvēku, kas man ir svarīgs, es uztveru kopumā; drīzāk tad neatcerēšos, kā izskatījās tas, kurš krita uz nerviem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 15:29 (saite)
nu tev i veicas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2005-11-17 15:30 (saite)
Nē, veicas Tev. Tev ir blakus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2005-11-17 15:53 (saite)
dažkārt man jautā: "ko tu tā skaties?" -uz ko atbildu: "fotogrāfēju. iemūžinu šo tavu žestu, tavu skatienu, tavu veidu, kāda esi savā apziņā, noglabāju mirklīgo tēlu smadzeņu folderī"
dažkārt man jautā:"kāpēc tu apstājies?" -uz ko atbildu: "skanēju. iemūžinu tava auguma manu sajūtu savos pirkstgalos"
dažkārt man jautā:"kāpēc tu sastingi?" -uz ko atbildu: "degustēju. iemūžinu tavu smaržu un garšu kā noklusēto uzstādījumu sava prāta konfigurācijā"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 15:56 (saite)
kruta, vecīt, kruta. kaut kā tā arī ir.
tikai vajadzētu otrādāk - pateikt - sastingsti tā! un nekad neatstingsti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2005-11-17 17:04 (saite)
pieseivoju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2005-11-17 19:48 (saite)
mhm :)
tieši par šito atcerējos, bet sakautrējos ieraxtīt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lee
2005-11-17 16:06 (saite)
Nu ko..mani arī šitais Tavs atklājums reiz piemeklēja, bet nu jau labi sen atpakaļ..Tagad es situācijā, kad nespēju atcerēties "objekta" seju jau uzreiz zinu, kas par lietu..Zini, tāds labs kritērijs, pēc kura vērtēt, cik tad ļoti kāds Tev ir sapaticies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 16:10 (saite)
ha, es jau vienmēr zinu, cik man ļoti objekts ir sapaticies bez visa šī atklājuma! bet pasākums ar sejāms nomoca cilvēku kaut kā...toties gribās objektu atkal redzēt!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2005-11-17 16:13 (saite)
Bet var jau patikt visādi - mazliet, mazliet vairāk, ļoti un tā, ka seju nevar atcerēties.. Un tas nu ir dzinulis, kas liek mums šo cilvēku satikt atkal, lai varētu ieraudzīt...un, protams, ne tikai tāpēc..:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 16:19 (saite)
nea, vot kā man liekas: ka samīlas cilvēkā - fotogrāfijās (i mean, tieši samīlas/iemīlas, nevis tur tā, ka jumts aiziet ciet)
un pēc tam tās fotogrāfijas cenšas kaut kā atdzīvinot vai atjaunot, bet tad nāk jaunas fotogrāfijas vietā, nu tu saproti...kamēr beidzas fotogrāfijas. vai izbalē. vai izgaismojas.
kad mazliet patīk - tas jau pagaist pēc 10 sekundēm, bet meitenēm, imho, tomēr ir drusku savādāk šajā ziņā, tb, viņas vairāk analizē kas tur kur notiek, a veči tā vienkārši ļubit ņe ļubit

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lee
2005-11-17 16:24 (saite)
Večiem jau nu tiešām viss vienkārši - ir/nav, mīl/nemīl, patīk/nepatīk...Ja viss aiziet pa pieskari - ehh, nav ko tur daudz, iedzers ka vienu aliņu, patērgās ar citiem večiem (ja nav citu, izlīdzēs ar TV), un viss - problēma aizmirsta! Kkad tieši rakstīju par to, ka vīrieši spēj saglabāt vēsu prātu un viss viņiem ir vienkāršāks..
A vot pa bilžu iemīlēšanu gan man tikai viens vārds sakāms - tas ir tāds vecums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2005-11-17 16:30 (saite)
es biju domājis to tā: kad samīlas, tad no otra cilvēka tiek mēģināta pataisīta fotogrāfija. lūk, [info]dzeina nupat kolāžu salika. es sen agrāk nevarēju a pēdējos gados nav bijusi tāda situācija :)
un par skaidro prātu - tas jau ir tikai pieradināšanas jautājums. ja vīrietis pieradina sievieti (kā tas parasti notiek), tad jau skaidrs, kurš vairāk psihos, ja pašķirsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2005-11-17 17:42 (saite)
Man ir gadījies, ka es arī pēc pāris mēnešu iemīlēšanās nevaru atcerēties seju. Nekādas mistikas - vienkārši vizuālās domāšanas nav.

(Atbildēt uz šo)


[info]polaris
2005-11-17 17:51 (saite)
bildīte ir bildīte, bet dzīvē kadrēt kā bildīti pat nevajag, jo dabū redzēt/uztvert visu uzreiz un kopumā <-- ir tak krutāk laikam, nevis tikai vienu mīmiku iepostēt uz visu mūžu:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?