Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-07-15 07:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pēc krievu seriāla "ņe rodisj krasivoj" sapratu, ka bieži vien filmu nosaukumos izmantotie tautas teicieni, sakāmvārdi, parunas,palamas un atrunas jau paši pavēsta priekšā sižetu, un autoriem nav jāmirst kreatīvās mokās.
lūk,paklausieties, kā varētu būt

par prieku šausmu filmu cienītājiem žanra etalons "septiņreiz nomēri, vienreiz nogriez" ir veidots pēc kinofilmu "zāģis" sērijveidīgās koncepcijas - katru gadu pa filmai. kā noprotat, pirmajos septiņos merčandaiza gados, kuros ekrānos iznāk filmas "nomēri-1","nomēri-2", "nomēri-3", utt, tikai uzkurina skatītāju ilgas pēc atrisinājuma. darbmācības skolotājs jēkabs grūtnieks atrod aizvien jaunus veidus,kā mērīt - noder gan oscilogrāfs, gan pļaviņu HES, pie tam visu filmu viņš staigā apkārt kniedētā ādas uzpurnī, lai saturs nezaudētu draivu.

"kas lēni nāk, tas labi nāk" - konfliktdrāma par sirmo profesoru tadeušu šmukuļinski, kuram vienlaicīgi mācas virsū miegs un caureja. kas uzvarēs šajā bezkompromisa cīņā? pa vidu tiek iestarpināti arī postmoderni citāti no fabulas par zaķi un bruņurupuci. intriga saglabājas līdz pat desmitajai minūtei, pārējo pusotru stundu seko prīkvels sīkvelam "kā vējš skrien, kā miets atduras".

vai arī, piemēram, baiopiks par modes dizaineri elitu patmalnieci "lai dievs nogrābstās". filmā mākslinieci atveido atis slakteris. stāsta epicentrā atrodas smagās erotiski paramorālās tendences jaunajās fešena vēsmās, kažoks ar dekoltē, krūšturbikšturi un zilais meikdauns. tas viss apliecina apģērba mākslas dīvas uzdrošināšanos iet publiskajā pirtī uz lāvas bikškostīmā, kuram uz dibena ir uzšūtas divas salauztas sirdis.

kaisles pilnais kinematogrāfa brīnums "dari ko darīdams, apdomā galu" - brīvs pārfrāzējums no cita ārzemju sakāmvārda "pastnieks vienmēr zvana divreiz". lai pastiprinātu efektu, pastnieks šeit nozvana nevis divreiz, bet gan sešreiz pēc kārtas, kā gan savādāk, ja visu kino ievaddaļu viņš to vien ir darījis, kā apdomājis galu.

"ābols no ābeles tālu nekrīt", ārkārtīgi romantisks kino par hokejista un rakstnieces attiecībām, kurā hokejists tiek izārstēts no narkomānijas un tiek beidzot atkal uz draudzības spēlēm minskā. filma sākas ar spēka paņēmienu pie borta.

vārdsakot, perspektīva radošā pieeja.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]komeeta_naak
2010-07-15 08:25 (saite)
kā sak, Tu uztaisīji manu rītu! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-07-15 08:53 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hotai
2010-07-15 08:28 (saite)
nuuuuuuuuuu, tad vēl varētu vēsturisku gabalu "neaicinātam viesim netīra karote" par Latviju 12/13.gs mijā, kur ļaunie, nenovīdīgie latvieši ar Imantu priekšgalā [spēlē Mels Gibsons] čakarē vāciešus un beigās nogalina nabaga mācītāju Bertoldu [spēlē Tobiass Moretti].

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-07-15 08:53 (saite)
tagline: viņš noliks savu netīro karoti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2010-07-15 09:00 (saite)
"mīlā un karā visi līdzekļi labi".

lomās:
iemīlējušos tēlo [info]ravejsledzejs
ciema pirmais puisis - [info]martcore

sižets no atraidījuma līdz dabūšanai, ejot pāri līķiem ;o)

(Atbildēt uz šo)


[info]porcupine
2010-07-15 09:05 (saite)
reāli labas idejas :D
Tev nav žēl te tā pa velti bārstīt, tak atnāks, nočieps, safilmēs jaunie/daudzsološie saviem diplomdarbiem?

(Atbildēt uz šo)


[info]diana
2010-07-15 09:22 (saite)
Lieliski!!! Ļoti rosinoši.
Dots Devējam atdodas - geju porno, dabiski.
Kāds darbs, tāda alga. Par asenizatoru ikdienu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]str
2010-07-15 09:26 (saite)
labs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2010-07-15 09:30 (saite)
Skopais maksā divreiz - smieklīga komēdija ar daudziem pārpratumiem, kas atgadās ar filmas galveno varoni Cikiju Goldmani.
Pūt un palaid - kinošķinu kursa diplomdarbs, ļoti mazbudžetīgs un īss; filma par puisi, kurš piepūš balonus, palaiž gaisā un tad 15 minūtes filmē to deju. Fonā klaviermūzika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-07-15 09:37 (saite)
nu tur vēl intriģējjošs nosaukums varētu būt "pūt un palaid: hēlijrunātāji"
tipa windtalkers :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2010-07-15 13:17 (saite)
Vēja vārdotāji!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hotai
2010-07-15 10:21 (saite)
starp citu, ideja nav jauda. Streičam bij tāds gabals "aizaugušā grāvī viegli krist". cik atceros, tur bija kaut kādu dzērāju traktoristu, kurš pamatīgi apdedzinājās [burtiski].

(Atbildēt uz šo)


[info]simamura
2010-07-15 11:03 (saite)
māte, meita, kleita - pseidodokumentāla politisko tikumu drāma pēc odisejas motīviem, kurā nekas nav tā, kā izskatās, bet to pirmajās sezonās nevar saprast, ka baiba rozentāle patiesībā izrādīsies josifs kobzons, kas ir kondalīzas raisas adoptētais ārlaulības mazdēls no leģendām apvītā XIV gadsimta masonu karognesējas žermēnas heines vāgneres gūžas kaula, ko rūpīgāks skatītājs varbūt būs izskaitļojis jau 9.sezonas beigās pēc savādi pievilcīgās parisas hiltones zobu griešanas miegā (pēc dollijas pārtones nāves serijālā pie šīs lomas beidzot tiek pāragri novecojusī agnese zeltiņa)

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2010-07-15 11:18 (saite)
Dievīgi :))

"Mazs cinītis gāž lielu vezumu" - aizraujošs seriāls par krāvēju un fūru šoferu ikdienu, ietver romantisko sižeta līniju par tālbraucēja šofera attiecībām ar dispečeri, kā arī satriecošus specefektus ainās, kur cinīši gāž fūres.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?