this is a ransom demand ([info]kakjux) rakstīja,
@ 2021-02-13 12:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:ziniet, bet current music atkal ir accidental :D
Mūzika:Archive - Finding It So Hard
Entry tags:link, pasaule, uk

es domāju, ka te nevienam nav noslēpums par manu saikni ar Londonijām. un visiem vajadzētu būt skaidram mana nostāja par Brexit. es katru dienu aizeju palasīt Brexit news, tā ir mana mazā guilty pleasure, kas vienmēr piegādā feispalmus. it's a fucking shitshow. esot pa gabalu un vairs neesot atkarīgai no GPB FX rates, tas pārsvarā ir kā lasīt absurdu seriālu.

jūs zinājāt, ka Amsterdama sāk apdzīt Londonijas kā share trading centrāles? rekur FT raksts par. ir arī citi, bet tos gūglējiet paši. es jums iemetīšu vienu random twittera izteikumu: "Typically punitive response from EU. Nothing to do with London's potency, just EU regs seeking to diminish our influence."
nu, *feispalms, priekškars* ir mana reakcija uz.

un gribas retoriski pajautāt - bet ko jūs gaidījāt?
ko tieši jūs gaidījāt, izstājoties no single market un EU? ko tieši jūs gaidījāt, izstājoties ārpus šiem regs, kas legally attiecas uz visām valstīm, kas nav EU? ko tieši jūs gaidījāt, ka visi ies klupdami kristdami cauri (joprojām) nesakārtotiem red tapes, lai tikai turpinātu sadarboties tur, nevis darīt savu biznesu sev ērtākā finanšu metropolē?

bet tad es palasīju viena (UK) žurnālista reportus no Brussels, kurš tur sēž uz vietas un reportē visādi. čuvaks raksta tādu atbildi uz šo retorisko jautājumu - Some EU frustration at UK griping over trade problems and suggestions Brussels needs to improve its attitude to make the relationship work better. There's a feeling of deja vu that the UK never really accepted the practical reality of the deal it wanted and still doesn't. [...] The EU has rules vis-a-vis third countries, and the UK knew this. Indeed, as they (EU) see things it's the British attitude that needs a reset. "The problem is it (UK) wants to be a better third country than others, and that's not an option".

un man liekas, ka "The problem is it (UK) wants to be a better third country than others, and that's not an option" šis ir The Teikums. šis ir The Teikums, kas bezmaz izskaidro vispār, kā un kāpēc Brexit notika. šis ir The Teikums, kas paskaidro balsojumu, cilvēku ticību mēdijiem, visu leading up to this point un arī the current clusterfuck.

un indeed. tā "we used to be an empire!" domāšana ir neaprakstāmi nesaprotama. I mean, protams, tas ir nenoliedzams un vēsturisks periods. bet tas, ka cilvēku galvās tas joprojām to this fucking day ir Arguments un Iemesls justies Pārākiem par visiem, tas ir manai mazajai galviņai neaptverams. nuok, bijāt Empire, nu. bet that's over now, it's been over for some time, mind. un nav tā, ka uz šitās arogantās nostaļģēšanas domāšanas būtu produktīvi mūsdienās nostāties Pozā un pieprasīt Īpaši Special Treatment.

par to shellfish problēmu pat negribas pieminēt. tas, ka tas visus Pārsteidza Nesagatavotus kā sniegs Rīgas Domi, tas vien ir... man trūkst vārdu.
pat tas, ka UK nemaz necenšas izpildīt savu daļu noteikumu un agreement, kas šobrīd ir noslēgti un parakstīti in a legally binding way ar EU. also known as the current deal.

bet viss tas ROI - NI - GB robežas problēmātiskums - tas ir vispār astrāls. tas ir vājprātīgs astrāls. jo, redziet, dēļ visādiem vēsturiskiem notikumiem, ieviest hard land border starp ROI un NI būtu tupa uzprasīšanās uz The Troubles 2. tas vienkārši kļūtu a given, just the matter of time. un time in days or weeks, not years. līdz ar to, veidojas ļ, ļ obviozas problēmiņas. kuru sakarā tur ir nolikts sea border un NI pagaidām vēl vispār ir in the single market, but GB isn't.

noslēgumā jums links uz vēstuli no Šefčovič to the UK, kurā var atrast quote "teething problems" un just visus pasaules *innocent face* emodžijus vienlaicīgi. fantastiska lasāmviela, fantastiska.

