Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Allaž gribas protestēt, kad buržuāzisko kodolģimenes modeli (vīrs, sieva un viņu nepilngadīgie bērni) grib pasludināt par briesmīgi tradicionālu un gandrīz arhaisku. Īstenībā tas ir diezgan jauns, urbāns un, pēc manām necilajām domām, ļoti nepilnīgs veidojums, kura mainīgie panākumi konkurencē ar citām ģimenes formām diez vai jelkad vainagosies ar uzvaru.

Īsti tradicionāla ģimene ir tāda, kurā dzīvo kopā vidēji četras paaudzes, katrā ziņā - ne mazāk par trim. Ja arī tās centrā ir laulāts pāris, tad līdzās viņu bērniem neiztrūkstoši ir arī viena no viņiem vecāki, varbūt pat vecvecāki, kādi neprecētie vai atraitņos palikušie brāļi, māsas, kādi apgādībā paņemti radu bērni, kāds brālēns, māsīca, tante vai onkulis, svainis vai krustbērns utt., utt.

Salīdzinot ar noslēgto kodolģimeni, normālā tradicionālā ģimenē cilvēki ir spiesti nemitīgi rēķināties ar citu paaudžu, vecuma grupu un dažādu dzimumu daudz pilnīgāku pārstāvniecību; ikviens kopš dzimšanas mācās veidot saites ar dažādu temperamentu un interešu cilvēkiem, dalīt teritoriju, separēties, integrēties, tolerēt un stāties koalīcijās.

Esmu par tradicionālām ģimenēm. Nekādi ne par kodolģimenēm.
  • kā arī dinamiskāk dalīt un izpildīt sadzīves lietas - diviem cilvēkiem būt viens otram ne tikai laulātajiem draugiem un labākajiem gultas biedriem, bet arī putekļsūcējiem, automobiļiem, trauku mazgājamajām mašīnām etc., ir nēēēnormāli besīgi. bet, ja ir vecvecāks - trauku mazgājamā mašīna, svainis - automobilis etc., uzreiz ir lielāka manevra iespēja neizbesīties uz sadzīvi
    • Arīdzan, jā. Turklāt, ne tikai sadzīvisko, bet arī organizatorisko, emocionālo un intelektuālo pienākumu un lomu dalīšana pēc spējām - rotaļnieks, stūrmanis, enciklopēdists utt.
      • mhm, un meklēt mierinājumu psihoemocionālu stresu gadījumā nav jādodas pie mīļākajiem, bet gan pie vecākās paaudzes, pasērst, paklausīties karalaika stāstos :D
        • Jap! Vecmāmiņa ielej no savas vērmeļu uzlieves un pastāsta, kā viņa savulaik atrisinājusi problēmu, kad pirmajam vīram bija dullums galvā saskrējis. :)
          • Vecmāmiņa visdrīzāk to visu labprāt darīs, ja tu dzīvosi atsevišķi un tikai reiz pa reizei ieskriesi pie viņas, nevis ik dienas kritīsi viņai uz nerviem ar saviem īsajiem brunčiem un krāsotajiem matiem, šajā gadījumā viņa visdrīzāk sāks sarunu ar "es tak tev teicu, bet vai tad mani kāds klausa?!...", pie gadījuma pieminot visus pēdējās nedēļas grēkus. + ik dienas kopā dzīvojot arī vecmāmiņa ar saviem katru dienu 100x atkārtotajiem stāstiem būs tev uz nerviem saspēlkējusi ne pa jokam. Labu attiecību pamatā starp radiem ir km skaits, kas ir starp viņiem. :)
          • Nav teikts. Varbūt vecmāmuļa sāk stāstīt pas savu grūto bērnību, un tad paliek vēl šķērmāk. Žēl sevis, žēl omes, žēl visas pasules.
      • jā, bet tas pats labākais tomēr, ko tu jau minēji, ir dažādie raksturi, dažādās lomas/modeļi/scenāriji, ko gribot negribot nākas apgūt.
      • Komunālais blūzs!
    • Jā, bet ja nu vevcevāks ir ērcīgs slinkummaiss, bet svainis dzer un ved mājās visādas cacas un bērniem jāklausās skaļu seksu? Vai arī ko tad, ja vecvecāks mazgā traukus pa savam un tie mūždien ir taukaini un jāpārmazgā? Un visi kopdzīvnieki būs vienlīdzīgi vai arī kādam būs lielāka teikšana? Un ko tad, ja kāds ar to nav apmierināts?
      • skaicka visam labajam ir arī ēnas pusītes. Vienīgais, ka ideāls razklads ir iespējams dzīvojot 1atnē vai max divatnē, tiklīdz parādās trešais, tā tāpat sākas scenāriji, kuros - viens vai desmit vairāk vai viens vai desmit mazāk, nav nekādas starpības.
      • Tā ir lieliska iespēja mācīties risināt konfliktus un dalīt robežas. Situācija, kad visi ir apmierināti ar to cilvēku ... dajebkuru savas sugas pārstāvju, jo principā attiecas uz visiem bara dzīvniekiem ... uzvedību definitīvi nevar būt mūžīga. Pat vienatnē dzīvojot var sākt sevi besīt.
        Un jo par dažādākiem noteikumiem jāvienojas kopīgās teritorijas apdzīvošanā, jo labāk. Protams, ar noteikumu, ka teritorija ir pietiekami liela - saspiestībā sajuks prātā un cits citam uzbruks gan pāris, gan trio, gan divi desmiti indivīdu.
Powered by Sviesta Ciba