Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2015-01-05 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pēc JG sagaidīšanas man beidzot atnāca atskārsme, kāpēc mani senie draugi (vismaz lielākā daļa) un radi "nesaprot" manus ēdienus - tb vaina jau nav manī. Pilnīgi pieņemu: kad Simčiks pēc tam zvanīja mātei, tad teica: "Ak, kungs, vienīgais ēdamais tur bija rosols! Un tad arī kaut kāds jocīgs - ar vistas gaļu, nevis desu, un BEZ majonēzes, iedomājies?! Labi, ka vismaz pie A. varēja paēst." :D
Jā, pie A. bija cepts cūkgaļas gabals (prosta cepts, bez kādas marinēšanas vai garšzālītēm) un cepti kartupeļi. Vienmēr, kad Simčiks slavē A. gatavošanu ("Ņav jau brīnums,ka tavs brālis ir tā uzbarojis, jo A. TIK garšīgi gatavo!"), mēs ar Rūdi neizpratnē saskatāmies. A. ēdieni garšo kā ēdnīcā - protams, kā labā ēdnīcā, kur nezog un stingri pieturas GOSTiem. Solis pa labi, solis pa kreisi - tas jau ir ziņojums sanepidemstancijai un krimināllieta. Teiksim tā, pat mana mamma, kura dikti mīl "vegetu", virtuvē ir daudz liberālāka un novatoriskāka.
Jā, Rūdis, protams, sajūsmināti šmakstinājās gar visu - kaifoja par kindzu iekš lobio, ko beidzot, beidzot atkal dabūjusi pēc pusgada laukos, par šoreiz pabiezo sacivi (man jau pašai šķita, ka tas nav labi), par ar valriekstiem un kanēli aizpravīto harčo, utt. Par ko man prieks. Kaut gan es tāpat dabūju kaifu gatavojot - kad 2x malu riekstus gaļmašīnā, bija sajūta, ka tas ir kā lūgšana - kāds solis tuvāk Visaugstajam. :)
Koroč, skaidrs ir viens - kad nākošreiz gatavošos uzņemt šo kompāniju, uztaisīšu karbonādes "franču gaumē" - ar majonēzes restīti, un šie būs pārlaimīgi. Bet gastronomisku izvirtību demonstrēšanai izvēlēšos kādus citus cilvēkus. ;)

P.S. Bet tagad es padošos masu psihozei un iešu skatīties "Atpakaļ nākotnē" (2015. gads taču)!;)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2015-01-05 20:46 (saite)
"Koroč, skaidrs ir viens - kad nākošreiz gatavošos uzņemt šo kompāniju, uztaisīšu karbonādes "franču gaumē" - ar majonēzes restīti, un šie būs pārlaimīgi. Bet gastronomisku izvirtību demonstrēšanai izvēlēšos kādus citus cilvēkus. ;)"

Šāda apgaismība man nāca, kad vēl DE dzīvojos - kad viesis brutalis (lauku vīrels iz latvju laukiem) pie manām gardajām tīģergarnelēm ķiploku sviestā, smalkām pastām utt. - prosta pajautāja: "A kečups jums gadījumā nav - tā kā klāt derētu"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]antuanete
2015-01-05 20:51 (saite)
OMG!
Kaut kur internetos (iespējams, tepat Cibā) bija stāsts par sievieti, kura lēmumu šķirties pieņēma, kad vīrs viņas pusdienu vārītajam īstajam plovam uzgāza kečupu :D Gan jau nebija vienīgais iemesls, bet nu pēdējais salmiņš gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2015-01-05 20:55 (saite)
drīzāk pēdējais salmiņš jā :)
bet nu man tā bija laba mācība - nav ko tērēt talantu, līdzekļus, manu enerģiju uz tiem, kas nespēs un pat nevēlas novērtēt... :) nav problēmu karpeļus uzvārīt mit Quark und Hering :D (gandrīz aš latviski, daudz vienkāršāk un kudiš lētāk - un ciemiņveči laimīgi :) un man mazāk kreņķu...)
kamēr garāmejoši viesi - ok, bet ikdienā - man tā neietu krastā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2015-01-05 21:18 (saite)
Mīlīgi! :D Un jo tu viņiem padarīsi? Iedod tikai krējumu majonēzi un kečupu, ij būs laimīgi kā sivēni!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2015-01-05 22:43 (saite)
Bingo! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2015-01-05 20:49 (saite)
Tā viš ir, advancēts ēdiens jādod tiem, kas māk to novērtēt, tāpat kā labu vīnu nevajag dot tiem, kas visus sausos vīnus par skābuļiem :)

