Kurvjzieža kontemplācijas

Par saimniecisko

Krāšņais Kurvjziedis

Par saimniecisko

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dzīvošana vienatnē tomēr ir sasodīti neekonomiska. Veikalā nav iespējams, vai arī ir ļoti grūti nopirkt tik nelielus produktu daudzumus, lai viena neliela izmēra sieviete ar izlepušu kaķi to spētu apēst līdz realizācijas termiņa beigām. Vēl nav gadījies neizsviest puspaciņu nopirkta krējuma vai pusklaipu maizes. Nē, nu maize un citi miltu izstrādājumi man vispār ir no gastronomiskā viedokļa gandrīz tikpat vienaldzīgi kā vara stieples vai plastmasa, taču reizēm uzrodas vēlme kādu laša gabaliņu vai avokado notiesāt, un tad to baudu ar maizes palīdzību var ilgumā pastiept. Bet tā atlikusī visa aiziet baložiem, stulbajiem putniem, kas no rīta minūtes desmit jāpielabina, kamēr trolejbusi viens pēc otra aiziet, bet garāmgājēji uz mani kā absolūtu dīvaini noskatās.
Ar pienu un sviestu tā pati nelaime - tur vismaz kaķis gatavs drusku palīdzēt.
Kā citi vienpatņi šo problēmu risina?
  • kad es dziivoju viena, paargaaju no maizes uz galeteem - tik aatri nebojaajas, pie tam dieetiskaak :)
    • lasis vai avokado uz galetes - laikam nebūtu gluži tas, ko vajag. Bet citādi es tikpat kā maizi nelietoju.
  • ar sviestu problēmu nav, daļu es pārkausēju un daļa tāpat labi un ilgi stāv
  • neēdu piena produktus, izņemot kazas sieru.
    maizi nelietoju, kad vēl lietoju, tad Lāču rupjmaizi, un glabāju ledusskapī.
    pērku sveramos produktus.
    Man nekas pāri nepaliek :)
  • ā, ja man kaut kas negaršo vai tomēr ir par daudz, tad es eju ciemos ar savu paiku :)
  • Es, kamēr dzīvoju viena, mājās praktiski neēdu. Ledusskapī pelīte pakārties varēja.
    • Man tagad ieviesies tāds režīms, ka pārsvarā nakšņoju mājās un tomēr rītos un vakaros kaut ko uzēdu. Turklāt man ir kaķis - tas jau tikpat kā ģimene, tikai ēd mazāk...un specifiskāk.:)
      • Njā. Nu es jau pēc definīcijas brokastis arī tagad neēdu. & vakarā arī - paēdu tikai kompānijas pēc.
        Bet nu lētāk sanāk - ja parēķinu, cik savulaik krogos atstāts (jo vakariņas krogā jau nenozīmē to, ka tikai paēdīsi ;))
  • Nu, es iepērkos Matīsa tirgū. Nopērku tik, cik vajag divām ēdienreizēm, piem vienu tomātu, vienu gurķi, 100 g krējuma, 200 g maltās gaļas. Skatās uz mani dažreiz tā diezgan pastulbi, kad prasu divus mazos cīsiņus vai desmit kartupeļus, bet neko - nesamaitājas. Maizi - to pašu Vizbulīti turu ledusskapī, turās nedēļu. Krējumu pērku mazo paciņu un saldo - kad saskābst, nav nekādas vainas, pienu - lāsi mazo paciņu.
    UN GALVENAIS - nekad neiet uz veikalu/tirgu izsalkušam, tad gan pilns ledusskapis tiek piepirkts un tad uz miseni viss. :)
    • Nja, tur jau laikam puse nelaimes, ka iepērkos parasti pēc visiem kursiem, vingrošanām vai citām vakara nodarbēm, kad esmu lielā badā, un slinkums čukst ausī, ka jānopērk priekš rītdienas un parītdienas arī, lai nebūtu vēl liekas rindāstāvēšanas. Bet rītdien, parītdien jau ienākusies cita ēdienkarte!;(
  • AK!!!
    ja es varētu dzīvot viena... un rūpēties tikai par savu ēdienkarti...

