обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[15. Mar 2013|06:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kafijas kanniņa pēc 7 gadu kalpošanas ir piekususi un nu pēc vakardienas kritiena uz grīdas tai ir nolūzis viss, kas varētu nolūzt. pienācis laiks jaunai. kāds nav manījis, kur rīgā tirgo bialetti mokas kanniņas?
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:15. Marts 2013 - 07:31
(Link)
From:[info]kinskis
Date:15. Marts 2013 - 07:49
(Link)
jā. tieši tādu.
From:[info]afm
Date:15. Marts 2013 - 09:18
(Link)
es tieši tādu pirku stokmanā, tiesa pirms kādiem gadiem gan.
[User Picture]
From:[info]karmena
Date:15. Marts 2013 - 08:34
(Link)
vēl vakar viņām uzmetu ilgpilnu skatienu stokmaņa trauku nodaļā :)
[User Picture]
From:[info]milda
Date:15. Marts 2013 - 08:45
(Link)
eee. man gan nav Tevis meklētā, bet es nesen iegādāju tamlīdzīga stila kanniņu. stokmanā. Un jā - šķiet, ka tur bija arī tevis meklētā, bet 100 % garantiju nedodu. man vajadzējā tādu, kas darbojas uz indukciju, tāpēc koncentrējos uz tādām. bet..... kaut kā nevaru sadraudzēties ar to kanniņu. es īsti nejūtu, cik tur tā kafija daudz jāber un cik ilgi jātur uz plīts. nu cik ātri tas ūdens uzpildās. es mulstu un bakstos. :D divas reizes padarbojos un tagad stāv plauktā. turpinu kafiju taisīt nospiežamā krūzē, kura nav nez kā jāvaktē. lūdzu padalies pieredzē. man ir sajūta, ka Tu varētu būt lietpratējs garšīgas kafijas pagatavošanā. :)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:15. Marts 2013 - 09:40
(Link)
Man ir ne Bialetti, bet līdzīga tipa kanniņa, apaļa. Kafiju ber tik, cik karotes kafijas gribi uz savu krūzīti; kad ūdens izgājis cauri kafijai, tad atskan tāda izteikta šņākoņa, jāieklausās kanniņā un viss :) Man sākumā arī bija drusku bailīgi (ka neuzsprāgst!), bet tagad brīvdienu kafiju taisām tikai kanniņā.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:15. Marts 2013 - 09:54
(Link)
Man šķiet, ka man nekas nešņāc. bet varbūt es par ātru rauju nost? lai gan kad skrūvēju vaļā tad, redzu, ka ūdens viss jau izgājis cauri. Vopšem jūtos kā duračka ar to kannu.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:15. Marts 2013 - 10:06
(Link)
tur atskan tāda skaņa, kā, kad sūc ar salmiņu koktēli, un koktēli izbeidzas. tāds purkšķis, no kura bāros visi nez kādēļ kautrējas, jo negrib izskatīties pēc tādiem alkatīgiem izsūcējiem.
kafijas dozēšana ir vienkārša - to tvertnīti jāpielik pilnu. tad sanāk pienācīga stipruma dzēriens. a tīk švakāka, tad atticīgi švakāku arī taisa. bisa sāls pamatā slēpjas kanniņas izmērā. normālā itāliešu mājās būs gan 1 procijas kanniņa, gan trīs porciju (tāda bija man), un un tur vēl mēdz būt 6 laikam, tā tā lielā. lielajā taisīt priekš viena... nu ir diezgan sarežģīti.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:15. Marts 2013 - 10:41
(Link)
Nav man tādu skaņu tā kanna devusi. Moš es kaut kādu sūdu pa lielu cenu esmu nopirkusi tomēr. Vakarā nopētīšu, kas man tā pa firmu ir galu galā. Man ir paliela, bet tāpat sanāk tik vienai lielajai krūzei un diemžēl kafiju no rītiem es nedzeru viena. Sev vārīt tai kannā, bet otram tāpat uzliet - nu laikam apvainosies :D Kaut kā par to savu pirkumu neesmu starā. Tad nu 4 mēnešu laikā tik divas reizes paķēpājos ar to kannu un sašļuku.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:15. Marts 2013 - 11:17
(Link)
Vispār jau no šīs kanniņas nav jāgaida lielā kafijas krūze, jo kanniņa paredzēta espresso gatavošanai - līdz ar to vai nu jādzer no piņģerota tilpuma, vai arī jātaisa latte/kapučīno. Mana kanniņa skaitās 4 personām; ja taisa ar pilnu ūdens daudzumu, tad sanāk vai nu pilnas 2 mazkrūzītes, vai arī var uztaisīt latti/kapučīno 3-4 cilvēkiem. Tik stiprs espresso kā ar "īsto" tvaika mašīnu tur neiznāk.
