Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-08-20 10:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Inception (2010, Kristofers Nolans)


Manā uztverē Nolana pirmā patiešām lieliskā lielbudžeta filma, pēc kuras viņš visu laiku bija tiecies, taču bojājis pārtiju ar nepamatotiem un nevajadzīgiem sarežģījumiem. Ja daudziem liekas, ka Kristofers par pamatu ņem kaut kādus filozofiskus apsvērumus, tad man šķiet tieši otrādāk - viņam aizvien vairāk kļūst nospļauties uz visu šo murgošanu, galvenais ir, cik kruta varoņi bez gravitācijas plivinās pa gaisu, ja viņus sasien kopā kā pirtsslotas zarus. Vārdsakot, cilvēks atgriezies pie īstā kino. Nospoilošu, filmas absolūti izšķirošais (simpātiju ziņā) moments ir tad, kad abi jaunie dievi, Gordons-Levits un Ellena Peidža saskūpstās jau vispār bez kādas motivācijas, no sērijas "redziet, a mēs arī ar šujmašīnu protam!" Un kas? Un kruta! Principā šī tēlu/attēlu pielūgšana jau bija manāma Nolana "Prestižā", kur Beils ar Džekmenu spēlēja kaut ko no manekenu pasaules, kamēr par galveno cilvēku kļuva Deivids Bovijs as a Tesla (aizvien vēl ļoti spēcīgs trends!). Ne jau par visiem šiem stāsta viheriem kāds atceras aktierus, filmas un režisorus.

"Pirmssākumu", kas lai arī pēc sižeta ir Čārlijs Kaufmans pašiem mazākajiem mūsu skatītājiem un galvaspilsētas viesiem, ir forši SKATĪTIES, priecājies par katru kadru, nevienā mirklī netici, ka ar labajiem var notikt kaut kas slikts, pie mazākās spriedzes pazīmes kadrā uzrodas aktieris Toms Hārdijs, lai nogāztu kārtējo gegu, varoņi uzreiz piekrīt un tic uz vārda visam, ko viņiem saka pārējie - "Tumšajā Bruņiniekā" ne tuvu nebija tādas fērijas. Motivācija apmēram šāda:

- Kādēļ mums vajag apturēt slikto?
- Jo viņš ir briesmīgs, slikts zinātnieks.
- OK, skaidrs.

- Tu konstruēsi sapņu pasaules, būsi arhitekts. Maksāsim tev miljonus.
- Ā, OK, skaidrs.
utt.

Nu un nākamā gada februārī sapņu un murgu nomocītais Leo di Kaprio varēs doties pēc savām statuetēm kopā ar visām nomirušajām sievām.

in 2010 martcore says
treškonteiners!/ sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ afigkino
   



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gamemaster
2010-08-20 10:40 (saite)
Tīri intereses pēc - kuru no abiem šī gada galveno mindfucku režisoriemm tu bīdītu pēc statuetes kopā ar Dikapriju? Skorsēzi, kuram jāpapsēj sadot par visu, ko kādreiz neiedevām? Jeb tomēr ar skatu nākotnē - Nolanu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-08-20 10:41 (saite)
viltīgi dalītu uz abām pusēm
filma - shutter island, režisors - nolans, es vēl rafalo par otro plānu labprāt iedotu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sara
2010-08-20 10:49 (saite)
labi uzrakstīts par filmu !

man vēl jāsaka, ka Nolans necenšas iespringt un pārliecināt skatītāju par to kāpēc tieši tas puisis, kura smadzenes jāčakarē,iedēstot jaunu domu- iznīcināt tēva impēriju ir bad. Un kāpēc mums skatītājiem jātic, ka tas ir bad, bad, bad- tipa who the fuck cares- par to ko kāds miljonu mantinieks darīs ar kompāniju. Tāpat nav skaidrs kāpēc pusis nevar satikties ar bērniem as big issue- informācijas laikmetā- hotjbi aizbrauc uz kolumbiju un satiecies, ja savā valstī nevar- nepārliecinoši.

Manuprāt Tev pilnīga taisnība, ka Nolens nav iesprindzis uz baigo filozofiju un deep thought, ko daudzi piedēvē, bet uztaisījis Matrix mazliet from other point of view ar specefektiem, Leonardo un viņa fail ar inception iedēstišanu sievietē nu tā kaut kā.

bet tā koņešno- not bad

(Atbildēt uz šo)


[info]shelly
2010-08-20 11:13 (saite)
Pilnīgi pareizi, pilnīgi pareizi uzrakstīts.

(Atbildēt uz šo)


[info]rediiss
2010-08-20 11:59 (saite)
man akal sāpe - es neeeeevaru uztvert šito aktieri ar zēna seju kā loveri nu nekādi. tas sievišķis viņam kā māte izskatījās. :/ doma par sapni sapnī, arī, promska, jau sen izdomāta un grāmatas sarakstītas. un žēl, ka pašās beigās tas joks ar vilciņu tik jau nu aaaaaarghhhh standarta, ka visa zāle rēc. un lirikas par daudz. izmest visus tupos dialogus un tūkstošreiz atkārtojošos bērneļus laukā un būtu kruta :) bet zato vizuāli reāli iespaidīgs pasākums. pilsētas pārlocīšana uz pusēm, teiksim, vot, smuki, jā.

(Atbildēt uz šo)


[info]sara
2010-08-20 12:22 (saite)
jā, manuprāt dļja osobeno tupix- visu pasakidrojošie un izskaidrojošie dialogi un teksti bija par daudz.

Patika- fīčās visas- jā, tā sireālā pasaule, efekti - bija labi - un reāli tā pakāpju ieeja dziļāk un dziļāk cilvēka apziņā- tas arī bija kļova.

(Atbildēt uz šo)


[info]naime
2010-08-20 12:30 (saite)
Pēdējais teikums tavā atčotā ir absolūti lielisks.

(Atbildēt uz šo)


[info]anna
2010-08-20 22:09 (saite)
beidzot cinefilia ir back!

(Atbildēt uz šo)


[info]heda
2010-08-20 22:20 (saite)
"Inception" bija potenciāls būt labai vismaz vizuāli, bet brīžam ļoti nejēdzīgā kadru atlase un garums pievīla. Nepietiek, ka kadrs kaut cik glīšs, kaut kādai jēhgai arī jābūt (piem. šausanās kalnos bija absolūts bezsakars) Un tik ūberglīti arī nemaz nebija - no pēdējā gada kino gan "Das weisse Band", gan "Shutter Island" daudz glīšākas, bez ritma un jēgas pārsitieniem.

(Atbildēt uz šo)


[info]f
2010-09-21 11:24 (saite)
vot, es tā ceru, ka di kaprio beigu galā dabūs sev kādu statueti, jo, ai mīn, kamōn. un te, atšķirībā no shutter island, kur tās beigas bija paredzamas (lai arī būtībā no inception beigām nemaz neatšķiras, hehe), iekš inception tas bija tāds - "sasodīts, nu, kāpēc?" which means - ir bijis kick-ass piedzīvojums, interesants stāsts (nogalināto sievu moments visnotaļ amizants abās filmās), un mēs dzīvojam līdzi varoņiem, kas ir pietiekami spēcīgi, lai uz specefektu fona nepazustu.

un vai es drīkstu izteikt komplimentus mūzikai? bučas nolanam, i'm in love with his brain.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?