*feispalms, priekškars*



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-02-13 14:40 (saite)
Loģiski, ka Breksitam var būt dažādas sekas – daudzas arī ļoti nepatīkamas, bet pēc tā, kā ES izgāzās vakcīnu iepirkumos un pēc tam mēģināja novelt vainu uz UK, ir lielas aizdomas, ka arī daudzos pārējos gadījumos ES vienkārši nedomā ar galvu un mēģina vainot otru pusi...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-02-13 15:51 (saite)
not my point. neviens neapgalvo, ka EU ir pasaulē labākā savienība. labāka savienība ir alus dārzs, spirdzinoši dzērieni, silts, saulains laiks un es.

es te tā saudzīgi mēģināju norādīt, ja nu tur UK likās, ka pirmajā, ok otrajā janvārī visas EU valstis kaunīgi rindiņā nostāsies un, apvilkuši labākās izejāmas drēbes, nāks pie karalienes nolūgties sadarbību.. mol, mēs jums dosiem visus EU benefitus, bet jums par to mums nekas, vispār nekas nebūs jādod, un jums par visu būs teikšana, bet nekādas atbildības - tad man liekas, ka drusku nofeiloja tur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-13 15:55 (saite)
Ja godīgi, es vispār neesmu dziļi iebraucis tajā, kas ir tā problēma, par ko tu runā. Man arī nešķiet, ka tur ir kaut kas baigi nopietnais, izņemot NI jautājumu. Bet tieši šajā NI jautājumā ES izrīkojās ārkārtīgi muļķīgi saistībā ar vakcīnām, tāpēc pieļauju, ka arī šoreiz ES ceļ traci tikpat nesaprātīgi iemeslu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-02-14 10:33 (saite)
Nezinu, vai tajā ir par vērts iebraukt, bet cik ir gadījies lasīt UK presi, tad pārsvarā tā retorika ir tieši tāda: Eiropa mūs tagad grib sodīt par to, ka mēs gribam paši visu noteikt.

Protams, ka Eiropas lielajām valstīm, īpaši Francijai un Vācijai ir tīri ērti, ka UK vairs nav ES, jo visa ES taču ir orientēta uz to, lai bloka iekšpusē tirdzniecība būtu maksimāli atvieglos un viss, kas ir ārpusē, dzīvo pēc citiem noteikumiem. Protams, ar lielajiem spēlētājiem, ASV un Ķīnu ES rīkojas uzmanīgi un stīvējas savā starpā.

Bet britiem jau ar ASV šķiet, ka viņiem ir special relationship, par kuru amerikāņi vīpsnā. Tagad viņi domā, ka viņiem pienākas arī ar ES, bet līdzīgi kā ar ASV, briti vieni paši nav tajā svara kategorijā vairs. un meklē ārējos vainīgos, kamēr ES vienkārši ļauj lietām iet savu gaitu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-14 10:48 (saite)
Manā izpratnē šī ķīvēšanās ir vienkārši normāls sarunu process, kurā ietilps gan pozas izrādīšana, blefošana, žēlošanās presē utt. Kas no tā reāli iznāks, to mēs redzēsim tikai pēc kāda laika.

Joprojām visuzskatāmākais bija vakcīnu iepirkumi. Sākumā bija PR gājieni, cik ES ir solidāra un cik UK būs izgāzusies, ka nepiedalījās kopējā ES iepirkumā. To jau tikai vēlāk atklāja, ka ES novilcināja šo procesu par 3 mēnešiem, un ar uzsvaru uz lētumu nevis riska sadalīšanu vairākās grupās, kā to izdarīja UK. Un trakākais bija tas, ka bija vairākas ES valstis bija apvienojušās vakcīnu aliansē un jau bija savlaicīgi veikušas iepirkumus, bet ES piespieda no tiem atteikties.

Bet tā retorika, kad ES saprata, ka ir pieļāvusi kļūdu, bija tūlīt bombardēt visus – ka AstraZeneca nepilda līgumus (lol), ka UK ir riskējusi ar dzīvībām, apstiprinot vakcīnu ātrāk utt. Kad ES uz karstām pēdām publicēja šo iepirkuma līgumu ar AZ (laikam joprojām muļķīgi domāja, ka tas aizstāv tās pozīciju), viņi pat nespēja pareizi aizkrāsot dažas nepublicējamās vietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-02-14 11:10 (saite)
Jā, es piekrītu, ar vakcīnu iepirkumiem un to kavēšanās menedžmentu ES izgāzās. Un tad? Nav jau tā, ka tas ir vienīgais, ko ES dara un ka tie, kas tur izblamējās, ir vienīgie ES vadības cilvēki.

Tas nav gluži tas pats, kā UK sev iestāsta, ka viņi ar ES spēlēs "kurš pirmais pamirkšķinās" līdz pašam Brexita galam, un viņiem nav pat contingency plāna tam, ja dīla tomēr nav. Tagad pa galvu pa kaklu metās darīt lietas, kuras bija jādara jau vismaz pusgadu-gadu iepriekš, lai nenogremdētu lielu kaudzi ekonomikas, kura tagad jūk no papildus papīriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-02-14 14:12 (saite)
da nu, everyone fucks up and everyone tries to cover it up :D be it EU, UK, USA, AUS, anyone, y'know.

nu tas UK valžu sauklis "they need us more than we need them" daudziem UK biznesiem šobrīd tā muļķīgi atspēlējas. tas shellfish issue, piemēram. bet, protams, protams, ta tie ir ļaunie EU, kas mūs Aktīvi Soda. nu nē, dude, tas ir tas kā third countries normāli sadarbojas ar EU.
UK sen vairs nav The Empire, kā viņi paši jūtas, lai visiem tagad būtu bend over backwards dot viņiem Īpašu Statusu un to visu. bet tas nekā nemazina to, ka viņi tik un tā Jūtas, ka ir said The Empire un visi pārējie nelgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-02-14 21:36 (saite)
Sakrālais jautājums, protams, kā uz to spēlēt, lai no viņiem pēc iespējas nokāstu.