From:[info]kinskis
Date:15. Marts 2013 - 11:20
(Link)
igzaktlī
[User Picture]
From:[info]milda
Date:15. Marts 2013 - 11:25
(Link)
nu ja. tā ar ir. bet nu atkal samulsinājāt. kā jūs ar tās kannas palīdzību tad dabonat kapučino/lattē variantu? :0
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:15. Marts 2013 - 11:32
(Link)
Kanna dod espresso; pienu sildu uz plīts un saputoju ar mazo putotāju http://mebelesnoikea.lv/?lapa=prece&id=3143
Nav tik labi kā ar tvaiku, toties lēti. Galvenais ir nepārkarsēt pienu un izvēlēties tādu, kas putojas, tur tikai ar kļūdu un izmēģinājumu metodi :)
[User Picture]
From:[info]milda
Date:15. Marts 2013 - 11:39
(Link)
ā. nu skaidrs. es jau pārbijos, ka jūs ar to kannu vēl pamanaties pienu uzputot. :D
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:15. Marts 2013 - 11:45
(Link)
Uzputot varot arī ar parasto nospiežamo krūzi - ielej karstu pienu un tad cilā to nospiedēju augšā-lejā. Pati neesmu meģinājusi, bet ir dzirdēti šādas tehnoloģijas apraksti.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:15. Marts 2013 - 09:41
(Link)
Stockmann ir oriģinālās Bialetti kanniņas imho. Vēl ir Rito un Gemosā, dažādu veidu.
[User Picture]
From:[info]vakardiena
Date:15. Marts 2013 - 10:25
(Link)
es atvainojos, ka bāžos ar saviem jautājumiem kur vajag un kur nevajag, bet- mani nomoka jautājums, kura kafija ar šito kanniņu garšo labi? Esmu mēģinājusi visādas, bet tā garša liekas kā lētai kafijai, pat ja pati kafija citos veidos pagatavota ir ok.
[User Picture]
From:[info]tiga
Date:15. Marts 2013 - 10:37
(Link)
Jāpērk tāda kafija, kas nav skāba (kaut gan tas ir gaumes jautājums). Parasti pērku sveramo kafiju veikalā/kafejnīcā Bruņinieku ielā, kas tā arī saucas - "Kafija". Veikals ir, ejot no Valdemāra ielas puses, labajā pusē, starp Brīvības un Tērbatas ielām, ja tagad nemaldos, 20. numurs. Tur ļoti labi visu paskaidro, var dabūt pupiņas, bet var arī uz vietas samalt.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:15. Marts 2013 - 11:22
(Link)
esmu radis galvu daudz nelauzīt. lavazzas (sevišķi qualita d'oro un tā melnajā pakā) ir pieklājīga izvēle. segafreddo arī. neop[ērkamas jebkurā veikalā.
[User Picture]
From:[info]vakardiena
Date:15. Marts 2013 - 11:36
(Link)
paldies!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:15. Marts 2013 - 11:38
(Link)
Galerijā Rīga Don Gastronom (un droši vien arī citur, kur šitais veikals ir, piem Azūrā). Tikai nezinu, vai tās ir tieši bialetti.