Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2015-03-06 14:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:deels, vdz

Apdeits par vdz.
Nezinu kā, bet visādas alternatīvas informācijas skrien manā ceļā.
Tā kā jebkuru problēmu, jautājumu man patīk apskatīt no vairākām pusēm, tad es nevairos, bet lasu.
Barošanās pamati man izklausījās tik loģiski, ka esmu uzsākusi eksperimentu pati ar sevi (nesen ar tēvu smējāmies ka audzināšana ir eksperiments ar bērnu).

Ko īsti es daru? Apzināti lietoju vairāk dārzeņu. Un papildus dzeru Se un I. Cu nevarēju tabletēs atrast.

Laužu arī savu nostāju, ka ārsts ir mācīts speciālists, kura darbs ir palīdzēt man. Ja agrāk man draugi, paziņas, kuri zināja zāļu pielietojumus, mani atbaidīja, jo izlikās pēc viduslaiku pūšļotājiem, tad tagad saprotu, ka paļauties var tikai uz sevi, tāpēc pašam jāsaprot, kas ir kas.

Pie vainas ir youtube. Pirmkārt, video, kur specijālists uzklausīja pacienta zvanu ar īsu slimības vēstures kopsavilkumu, kur sākums ir relatīvi viegls, bet uz beigām problēmām jau ir smagsvars. Viņs tur jautā, kurš ir vainīgs pie tā, ka kļūst sliktāk un kāpēc ārsti nespēj palīdzēt. Otrkārt, video, kur sieviete stāsta kā sākusi pētīt, kas tieši viņas slimā orgāna šūnām vajadzīgs, lai normāli funkcionētu.

Atceros kā bioloģijā zīmējām šūnas, atceros kaut ko pavirši par fotosintēzi, bet man nav pilnīgi nekādas nojausmas par cilvēka - par manām šūnām. No kā tās tiek būvētas, kā sazinās viena ar otru etc. Būtībā tā ir nolaidība pret savu ķermeni. Šai nezināšanai nav attaisnojuma, jo kas gan mums ir tuvāks, ja ne paša ķermenis? Pirms kāda laika kioskā gaidot un garlaicīgi slidinot skatu pār izliktajiem žurnāliem, redzēju GEO ar virsrakstu - tas ko mēs nezinājām par saistaudiem un to nozīmi. Man tagad ļoti interesē, šis raksts. Laikam būs tomēr jāizveido lasītāja karte vietējā bibliotēkā.

Man patīk ideja par ķermeni kā pašregulējošu sistēmu. Melnā kaste, kurai novēro ieejošos "datus" un analizē izejošos. "Tu esi tas, ko Tu ēd", "viss ir tikai galvā" etc. Man patīk arī ideja, ka iedzimtība nav tik ļoti dominējoša. Tas savā ziņā atbalsta manu personīgo teoriju par pārņemtajiem musturiem un to reālo ietekmi.

Blakusmērķis eksperimentam ar sevi ir paķert līdzi šajā ceļojumā Maksi. Puika vairs neēd pusdienas skolā (saprotu, jo patiešām negaršīgas), tajā pašā laikā fiziskā slodze viņam ir liela un viņš kļūst arvien kaulaināks. Man bija neliela panika un gribējās stiept pie ārsta, bet šaubos vai kaut ko ar to panākšu. Labāk būtu pamodināt viņā zinātnieku un kopā pētīt šūnu uzbūvi. Esmu pārliecināta, ka viņš pats tad vairāk sāks pievērst uzmanības savam uzturam. Attiecībā uz šo esmu gatava uzklausīt ieteikumus par metodēm un interesantiem resursiem.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2015-03-06 15:37 (saite)
par pusdienām skolā - BK ņem dažreiz līdzi termosā ēdienu , līdz pusdienlaikam ir silts, un vismaz tas kas patīk pašai.
/
pārējais - arī interesanti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-06 16:06 (saite)
es Maksim dodu līdzi sviestmaizi un augļus. siltais mājās. Bet viņš pārāk bieži atsakās no kaut kā ar pamatojumu, ka negribas vai negaršo.

video nr 1 bija pie kihelkonnas
http://youtu.be/KLjgBLwH3Wc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2015-03-07 20:52 (saite)
a par diagnozēm- es biju pie trim dažādiem arstiem- un pilnīgi citādākas zāles katrs izrakstīja.
tā kā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2015-03-06 16:39 (saite)
Manas domas par alternatīvo medicīnu laikam jau zini: http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/quackvul.html (tā vietne vispār ir labs resurss, kur no visas sirds ieteiktu pārbaudīt lietas, ko tev alternatīviķi iesaka)

Gribētu aicināt padomāt par to, ka tie iepriekš minētie 2,5 ārsti (radiologs un endokrinologs un vēl kaut kas?), ar kuriem tev radās tik lielas domstarpības, tomēr ir ilgi, ilgi studējuši, lai tev varētu dot uz zinātniskiem pierādījumiem pamatotus padomus. Tas, ka tev nepatika, kā ar tevi komunicēja vai ko tev stāstīja, nenozīmē, ka viņi nezina, ko runā. Tas, ka tev "patīk idejas", diemžēl nekādi nenozīmē, ka tām idejām ir kāda saikne ar realitāti.

