MaKo
Regress vai progress? 
18.-Okt-2012 11:59 am
Lattelecom konference #LTC_conf ierosināja pārdomas. Skolēni nemāk rakstīt, negrib lasīt, rokraksti vispār kļūst nesalasāmi...

Pirms kāda laiciņa lasīju rakstiņu par to, ka Star Wars visumā nav grāmatu. Vienīgā nosacīti rakstītā informācija ir marķēti taustiņi DeadStar vadības pultij. Protams - visa informācija tiek nodota ar hologrammu palīdzību, kam gan vajag iespēju audio (runāto vārdu) nodot ar simbolu virkņu palīdzību (rakstību), ja ir iespējams vienkārši pateikt adresātam to, ko vēlies.
Tiesa, uzrodas viens liels risks. Ja notiek tehnoloģiska katastrofa, tad iespēja nodot informāciju citiem vispār izzūd. Mēs mācētu uz palmas lapas ar zariņu ieskrāpēt vēstījumu, bet Star Wars visuma iedzīvotāji?
Man ir aizdomas, ka pašlaik mēs esam ceļa sākumā uz to, ka rakstītais vārds atmirst.
Sākumā - rokraksts. Jo kam vajag rokrakstu, ja katram kabatā telefons ar skārienjūtīgu displeju un dators izstieptas rokas attālumā? Mans rokraksts jau no 3 klases ir praktiski nelasāms, ja tiešām rakstu, ne izzīmēju katru burtu, tiesa, pie datora apsēdos tikai 8. klasē, 1983. gadā.
Tad, iespējams, atmirs tradīcija nodot vārdus kā simbolu virknes. Audiogrāmatas, manuāļi, kā videofaili, kas ļauj savienot demonstrētāja teikto ar darbības demonstrāciju - ar tādiem jau pašlaik pilna YouTube.
Kad izgudroja papirusu, ķīļrakstu gravētāji granītā viebās par jaunā materiāla nenopietnību...
Tāpēc nekas, ka skolnieki vairs nemāk rakstīt un lasīt - toties viņi māk nofilmēt jebko ar saviem smartfoniem. Un izvietot Tīklā.
Comments 
18.-Okt-2012 12:37 pm
Bet ja sasniegsim ideālu rezervācijas līmeni, vai iemācīsimies ražot ļoti mūžīgus akumulatorus, iegūt enerģiju no gaisa vai citādi kā kļūt neatkarīgi no vadiem? Sakaru sfērā tas jau sen notiek....
18.-Okt-2012 12:50 pm
Birokrātiskā sistēma tomēr garantēs rakstības saglabāšanos.
18.-Okt-2012 12:54 pm
Tad, kad sasniegsim šo ideālo līmeni, ko neapdraud pat štrunta futbollaukuma izmēra meteorīts, pamatīgāks vulkāna izvirdums, leduslaikmets vai gluži otrādi - sasilšanas izraisīti plūdi, tad arī runāsim:))
18.-Okt-2012 02:20 pm
Vulkāns jau izvirda - Ejakavinjtursauca.
Bet pie futbollaukuma izmēru meteorīta - būs kaut kā ļoti vienalga. Tad svarīgākais būs ne nodot informāciju, bet palikt dzīvam.
18.-Okt-2012 02:47 pm
iemāci bērniem pie laika ceļu uz bibliotēku - edz kā grāmatas noderēja dienā pēc rītdienas vai kā nu to amerikāņu gabalu sauca ;D
18.-Okt-2012 02:54 pm
sakaros pietiek ar brigādi pieredzējušu veču, kuri ekskavatora kausu iedzen pareizajā kabelī, lai pusvalstij (ne tikai LV, arī iekš ASV šitā bijis) noliktu uz ausīm - gan mobilos, gan fiksētos sakarus...
19.-Okt-2012 08:38 am
LOL
18.-Okt-2012 05:42 pm
nu, šādā gadījumā ko - tehniķim būs jāsalabo mūžīgais akumulators vai gaisa enerģijas pārveidotājs un kur viņš dabūs manuāli?

vai, teiksim, mūžīgā akumulatora uzlabojumus ieviesīs kā jūtūba prezentācijas ar visiem cipariem un inženierkoeficientiem?
19.-Okt-2012 08:44 am
Kad tev pēdējo reizi tehniķis LV laboja kādu elektroniku?
Pašreizējā elektronika vai nu mainas pēc garantijas, vai metas ārā.
19.-Okt-2012 09:53 am
Redzi, cilvēki, kuri nav tik bagāti, sūta gan garantijas, gan pēcgarantijas remontos savus mobilos, televizorus un citas ierīces. Pats zinu kādu garantijas servisa tehniķi -- jā, LV -- un darba viņam, tici man, netrūkst.

Kas attiecas uz mani -- veļas žāvētāju remontēju pirms gada, saucu tehniķi, jāmaina bija kāreiz elektronika.
This page was loaded Okt 6. 2024, 5:37 am GMT.