Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-08-20 10:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:cinefilia

Inception (2010, Kristofers Nolans)


Manā uztverē Nolana pirmā patiešām lieliskā lielbudžeta filma, pēc kuras viņš visu laiku bija tiecies, taču bojājis pārtiju ar nepamatotiem un nevajadzīgiem sarežģījumiem. Ja daudziem liekas, ka Kristofers par pamatu ņem kaut kādus filozofiskus apsvērumus, tad man šķiet tieši otrādāk - viņam aizvien vairāk kļūst nospļauties uz visu šo murgošanu, galvenais ir, cik kruta varoņi bez gravitācijas plivinās pa gaisu, ja viņus sasien kopā kā pirtsslotas zarus. Vārdsakot, cilvēks atgriezies pie īstā kino. Nospoilošu, filmas absolūti izšķirošais (simpātiju ziņā) moments ir tad, kad abi jaunie dievi, Gordons-Levits un Ellena Peidža saskūpstās jau vispār bez kādas motivācijas, no sērijas "redziet, a mēs arī ar šujmašīnu protam!" Un kas? Un kruta! Principā šī tēlu/attēlu pielūgšana jau bija manāma Nolana "Prestižā", kur Beils ar Džekmenu spēlēja kaut ko no manekenu pasaules, kamēr par galveno cilvēku kļuva Deivids Bovijs as a Tesla (aizvien vēl ļoti spēcīgs trends!). Ne jau par visiem šiem stāsta viheriem kāds atceras aktierus, filmas un režisorus.

"Pirmssākumu", kas lai arī pēc sižeta ir Čārlijs Kaufmans pašiem mazākajiem mūsu skatītājiem un galvaspilsētas viesiem, ir forši SKATĪTIES, priecājies par katru kadru, nevienā mirklī netici, ka ar labajiem var notikt kaut kas slikts, pie mazākās spriedzes pazīmes kadrā uzrodas aktieris Toms Hārdijs, lai nogāztu kārtējo gegu, varoņi uzreiz piekrīt un tic uz vārda visam, ko viņiem saka pārējie - "Tumšajā Bruņiniekā" ne tuvu nebija tādas fērijas. Motivācija apmēram šāda:

- Kādēļ mums vajag apturēt slikto?
- Jo viņš ir briesmīgs, slikts zinātnieks.
- OK, skaidrs.

- Tu konstruēsi sapņu pasaules, būsi arhitekts. Maksāsim tev miljonus.
- Ā, OK, skaidrs.
utt.

Nu un nākamā gada februārī sapņu un murgu nomocītais Leo di Kaprio varēs doties pēc savām statuetēm kopā ar visām nomirušajām sievām.

in 2010 martcore says
treškonteiners!/ sēdies, divi / otrreiz nesaņemtos / apm.ņurd./ afigkino
   



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]naime
2010-08-20 12:30 (saite)
Pēdējais teikums tavā atčotā ir absolūti lielisks.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?