Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikai viens mazs atgādinājums par to, ka "labklājības valstis" būtu daudz, daudz mazāk labklājīgas, ja sievietes nepiedalītos IKP celšanā.
https://economix.blogs.nytimes.com/2014/04/15/how-working-women-help-the-economy/
  • Ja vīrieši nepiedalītos IKP celšanā, iespējams, arī labklājības būtu mazāk.
    • Novērojami liecina, ka vīriešiem ievērojami retāk iesaka sameklēt sievieti, kura "nes mājās mamutu", bet pašiem ateikties no algota darba un palēnām degradēties kopt savu vīrišķību, uzturēt siltu pavardu un iedvesmot partneri radoši izpausties.
      • Kas sievietēm to iesaka? Vīrieši?
        • Visbiežāk - citas sievietes. Diemžēl.

          (Es noteikti neuzskatu, ka vīrieši būtu vairāk vainojami pie sieviešu, paši savām, vai visas cilvēces problēmām nekā sievietes. Muļķībā un aizspriedumainībā dzimumu vienlīdzība pastāv jau ļoti ilgi, iespējams, kopš pirmssākumiem
      • retāk, bet iesaka. anekdotisks gadījums: cibā ir džeks, kuram māte gadu garumā borēja, sak, atrodi tak beidzot meiteni ar dzīvokli un pārvācies pie viņas!
        • Būtu labi salīdzināt, cik tieši reižu retāk.
          • mhm, būtu interesanti.

            man vēl ienāca prātā viena nianse: lai gan pastāv viedoklis, ka sievietei ir jāatrod mamuta stiepējs, realitātē, manuprāt, sievietes šo viedokli attiecina uz sevi, bet ne uz savu vīrieškārtas ģimenes locekļu (dēlu, brāļu...) situācijām. man vnk ir zināmi vairāki pāri, kur sieviete nestrādā un tiek apgādāta. dažos pāros ir bērni, citos sievietes nestrādāšana nav saistīta ar bērnkopību. nu un attieksme no vīra radu puses ir ļ. nosodoša. sak, jānītim/pēterītim jāvergo parazītes labā.
            • Jā.
            • Starp citu jā- tas ir nedaudz WTF vismaz man- no vienas puses, davaj ka dzemdē, māju spodrini un kotletes lai zeltainas, bet ne pārāk tumšas. No otras- pizduļej šitā liekēde.
              • Reiz lasīju, ka Krievijā turīgo uzņēmēju šķiršanās prāvās sievas-mājsaimnieces finansiālais ieguldījums ģimenes budžetā tiekot aprēķināts kā 1/2 mākalpotājas+auklītes vidējās algas darba tirgū.

                Tas tā - lai kliedētu ilūzijas par to, cik ļoti apkārtējie novērtē cēlo pavarda kuršanu.
              • no otras puses, cilvēki no citiem cilvēkiem vispār prāsā par daudz. vecim savukārt jāpelna, tai pat laikā jāvelta laiks ģimenei, jābūt makgaiveram (bet kāpēc tad pelnīt, ja pašam pēc tam krāns jāčiņī? kāpēc nevarētu izsaukt meistaru?) un pamēģini tik sestdienas nepavadīt, rušinot vecmāmiņas mazdārziņu utt utml.
  • un ka sis attiecas uz eiropas situaciju vai latvijas situaciju?!

    "Policies that would help women include regulations to foster greater flexibility in hours, mandatory paid family and medical leave and mandatory paid sick days that could be used to care for a child, they argue. “Even as mothers and women are making significant contributions to the U.S. economy, they continue to do so within a set of institutions that too often do not provide them with the kind of support that they need to do this successfully both at work and at home,” the authors write."

    • Re: un ka sis attiecas uz eiropas situaciju vai latvijas situaciju?!

      Kaut arī es savas tēzes ilustrācijai atsaucos uz ASV tapušu rakstu, tā neietver apgalvojumu, ka situācija ASV/Eiropā/Latvijā visos punktos ir identiska.
      • Re: un ka sis attiecas uz eiropas situaciju vai latvijas situaciju?!

        nu un bez siem punktiem kas vel paliek? ka sievietes ari piedalas IKP razosana? paldies, ka atgadinaji, mazliet novecojusas zinas, manuprat.
        • Arī ziņas, ka tevi besī gandrīz jebkas, ko es uzrakstu un tu nelaidīsi garām iespēju atskriet un mēģināt pakašķēties, ir ļoti senas, bet, kā redzam, nezaudē aktualitāti. :)
          • klau, komentars ir par tavu linku un to, ka tas nav diezko relevants, nevis par tevi. nesaprotu, ka tev izdevas to visu novilt lidz manam kaskigajam raksturam - links ir sloppy un nepasaka neko. Next time do better, I know, you can.