Par joda lietošanu jau slima vairogdziedzera gadījumā noteikti vajadzētu apspriesties ar ārstu, jo dažos gadījumos tas var izraisīt nelabas sekas. Un vēl ir vērts paskatīties, vai tev virtuves plauktā jau nestāv jodētais sāls, ko lieto ikdienā, Vācijā tas ir visai izplatīts.

Par ēdienu - biežāka dārzeņu ēšana iesakāma ir lielākajai daļai cilvēku un par uztura kvalitāti, sportošanu utt. vienmēr ir vērts padomāt, tas gan, bet to iesaka arī ārsti un tā ir neatņemama daļa no veselīga dzīvesveida.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-07 12:18 (saite)
Redzi, mana pirmā reakcija toreiz bija - kas tad es pa princesi, ka nevaru saprast, ko man 2,5 ārsti saka. likās vai tiešām es esmu tik aprobežota, ka nespēju iebraukt un saprast. mans bērnu ārsts atdeva man ticību manam saprātam. doki nolažoja. iemesli ir saprotami - viņiem tāds konveijers, ka viņiem nav laika un vēlēšanās pievērsties katram pacientam atsevišķi. visi 3 teica, ka jāgriež. bumbulis konstatēts, kāmēr nebūs izgriezts tikmēr neko citu nedarīs.

Man savukārt tas neliekas loģiski. es zinu, ka Mērfijam ir taisnība - kas noticis vienu reizi, var notikt atkal. ja mans līdzšinējais dzīvesveids mani ir padarījis slimu, tad jāmaina dzīvesveids, pirmāmkārtām.

visi 2,5 ārsti pasakot, ka jāgriež un nav nekā ko es pati varētu darīt, lai situācija mainītos, mani burtiski aizdzina meklēt tās iespējas pašai. visi teica, ka ja bumbulis ir uzaudzis, tad nekur viņš nepazudīs, bet es ikdienā spogulī redzu, ka ir brīži, ka viņš nemaz nav redzams. loģiski es gribu atrast to mirkli, kad ir neredzamāks, uztaustīt, kas pie tā noved un tad darī to biežāk. Pēc tam man ir plāns aiziet pie radiologa, lai viņš apstiprina vai noliedz progresu. Katrā ziņā, manu elpošanu bumbulis vairs nenospiež. aŗī ēdiena norīšanu nepavada diskomforts kā tas bija sākumā.

jodēta sāls man ir mājās, bet ņemot vērā, cik es bieži gatavoju un cik bieži beru sāli, varu apgalvot, ka tas būtībā neietekmē manu uzturu. Un vispār man ir selēns arī viens pats. ja būs dienas, kad daudz lietošu sāli, tad dzeršu tikai selēna tableti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2015-03-07 13:07 (saite)
Ja tas bumbulis tur ir un, kā rakstīji iepriekš, pēc izmēriem aizņem reāli pusi vairogdziedzera, tad gaidīt, kad tas pazudīs no dārzeņu ēšanas un pārveidosies atpakaļ uz normāliem vdz audiem, būtu aptuveni tas pats, kas gaidīt, kad ataugs amputēta kāja. Tajos iepriekšējos ierakstos arī neredzēju, kur tev ārsti varētu būt nolažojuši, ja neskaita prasmi komunicēt par to, kāpēc jāoperē. No otras puses, ja ārstam pretī apsēžas pacients, kuram liekas, ka viņš pēc īsas pagūglēšanas, dažiem youtube video un pēc savas loģikas labāk saprot audzēju rašanās ceļus, labāk zina, kā ko risināt, un atsakās no visiem piedāvātajiem risinājumiem, komunikācijas problēmas būs neizbēgamas. Un, protams, ka viņi neko citu nepiedāvā darīt, jo nekas cits nestrādā. Ja ar lielāku daudzumu dārzeņu varētu likvidēt jau esošus bumbuļus, neviens nekādas operācijas vispār netaisītu.

