Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tikai viens mazs atgādinājums par to, ka "labklājības valstis" būtu daudz, daudz mazāk labklājīgas, ja sievietes nepiedalītos IKP celšanā.
https://economix.blogs.nytimes.com/2014/04/15/how-working-women-help-the-economy/
  • Būtu labi salīdzināt, cik tieši reižu retāk.
    • mhm, būtu interesanti.

      man vēl ienāca prātā viena nianse: lai gan pastāv viedoklis, ka sievietei ir jāatrod mamuta stiepējs, realitātē, manuprāt, sievietes šo viedokli attiecina uz sevi, bet ne uz savu vīrieškārtas ģimenes locekļu (dēlu, brāļu...) situācijām. man vnk ir zināmi vairāki pāri, kur sieviete nestrādā un tiek apgādāta. dažos pāros ir bērni, citos sievietes nestrādāšana nav saistīta ar bērnkopību. nu un attieksme no vīra radu puses ir ļ. nosodoša. sak, jānītim/pēterītim jāvergo parazītes labā.
      • Jā.
      • Starp citu jā- tas ir nedaudz WTF vismaz man- no vienas puses, davaj ka dzemdē, māju spodrini un kotletes lai zeltainas, bet ne pārāk tumšas. No otras- pizduļej šitā liekēde.
        • Reiz lasīju, ka Krievijā turīgo uzņēmēju šķiršanās prāvās sievas-mājsaimnieces finansiālais ieguldījums ģimenes budžetā tiekot aprēķināts kā 1/2 mākalpotājas+auklītes vidējās algas darba tirgū.

          Tas tā - lai kliedētu ilūzijas par to, cik ļoti apkārtējie novērtē cēlo pavarda kuršanu.
        • no otras puses, cilvēki no citiem cilvēkiem vispār prāsā par daudz. vecim savukārt jāpelna, tai pat laikā jāvelta laiks ģimenei, jābūt makgaiveram (bet kāpēc tad pelnīt, ja pašam pēc tam krāns jāčiņī? kāpēc nevarētu izsaukt meistaru?) un pamēģini tik sestdienas nepavadīt, rušinot vecmāmiņas mazdārziņu utt utml.
Powered by Sviesta Ciba