Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Reizēm es domāju, kas gan atšķir augustus zemēs, kur man augusti patīk, un šejienes augustus, kas man tā kā patīk, tā kā nē. Un esmu sapratusi, ka saules un smaržu piesūcinātie augusti Armēnijā, Gruzijā, Dienvidfrancijā, Itālijā, Horvātijā, Ukrainā ir absolūti barokāli, ar nelielu ekspresionisma piešprici. Viss ienākas, auglība kulminē, tu ļimsti zem vīģēm, vīnogām, kukurūzas, zodz laukmalēs tomātus, tev uzmācas arbūzu pārdevēji. Lai kur tu apmestos, iesvīdušas mājsaimnieces konservē, marinē, blendē un sutina, smaržīgu garšaugu mākonī tītas, pakšķēdami birst āboli, vīri elsdami vāc ražu, bet pāri visam laistās žilbinoši zila debess, jūras kunkst siltas un sāļas, agri tumstošajos vakaros var dzert jauno vīnu zem zvaigžņotām debesīm, peldēties saulrietā, fertilitāte ir savijusies ar erotiku kā divas riestojošas čūskas, kā DNS spirāles, tā vien gribas visu apgleznot vīģu un akanta lapām.

Pie mums savukārt augusts ir tīrais Baltijas, jo īpaši Rīgas, jūgendstils - viss pelējuma pelēks un zaļš, viss melanholisks un slapjš, ja ir kāds anticiklons, tas smaržo pēc rudens, mājsaimnieces un šoferi dzied šlāgerus, meži ož pēc sūnām un mētrām.

Bet es domāju par eitanāzijas legalizēšanu.
  • Aktuāli!

    http://klab.lv/users/martcore/4090742.html
  • ļoti uzbudinoši
  • pēc ukrainā pavadītās pirmās augusta puses tieši tāpat liekas arī man
  • haha un citos cibas pakšos sūdzas, ka vietējās mājsaimnieces pārāk kaislīgi konservē
    un āboli birst pakšķēdami tā ka bail
  • Un purvos reibinoši smaržo vaivariņi, brīžiem uzlīst, pirmo sezonas ābolu plātsmaižu piesātinātā garša, puķu pārdevējas maina sortimentu, stārķi, kas bariem staigā pakaļ traktoriem, dzērves kliedz, man tīk augusts.
  • šausmīgi skaisti uzrakstīts un kaut kāda taisnība jau tur arī ir, bet tomēr man tā kā gribētos tos mūsu augustus aizstāvēt, ar viņu zemajiem, ātru vēju triektajiem gubu mākoņiem, vakara miglām uz lielceļiem un sēņu lietiem.
  • Augusts ir rīta un vakara rasā lasīti āboli, dūmu smarža matos, tik daudz zvaigžņu un tik skaista un vienlaikus skumja mīlēšanās kā nekad agrāk vai vēlāk.
  • latvijas augusts dod tik skopi, ka gribas pagriezt muguru un neņemt nemaz. izlikties, ka nemaz neredzi to lieso devumu, gluži kā izlikties nemanījis kādu vērā neņemamu viedokli un tā vārgulīgo paudēju.
  • Tik skaista vakaru gaisma kā braucot augusta vakaros pa lauku ceļiem Latvijā, nekur citur nav.
  • bet zvaigznes, zvaigznes!
Powered by Sviesta Ciba