Nedari dumības, nopietni, nemūc prom no mediķiem. Var jau būt, ka tavā gadījumā vēl ir laiks pagaidīt un tāpēc tas pēdējais ārsts nesacēla trobeli, bet piestāj, padomā, ko dari.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-07 13:30 (saite)
Es taisos Lieldienās braukt uz LV un tur sameklēt kādu ārstu. Tāpat aiziet pie savas vecās ģimenes ārstes, kurai es uzticos, bet neesmu bijusi 10 gadus, nezinu vai vēl skaitos viņas aprūpē.

Es saprotu, ka mezgls kā tāds nevar pazust, bet tas šķidrums, kas ir mezglā var attecēt un pietecēt, tas maina tā bumbuļa lielumu. Es apzinos arī, ka struktūra var mainīties un ik pa laikam ir jāpārbauda vai joprojām viss ir ok.

es netaisos ne no viena mukt projām, es netaisos arī sevi pasludināt par ekspertu medicīnā vai uzturlietošanā. es tikai meklēju atbildes un te komunikācija ir izšķiroša nozīme.

ar bērnu ārstu es arī pārrunāju faktu, ka lēmuma pieņēmēja esmu es. viņš iesmējās, ka protams, ka tā tas ir, ka attiecībā uz savu ķermeni lēmumus pieņemu es. Nu jā, it kā loģiski, bet! Savu lēmumu es pieņemu balstoties uz ārsta izklāstu. Un ja man neizstāsta visu līdz galam, jo tiko tas ir stāstīts citam pacientam, vai arī katru dienu tiek atkārtots 25 reizes, ka "špricēšana" nozīmē "radioaktīvas kontrastvielas ievadīšanu vēnā", tāpēc neuzskata par vajadzīgu mani informēt, ko tas ilgtermiņā var atstāt manā ķermenī, tad es to uzskatu par kritisku lažu. es neticu ārstam un nejūtos arī par to vairs vainīga, ja pie viņa aizeju ar lūgumu atsūkt šķidrumu bumbulī, viņš mani informē, ka pastāv infekcijas draudi pie šādām atkārtotām manipulācijām un atrunā no procedūras, bet rakstiskajā izziņā ieraksta, ka es neesmu vēlējusies atsūkšanu! es negribu vairs pie viņa iet, bet man būs jāiet, jo citu variantu te vienkārši nav. vienīgā izeja ir pašai visu dokumentēt, kaut vai diktafonā ierakstīt un uzreiz pieprasīt rakstisko izziņu un uz vietas lasīt un salīdzināt.

sauc mani par skabargu dibenā, bet ja man jāpieņem lēmums, tad man vajag pamatojumu, kas ir argumentētāks nekā "jāgriež, jo tāpat nepazudīs". Man vajag plusus un mīnusus, man vajag izprast sakarības un potenciālās sekas vienam un otram scenārijam. Es pati sev neesmu viens pacienets no tūkstošiem, man nav šo zināšanu kāpēc man iesaka vienu vai otru. mans mērķis ir nodzīvot līdz sirmam vecumam, redzēt ne tikai mazbērnus, bet arī mazmazbērnus šūpot uz kājas un galvenais saglabāt dzīves kvalitāti ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2015-03-07 13:56 (saite)
Varbūt pamēģini LV pierakstīties pie radiologa-terapeita, viņi specializējas vdz veidojumu jomā un mācēs vislabāk nolasīt bildi. ĢĀ varbūt aptuveni kaut ko pastāstīs, bet medicīna mūsdienās ir gana šauri specializēta, lai ĢĀ pārzinātu visus smalkumus. Viena opcija ir iet uz Gaiļiem: https://www.aslimnica.lv/lv/content/kodolmedicinas-kliniska-dala
Ja mērķis ir dabūt ilgāku konsultācijas laiku, lai kārtīgi visu izrunātu, varbūt ir labāk aiziet uz kādu privāto konsultāciju par maksu VC4 vai kādā tamlīdzīgā vietā.

Un, protams, ka lēmumus par savu ķermeni pieņem tu pati. Arī tad, ja cilvēks izlemj braukt ar mašīnu sienā, lēkt no tilta, atteikties no ārstēšanas, viņam to darīt ir visas tiesības, bet tas nekādi nenozīmē, ka tas viņa lēmums būtu racionāli pamatots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-07 14:53 (saite)
es esmu pilnīgs nezinītis LV medicīnas sistēmā. ja man vajag konsultāciju tagad uzreiz (kad nu es tur būšu), tad jau tikai privātprakses ar maksas pakalpojumiem jāskatās, ja? tas jau arī būtu godīgāk, jo nekādas iemaksas LV med budžetā pēdējos 10 gadus es arī neesmu veikusi.

vari kādu maksas ārstu ieteikt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2015-03-07 15:05 (saite)
Piemēram, šī dāma: http://www.vc4diagnostikascentrs.lv/lv/specialisti/radiologe-_diagnoste_lilita_roznere/, pamatā strādā LOCā, bet pieņem arī VC4. Mierīga, prātīga. Tā vispār ir ar gana daudziem ārstiem, atrodami gan slimnīcās, gan privātpraksēs.

