Tu ko! Ābolkūka ar kanēli! Krāsnī cepti āboli ar kanēli!
Vot! Tieši to es arī nevaru ciest.
| From: | f |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:24 |
---|
| | | (Link) |
|
sojas mērce skaitās garšviela? anyway, tā visus ēdienus sabojā.
der, raksti iekšā un atriebies kā nākas!
| From: | f |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:29 |
---|
| | | (Link) |
|
yes, sir!
nu, labi, vanēlis ir patizls.
kas ir vanēlis?! :o pirmo reiz par tādu dzirdu.
vaniļa! (kas manuprāt nav diez ko veiksmīgs vārds pēc sugas)
ā, nu tādā gadījumā skaidrs. vaniļa tomēr ir diezgan nejēdzīga, ja tā padomā..
| From: | ttp |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:26 |
---|
| | | (Link) |
|
aizmirstu vislaik nosaukumu, bet kkāda zaļbarība ko liek itāļu makaronu mērcēm klāt, vnk weeeeeeeh
| From: | ttp |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:28 |
---|
| | | (Link) |
|
nu es ar visiem tā uzmanīgi gan timiānu, rozmarīnu, oregano - vispār izklausās pēc tuksnešaiņa štata. spēcīgi spiež nāsīs. sāls un pipari - parasti pietiek ;)
es uz sitiena nespēju atcerēties nosaukumu, bet ir vienz saļums ar anīsa piegaršu. arī santamrijas fasējumā atrodams.
fenheļa sliktās sēklas ka'zi
mm nee, tas bi kaut kāds zaļums. man vish mājās plaukta malā stāv- tikšu turp vakarā iečekošu, ja atcerēšos
o, jā pretīgais preteklis Fenhelis! vai Fehnelis, kas to dilles un anīsa nereglamentēto sakaru lai atpazīst.
s.c. nemaz tik pretīgs nav, ja kas. ir viena risoto recepte, kur rīsi ta rīsi, bet pēdējā fāzē ņem fenheli, to eļļā un ķiplokos apcep un sablenderē. jo zaļāks feņķelis, jo skaistāka krāsa visam risoto. šito vienā rautā kvkzns ēda un slavēja, līdz brīdim, kad ōbers pastāstīja, kas tas ir, un kā gatavots.
| From: | up |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:34 |
---|
| | | (Link) |
|
beidz, kompotos, marinaadees! pie marineetas silkjes, pats labums.
kompotos! krustnagliņas kompotos! buēēe
| From: | up |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:40 |
---|
| | | (Link) |
|
pluumju kompotaa. iipashi taadaa paskaabaa. mmmmm!
| From: | wowow |
Date: | 9. Aprīlis 2009 - 10:33 |
---|
| | | (Link) |
|
tu laikam nekad neesi ēdis kanēļbulciņas
mana nepatika pret kanēli nāk akurāt no kanēļbulciņu pādozēšanas. kad bērnībā kādu laiku vāļājos slimnīcā, tuvējā vienības gatves konditorejā vienubrīd neko citu laikam nemaz necepa, un mums ar māti arī nekādu iebildumu nebija. bet tad vienā dienā beķeri laikam bija samīlējušies un piešāvuši vismaz 4x devu kanēļa. kopš tās reizes kā nošķebināja, tā YYYYYYY - ЫЫЫЫЫЫЫЫЫ
Nekas nespēj līdzinātie lakricai, manuprāt...
jā, lūk, lakrica man atkal tīri labi iet pie sirds. sevišķi man patīk, ka 90% apkārtējo mani apbrīno kā kādu retu kukaini cilvēkēdāju, kad ķeros pie lakricas ripiņām.
ir jau arî garshîga nu, varbùt iznémot tikai visrùgtàkàs&sàlàkàs
man arii ljoti garsho bet somijaa un zviedrijaa taas visa tauta rij siekiem vien
Parastais kanélis vé. Tà vietà idnieshu kanélis jeb tvak (ass un kodîga), tà ir îstà manta, ko uz piena putàm kafijai uzkaisît.
jāaa.. tāds manā ceļā, šķiet, vēl nav gadījies. taču ja tas garšo kaut mazliet līdzīgi, var būt, ka arī tādu nespētu iebrūķēt.
Nez, pamégini. Parasti visàdos indieshu bùcenos var atrast.
Oi, visi šeit uzskaitītie man garšo neprātīgi, un tvaka nosaukumu nesošais kanēlis vai ela (kardamons) vispār ir ohuiķelni. Vienīgais garšaugs, ar ko man attiecības īsti nesanāk, ir kinza.
kinza ir forša indiešu ēdienos (svaigu sakapā & piemočī klāt, piemēram, karijam)
Visparastākajam pašmāju cepetim pietiek to pielikt, lai garša uzlabotos neticami:)
garšo pēc trauklupatām. (nē, es neemsu ēdusi trauklupatas, bet tā piegarša ir antisanitāra.)
Gaumes lieta. & prasme pagatavot.
neapšaubu un esmu apņēmusies iemācīties mīlēt kinzu-za-za.
Tu ar kariju vulgaris esi mēģinājusi? Tikai nesen oriģinālo variantu kādā Londonas indiešu restorānā pamēģinājām. Mājās uz urrā aizgāja :) (sacep dārzeņus, pieliek gaļu vai nepieliek gaļu, sakaisa ar parasto karija pulveri, sakapā kinzu & iemaisa iekšā, uzkarsē, pasautē, kamēr dārzeņi gatavi, pieliek krējumu & ēd ar rīsiem )
Es dažkārt pagruažu kanēļa mizu tāpat bez nekāda pamatēdiena. Ļoti asa un laba garša.
visa veida glutamināti: vegetas/santas marijas/utt; smalkā sāls; anīsss (vēēēē), |