Aitas gaida savu cirpēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-02-13 16:22 (saite)
Īpaši skepticismu rada šī ES retorika – legally binding utml. Ticamības šādiem apgalvojumiem ir ļoti maz. Ar vakcīnām tā bija milzīga Leienas izblamēšanās ar "legally binding signed contract", pilnībā ignorējot tajā minēto best efforts un provisional delivery schedule.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2021-02-14 11:13 (saite)
O, jā, tā ir tiesa.

Šai sakarā mani gan vairāk sadusmo šis, attiecībā uz vakcīnu pasūtīšanu pašā Latvijā:

https://www.facebook.com/roberts.benze/posts/10223590681371847

Neesmu vēl izpētījis, cik tas atbilst faktiskajam ziņojumam, bet, ja kaut puse ir taisnība, tas uzrāda tādus s**s LR VM, ka godīgi sakot, nezinu ko pat teikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-14 12:15 (saite)
Es gan šajā neko nopietnu neredzu. Nu jā, neieradās uz sēdēm (kuras parasti ir garlaicīgas), bet nav jau teikts, ka citādi ar e-komunikāciju nesekoja situācijai līdzi.

Tāpat nenoslēdza līgumus, bet kāpēc? Kādi ir iemesli?

Iemeslus es redzu 2:
1) jau rakstīju, ka Pfizer piegādes apgāja zāļu vairumtirgotājus, tāpēc tas noteiktiem cilvēkiem nebija izdevīgi.

2) https://jauns.lv/raksts/zinas/428025-ltv-divainibas-ko-atklaj-ar-vakcinu-piegadi-saistitie-ligumi
Noteikti SIA noslēdz vienu labdarības līgumu par pakalpojumu piegādi, un turpat otru līgumu par cenu, kas desmitkārtīgi pārsniedz tirgus cenu. Tas ir ļoti dīvaini, un liecina par korupciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aizliegts_v
2021-02-13 14:49 (saite)
Ja par NI un GB un ROI, tad varbūt ir īstais brīdis deokupēt NI. Diemžēl, tas nenotiks, jo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-02-13 14:57 (saite)
cik es esmu lasījusi, tad arī tā ir staigāšana pa naža asmeni ar C4 rokās. jo problēmiņa ir kāda, ir trīs šitās te iespējas - pilnīga NI neatkarība, pievienošanās ROI, pievienošanās GB fully. visbiežāk cilātās vismaz presē ir pirmās divas. un abas ir problemātiskas, to say the least. cik saprotu, tad īpaši problemātiskas tās ir "on the ground" tādā iedzīvotāju līmenī. rakstos atspoguļotie materiāli liecina, ka sabiedrībā ir ļoti radikāli atšķirīgi viedokļi par un agresīvi radikāli atšķirīgi. bet nu, kaut kad arī tur spriedze samilzīs līdz kliņķim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aizliegts_v
2021-02-13 15:49 (saite)
Nu jā, ir jau tur visai traki gājis. Kā jebkur, kur reliģiju atšķirības pamatā. Man gan ir pārliecība, ka patiesībā visai bezatbildīgas personas taisa politiku, izmantojot visu šo. Bet katram ir savi atbalstītāji, kuri ar putām uz lūpām aizstāvēs tautas vadoņus. Tak tepat pietiekami daudz tādu. Nekur tālu no akmens laikmeta cilšu kariem aizgājuši neesam :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-02-13 16:13 (saite)
nu tur visa tā situācija ir definition of "it's complicated" diemžēl. un es tā saprotu, ka bijušie IRA vispār sāk rosīties un domāt par fabulous resurrection, ka jau viss anyway nesaprotams ahtungs pa valsti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]austrinjsh
2021-02-14 22:17 (saite)
tu uzrakstīji precīzi manas domas. īpaši tajā "we're more speshul than other countries" daļā. tā arī ir tā lieta, kas man britos vispār overall besī - bezmaz ģenētiskajā kodā ieliktā pārākuma, royalty attieksme.

you're not special because you were once an empire and what's left of it now is a disfunctional royal family. nope, nope, nope

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2021-02-15 13:26 (saite)
jūtu pateicību par tavu komentāru, jo beidzot kāds saprata, ko es tur mēģināju uzrakstīt! :D citādi man likās, ka es nesakarīgi izteicos :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?