Vēl ir Antra Bērziņa šeit: http://ars-med.lv/diagnostika/scintigrafija/
Vienīgi nezinu, vai var vienkārši aiziet uz konsultāciju, ARSā viņa veic scintigrāfijas izmeklējumus. Varbūt var uzzināt un noskaidrot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2015-03-07 16:23 (saite)
Pārrakstījos: pazvanīt (nevis uzzināt) un noskaidrot:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2015-03-07 15:06 (saite)
Ā, un par to maksu - es īsti nezinu, kā ir, ja cilvēks ir ar visiem nodokļiem pārreģistrējies uz citu valsti. Man vēl nodokļi tiek maksāti LV, tāpēc nemāku teikt, kā būtu tavā gadījumā. Bet cenas privātpraksēs salīdzinājumā ar Vāciju nav briesmīgas:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-07 15:36 (saite)
Neviens jau neprasa par nodokļiem. Pie ārsta ejot visi grib tikai personas kodu zināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2015-03-07 15:39 (saite)
Neprasīt neprasa, tas tiesa. Bet par šo lietu es tiešām nezinu visus smalkumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dumshputns
2015-03-07 02:06 (saite)
Laba un pieejama metode uzturvērtību novērošanai: https://cronometer.com/ - pāris nedēļas rūpīgas pierakstīšanas dod sapratni par to, kas kur atrodams, ko ēst vairāk, ko mazāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

paldies par linku!
[info]ld
2015-03-07 12:08 (saite)
Būtu superīga lapa, ja vien būtu mani produkti. Tikko apēdu beķerejā pirktu maizīti-bulciņu, kurai virsū izkausēts siers un šķiņķis un nu man jāgudro kā to iebāzt tajā tabulā. Tā kā man nav nejausmas par to, ko tur tās maizes nozīmē, tad grūti pielāgot. Izveidot jaunu produktu ar manu maizīti arī maz jēgas, jo man nav nojausmas, kas tajā maizītē iekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paldies par linku!
[info]dumshputns
2015-03-07 15:57 (saite)
Eh, paskaties pastry, aptuveni tik, cik daudz šķiņķis, un sieru, cik grammāža uz aci liekās. Nebūs jau liela bēda viena bulciņa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paldies par linku!
[info]ld
2015-03-07 16:53 (saite)
bulciņas nekad nav vienas! viņas nāk puduros, klāsteros un invāzijās! :D bet ok - iečekošu pastry(es pie bakery skatījos un tikai maizi atradu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: paldies par linku!
[info]dumshputns
2015-03-07 20:03 (saite)
Mjā, puduriem bulciņu par low-calorie, nutrient dense pārtiku nenosaukt. Būs vien Tev jāpāriet uz spinātu glāsmaiņiem un jābrauc ar Snorki jogas retrītos. :D bet vispār - par spinātiem un tamlīdzīgiem runājot - ir grāmata lv - zaļie kokteiļi, kur skaidrota lapu, lakstu un garšaugu ietekme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2015-03-07 11:12 (saite)
Es paagaajusho viikendu pavadiiju, lasot par Wellness Warrior, kas propogandeeja Geersona terapiju, kjermenikaa pashreguleejoshu sisteemu, pareizu eeshanu un kafijas klizmas, un pavisam nesen nomira, pirms tam gan sapelniijusi kaudzi naudas no ctiem izmisushajiem. Taa kaa es iesaku buut ljoti uzmaniigai ar visu shito.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-03-07 11:43 (saite)
Kafijas klizmas?!
Es neesmu pievērsusies nevienai sektai vai alternatīvai kustībai. es tikai cenšos ēst vairāk dārzeņus un lietoju tabletēs papildus selēju un jodu. Es izdomāju katru rītu sevi nofotografēt, varbūt arī pēcpusdienās, jo man liekas, ka tas bumbulis reizēm ir neredzams un reizēm lielāks. būtībā būtu jāraksta dienasgrāmata ar visu ēsto, visām aktivitātēm un nogulētām stundām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?