Izrādās, manējie it kā konservatīvie radinieki ir salīdzinoši atvērti jaunajam - kad reiz pagaršoja kvinojas salātus ar aveņu etiķi bez iepriekšēja brīdinājuma, godīgi atzina, ka garšo interesanti, bet ne tādā nozīmē, kā šo vārdu lieto kulinārijas šovos :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 21:19 (saite)
Jā, tas Zariņa "garšo iiiiiiinteresanti" ir iegājies folklorā ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]x_f
2015-01-05 21:30 (saite)
Kas ir Rūdis?
Senos laikos mana mamma arī bieži pieminēja Rūdi un visādus piedzīvojumus, bet, kad atbrauca ciemos, man par pārsteigumu tā izrādījās sieviete.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 21:36 (saite)
Ir jau arī sieviete :D
Parasti tā dēvē Rudītes ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]x_f
2015-01-05 21:47 (saite)
Un man pašam tas neienācā prātā visus šos 20 gadus..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 21:54 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2015-01-05 21:59 (saite)
ja bez majonēzes, kas tad vietā? :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:01 (saite)
Krējums ar sinepēm un garšvielām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:04 (saite)
Ā, nu tas jau pilnīgi normāli! Es jau sāku iedomāties tādu rosolu klasisko vispār bez jebkā balta, ar eļļiņām bezmaz..
//slēpjas zem galda, kādas muļķības te runā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:09 (saite)
nu beidz, nevajag tak mani taisīt par kaut kādu mežoni! :D
Vēl es pēdējā laikā esmu taisījusi bezolu majonēzi - no pupiņām un eļļas ar garšvielām, jo man te vienam mājās ir alerģija pret olām. Bet to tad siera salātiem (siers, svaigs burkāns, ķiploks un tā majonēze). Rosolam es ņemu oldskūl variantu: krējums + sinepes:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:13 (saite)
No... pupiņām? Man patīk šie virtuves stāsti, kaut ko tādu katru dienu vis nelasi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:21 (saite)
hmmm, laikam tad es to recepti ieliku FB, ne šeit.
Tur bija tā: ņem bundžiņu ar konservētām baltajām pupiņām, nolej šķidrumu, sablenderē, pamazām lej klāt eļļu (300 g) un blenderē, tad pustējkaroti sāls, pustējkaroti cukura, tējkaroti sinepju, visu sablenderē. Beigās 2 ēd.karotes citrona sulas vai nepilnu karoti etiķa, sablenderē. Sanāk drusku vairāk kā puslitrs substances, kas garšo pēc majonēzes. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:33 (saite)
Izklausās pat tīri labi! Kamēr gaidīju atbildi uz komentāru, saskatījos internetā visādas egg-free mayonnaise, cilvēki lielākoties izklaidējas ar kokosriekstu šļuru un linsēklām.
Man liekas, ka, ja man būtu alerģija uz kādu bieži lietotu, visuresošu pārtiku, esssss tak badā nomirtu! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:35 (saite)
Varētu ēst tikai kartupeļus, protams, ja Lācītim nagos nenonājtu! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:36 (saite)
jājā, kartupeļus ar kečupu. mana labākā draudzene, kas ir nule tapis vegāns, apmēram to arī ēd 1/3 laika. Pārējais ir makaroni un rīsi. Re, ko ar cilvēku pārliecība dara! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:45 (saite)
/facepalm/
Piedāvā viņai šīs majonēzes recepti! Es vēk varētu visādus ēdienus ieteikt, piemēram, no gruzīnu virtuves, to pašu lobio, phali, adžapsandali, utt. absolūti vegāniski, garšīgi un arī veselīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:46 (saite)
Viņa galīgi nav no kulinārajiem cilvēkiem... bet vari iemest man linku uz recepti, lai ir iemesls uzprasīties ciemos taisīt jocīgas vegānu lietas! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:50 (saite)
FB esi?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203152829353923&set=a.10201166039485418.1073741826.1002991610&type=1&theater

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:51 (saite)
esmu esmu, pat FB draugos esam! izpētīsim... paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:53 (saite)
Re, kas tik neatklājas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aizliegts_v
2015-01-05 22:14 (saite)
Kauč kas traks, bez majonēzes! Tas tak nav rasols, bet kaut kāda figņā :D
Kaut gan, atzīstos, majonēze pie vārītas olas man garšo pat ļoti.
/Viļums arī palien zem galda, drošībai, tā sakot/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:22 (saite)
Paskaties lejāk - uztaisi "majonēzi" no pupiņām un pagaršo to ar olām. Rūdis ēda karotēm un teica, ka esot labāka par visām majonēzēm ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2015-01-05 22:32 (saite)
Я не писатель, я читатель ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:33 (saite)
bezolu majonēze pie olām. labs! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:36 (saite)
Aha, varētu nosaukt recepti "Ironiskās olas"! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2015-01-05 22:37 (saite)
daungreids no liktenīgajām :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 22:45 (saite)
Aha ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2015-01-05 23:05 (saite)
Man ļoti patīk ēdieni, kas nav rosols. Es gan nemāku ar valriekstiem aizpravītu harčo un so on, bet man ļoti patīk, ja citi tādus darina un es varu ēst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 23:11 (saite)
Sapratu! tu būsi tā, ko es lūgšu ciemos uz smalkiem ēdieniem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-01-05 23:18 (saite)
man jau šķiet cibā ne viens vien novērtētu par labu esam, un laizīdamies prasītos barojams atkal

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-05 23:54 (saite)
pierakstam!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zin
2015-01-06 10:07 (saite)
...kur te var pierakstīties? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-06 21:01 (saite)
Hehe ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2015-01-06 12:34 (saite)
Man ir ļoooooti mīļi radiņi, kuriem vienkārši jābūt klāt svarīgos dzīves momentos. Un tad mēs aizejam uz restorānu kādu tādu momentu apčubināt, kā teikt, un nu jau pusotru gadu man jāklausās humōri par šo tēmu, jo viņiem negaršoja NEKAS. Mājās viesus cienā ļoti tradicionāli - pavisam nesens izaicinājums mājastēva vēderam bija ķirbju-ingvera biezzupa, domājams, meita māti sakūdīja uz tādu pārdrošību. Bet nekas - vīrietim garšoja, ēdienkartē palika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-01-06 21:01 (saite)
Jā, nu man vienmēr aizmirstās, ka ir cilvēki, kas neko vairāk par ceptiem kartupeļiem ar kotleti nav ēduši, un viņus arī neinteresē neko tādu ēst...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?