    /piedod, tas ir sirsnīgs dvēseles brēciens.

    ja nopietni - ierullē pārtikas pirkšana katru dienu/vakaru ar aprēķinu, ka tas tiks apēsts līdz rītdienas rītam.
    maizes ziņā man ļoti patīk sausmaizītes - nevis galetes, bet tādi kantaini sausmaizes cepumi, kas nebojājas arī pusgadu.
    • Nujā, laikam tas ikvakara veikalgājiens ir vienīgā izeja.:(
      • tur plusos ir vēl arī tas, ka tik emocionālām būtnēm kā mēs ar Tevi ir viegli (salīdzinoši) plānot, ko es gribu tagad un varbūt brokastīm, bet tālāk - oi, oi, oi. un es joprojām iekrītu ar to, ka mēdzu sapirkt/sataisīt krājumus, kurus pēc tam pašai vairs negribas. arī tā ir ekonomija.
  • maizi ledusskapī, no ierūguša piena sanāk garšīgas pankūkas :> bet vispār, jā. jāpēr vai nu maz, vai arī lietas, kas ilgi stāv.
  • Vienpatnis neesmu, bet ir ieteikums. Ir tāda lieta kā ledusskapis :)
    Nopietni. Arī maizi var turēt ledusskapī, tikai reti kurš to dara.

    Piena produkti, protams, bojājas, tur nu neko nevar darīt.
  • Ar maizi man mēdz gadīties problēmas, jā, bet citādi - ledusskapis un bik piesardzības, skatoties uz derīguma termiņiem veikalā, un viss notiek. Pienu kafijai un biezputrai gan sanāk pirkt Lāses; krējumu nelietoju (nafig?); sviestu arī ne, ja nu ievajagās, tad piena-augu tauku maisījumus aļa Stelpe2000, tie ilgi stāv. Citus piena un gaļas produktus pērku tā, lai paspētu noēst.
  • var neēst sviestu un krējumu, un pāriet uz multifunkcionālākiem produktiem. piem., pienu var likt kafijā, muslī, likt pie zupām un mērcēm krējuma vietā.

    kaut arī nedzīvoju viena, tik un tā neatceros, kad es pēdējo gadu laikā kādreiz būtu izlietojusi visu pkrējuma vai sviesta paciņu.
  • es brokastis neēdu pēc definīcijas, cenšos pārsvarā paēst ārpus mājām un mājās kādus rīsus uzvāru vai makaronus. tuvojoties "bada laikiem" pirms naudas sindromam pāreju uz Rolton zupiņām.

    laiku pa laikam paaicinu ciemiņus un tad iepērku paiku un gatavoju pusdienas (es pēc definīcijas nemāku pagatavot ēst mazāk kā trim cilvēkiem) visiem. bet tā piena produkti un maize brīžam ir jāutilizē...
  • regulāri vienkārši metu laukā ēdienu..
    reizēm 3 dienas ēdu vienu un to pašu zupu, ko esmu pagatavojusi - gan pusdienaas, gan vakariņās - riebjas taads pasākums...
    uzaicinu ciemos draudzenes vai draugus, kas daudz ēd :D
  • es veel nezinu... vienpatiiba veel tikai buus bet nu jau tuuliit tuuliit. (un ja godiigi, ai kaa es jamo gaidu).
    ir doma par teemu saldeetie daarzenji un liela leduskamera.. nu jaa, kjiimiskaak sanaak, bet kur muusamdienaas kjiimijas naff... un taadi + riisi (bet beramie ne porcijpacinjaas- taas pa lielu) vai kas taml vareetu buut pashaa laikaa.
    maizei gan laikam naaksies saskumt....
  • variants - pašai pāriet uz sauso kaķu barību, tur jau tāpat sapresē kādas nebūt barības vielas. Vienkāršāk iepirkties, praktiski nav jāgatavo, trauku mazgāšana neapgrūtinoša, krājumi nebojājas.

    Tikai neaizmirsti labi daudz dzert !
  • pērku pavisam mazus iepakojumus kad vien iespējams; ko nevar mazu dabūt, sadala porcijās, un ja tas produktam nekaitē, liek saldētavā - tās pašas sēnes vai puķkāpostus, bet vispār pārtieku no sasaldētiem pusfabrikātiem, sulām un siera. kas vairs ne īsti ēdams, tiek atdots pagalma kaķiem (:
    sviestā cepu tos pašus zivju pirkstiņas un mērces. jo treknāks gan ir un tomēr garša cita, produkts izlietojas un eee ir mazliet mazāk porcijā.
    maizi vispār pērku tikai puskukuļus vai stacijas tuneļos mazos, svaigos klaipiņus. pienu mazpaciņās vai kondensēto, dārzeņus saldētos
    ja gribas ko šiku paēst, aicinu ciemiņus, uztaisu ko šiku un visi pārēdas un ir laimīgi (:
Powered by Sviesta Ciba