            • A tu nākamreiz raksti savus gudros, talantīgos ierakstus ar relevantajiem linkiem, I know, you can, un nebāzies par korķi svešām pudelēm un nedāļā pamācības tiem, kuri tev to nelūdz, jo citādi rodas iespaids, ka tavu problēmu pamatā patiešām ir kašķīgais raksturs un hormonu disbalanss, nevis svešu cilvēku teksti.
              • Kurš lūdz tev kaut ko iepistēt cibā? Tev ir ļoti dīvaina attieksme pret sarunu, kurā visi nelaiza tavu pēcpusi. Tu esi postr child izlutinātai post-industriālisma laika sievietei, kas jūtās entitled dirst virsū katram sīkumam, kas kaut kā neiepatīkas, bet līdz ko saņem simetrisku komentu no nepiekritīga viedokļa sāk sulkot un pasīvi agresīvi norādīt uz nepilnībām viedokļa izteicējā. Tu esi inteliģenta sieviete. Ja spēsi izravēt savā debates kultūrās ''opbižženosķ", tad vispār būtu super sobesedņica. To varētu teikt vel vismaz par dažām citām progresīvām cibas dāmām. Galvenais iemels kāpēc vīrieši tendē ignorēt sieviešu piedalīšanos debatēs ir tieši šie nevajadzīgie vipļeski.
                • Tev tāpat kā vēl dažiem ir absolūta nesajēga par to, kur ir tava teritorija, kur - sveša.
                  Šis ir mans žurnāls, kurā komunikācija notiek pēc maniem noteikumiem.
                  Kopš esmu pati pārstājusi līst citu žurnālos ar pamācībām, kā dzīvot, rakstīt un vispār uzvesties man tīkamā manierē, esmu pārstājusi paciest arī šādu uzvedību manos komentāros.
                  Kam nepatīk, lai aizpogājas un tinas ... pie sevis. Neatkarīgi no dzimuma un citiem faktoriem.
                  • Okej okej. es tikai norādu, ka piemēram savā žurnāla nekādus noteikumus neuzstādu. Visi drīkst tur darīt kas vien ienāk prāta, kamēr tas nav flūds/spams. Tā laikam ir atšķirība, kas šķir Venēru no Marsa.
                    • Nesāksim tagad astroloģiskus vispārinājumus. Esmu savā mūžā kašķējusies daudz un ar daudziem, un pēdējā laikā man tā vairs nešķiet produktīva saziņas forma. Pārāk daudz tvaika aiziet svilpienā, bet racionalizējamais atlikums - mazāk, nekā var tējkarotē sagrābt.
                      Vienkārši nav vairs interesanti ne pašai audzināt citus, ne uzklausīt citu pieņēmumus, ko un kā man vajadzētu.
                      Un neinteresantās lietas jāgriež saknē, jo dzīve ir īsa.
  • es zināju,ka te būs daudz iedvesmojošu komentāru.
  • Paldies jums par to!
  • Man reiz dzima ideja uz Alziirijas meiteneem skatoties, ka liela dalja, ne visas, protams, vispaar tiek izstumtas no darba tirgus. Taadeelj vinjiem tur tik gruuti iet.
    • Nav jau tā darba dažreiz nemaz arī.

      Vismaz Ēģiptes kūrortā pirms vairākiem gadiem runājāmies ar vienu čali -- viņš teica, ka (vismaz ārpus lielajām pilsētām) principā algota darba ir tik maz, ka pat apkopēja vietu viesnīcā ir jāpērk.
  • Labklājības valstis būtu daudz labklājīgākas, ja sievietes nevilktu kopējo darba un līdz ar to samaksas latiņu uz leju "to catter opressed peeplz". Izglītība Ritumos iet uz leju lielā mērā tāpēc, ka sievietes, nēģeri un vēl kaut kādi apspiestie nespēj tikt līdzi ļaunajam baltajam cilvēkam vai austrumaziātam (kurš ir vēl ļaunāks un suprēmāks, bet par to nedrīkst runāt, jo viņš ir brūns/dzeltens). Risinājums komunistiskā garā ir nevis pavilkt zemos uz augšu, bet paspiest izcilos uz leju. Viduvējība kā norma, lai visi justos kā uzvarētāji ar savu kaltēto siļķi un sakaltušo garozu mutē.
    • Tev ir tikai daļēja taisnība, resp., sieviešu gatavība dempingot darba samaksu vistiešākajā veidā izriet no sterotipiskā sadalījuma "ģimenes apgādnieks", "pavarda kūrēja", un attiecīgi kaitē abiem dzimumiem. Vienlaikus tas pastarpināti samazina sieviešu pašu motivāciju un konkurētspēju nozarēs, kurās viņas guvušas pārsvaru.
      • Var jau būt. Vispār par to būtu interesanti parunāt t-a-t kaut kad, ja būs kāds cibas tuss. Forumos tomēr ir mazāk tieksmes uz kompromisiem. Dzīvē viss ir citādāk, kas saka kaut kādā LR2 dziesmā.:)
Powered by Sviesta Ciba