maijs

Posted on 2014.05.16 at 01:11
Tags:
tētim pirms garajām maija sākuma brīvdienām uzpampa viens ceļgals. kāja kā bluķis un drausmīgi sāp. īsti neatcerējās, ka būtu sasitis vai pagriezis, lai gan atzina ka kko ložņājis zem mašīnas. neieslīgšu rindu un nosūtījumu kļančīšanas detaļās, bet tika pie rentgenuzņēmumiem. ģimenes ārste paskatījās - nu, jāāāa, redziet jums te divi tādi radziņi izauguši, būs jābrauc uz slimnīcu un jāoperē ārā. bet nu aizejiet pa priekšu vēl pie ķiruga uz konsultāciju. ķirugs Salaspilī pieņem dažas dienas mēnesī un tētis bija 52. dzīvajā rindā. tā kā lieta tik nopietna, tad izsēdēja rindu un... ķirurgs par nost operējamajiem radziņiem šausmās saķēra galvu - tie nav nekādi izauguši radziņi, tie ir kaut kādi izbīdījumi (nebūsim sīkumaini, es anatomijā orientējos ne labāk, kā ģimenes ārste) pie kuriem stiprinās ceļgala locītavas saites. lieliski, ne?

vispār runājot par ārstiem un mūsdienu medicīnu - jā, es piekrītu, ka ir visādi sasniegumi un notiek evolūcija un ir gadījumi, kad bez modernās medicīnas nekādi (piemēram, ciešot avārijā). tomēr es nesaprotu tos, kuri neiedziļinoties, ar putām uz lūpām aizstāv moderno medicīnu un farmāciju un ārstus uzskata par dieva(u) vietniekiem zemes virsū. galu galā laiku gaitā modernā medicīna ir ieteikusi, piemēram, nemazgāties, lietot dažādas spēcīgas narkotikas, krēmus, kas satur svinu. vai sudraba plombas, kas tiek lietotas jau nezcikilgi, bet tagad nezkāpēc pat Eiropas veselības komisija (vai kā viņu tur) tās atzīst par kaitīgām un grib 5 gadu laikā aizliegt to lietošanu. manliekas, ka ļoti daudz, kas no tā, ko šodien aizstāv tie zvērinātie modernās medicīnas aizstāvji un kas skaitās modernā medicīna, pēc pāris desmitgadēm tiks atzīts par kaitīgu un tumsonīgu pieeju.

par farmācijas kompānijām vispār nelabi paliek domājot.
http://www.madinamerica.com/2013/09/deadly-medicines-organised-crime-big-pharma-corrupted-health-care/

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2014-05-16 07:12 (Saite)
nu re, bet ķīrurgs taču visu nolika savās vietās, ne?

par ģim. ārstiem (terapeitiem) es savukārt visār neesmu augstās domās. mana pieredze (kura gan jau nav vispārīga) vēsta, ka par tādiem kļūst med. skolu divnieku karaļi.
Ūūlę
[info]chimera at 2014-05-16 07:18 (Saite)
+

(kaut kādā ziņā uztveru ierakstu personīgi :)

tev, teiksim, ir zināma sava diagnoze, un tu, attiecīgi, vari pieņemt informētu lēmumu.

savukārt pie nediagnosticētām kaitēm es neriskētu izmantot ne neskaidra sastāva homeopātiskos pilienus, ne dažādus alternatīvos detoksikācijas paņēmienus aļa badošanās (ir čupa ģenētisku vielmaiņas traucējumu aļa porfīrija, pie kuriem badošanās palaiž baisāko ķēdes reakciju), kuri turklāt nedos neko, jo detoksicēties tanav no kā, bet ir, piemēram, ģenētisks defekts/amebioze/utml... ... ...

tobiš - es laikam ne aizstāvu ar putām uz lūpām moderno medicīnu, ne ar tām pušām putām nolieku alternatīvo, bet esmu kategoriski pret pašdiagnostiku.
Ūūlę
[info]chimera at 2014-05-16 07:30 (Saite)
plus vēl (sorry, es te skaļi domāju :) - man ar ārstiem ir 98% gadījumā pozitīva pieredze. visnegatīvākā pieredze laikam ir ar grāvja lori (kuru internetā visādas jaunās māmiņas apjūsmo kā "kā gandrīz homeopāti", un kura man pie vidusauss iekaisuma izrakstīja tējiņas, neskatoties uz lielu temperatūtu un sāpēm ausīs - loģiski, ka viss beidzās ar temporālo dzirdes zaudēšanu un slimnīcas terapiju),

m. savukārt nācās pārvarēt lielu nepatiku pret ārstiem - viņš pie tādiem šti netika vēsts, visas viņa kaites ārstēja mājās ar "dabiskiem paņēmieniem" - arī tās lietas, par kurām tagad ir skaidrs, ka tās vēsta par lēkmes tuvošanos ---> piemēram, viņš 3 mēnešus no vietas nespēja normāli ievilkt elpu, bet viņam deva tējiņas un bīdīja gultu, lai neguļ uz āderēm ---> es ceru, ka man kaut kaut nedaudz sanāca pamatot savu skepsi pret pašdiagnostiku un pašārstēšanos.
zimbabve
[info]zimbabve at 2014-05-16 11:45 (Saite)
+ 100
Ja nav zināma diagnoze un ir problēmas vairākās jomās, tad placebo paņēmieni nekaitēs, bet arī nepalīdzēs un, iespējams, izraisīs slimību tālāku ielaišanu. Un gan nekompetenta rietumu, gan alternatīvā ārstēšana var sačakarēt lietas vēl tālāk.
باب
[info]dooora at 2014-05-16 08:54 (Saite)
klau, traumās ir tāds dr. Modris Ciems, ceļu virsaitis. man menisku ņēma laukā un papam ceļus lāpījis. varbūt Tavam arī noderētu. vai viņš jau drošās rokās?
[šādus stāstus dzirdot, vienmēr dusma pret sevi paņem, ka „neizmācījos par labu dakteri”, kā biju apņēmies bērnībā]
*
[info]inese_tk at 2014-05-16 14:01 (Saite)
paldies, viņam tipa pārgāja. laikam bija ne tā pagriezis to kāju un komplektā ar to, ka jaunībā daudz sportots un locītavas nolietojušās, bija tāds rezultāts.
indulgence
[info]indulgence at 2014-05-16 09:38 (Saite)
Nafig bija tai rindā stāvēt? Tie ķirurgi tak nekā nejēdz. Aizteci nu uz Stabu ielas Viedas grāmatnīcu un nopērc "Urīnterapijas brīnumi" - kā ar roku noņems visas kaites!
[info]diskurss at 2014-05-16 10:08 (Saite)
+++
[info]diskurss at 2014-05-16 10:07 (Saite)
īsti nesapratu tavu punktu.

jā, ārstu nekompetences, noslogotības un pohuja līmenis dažos gadījumos ir apbrīnojams. šeit. dažās citās "rietumu pasaules" vietās gan ir arī sliktāk. latvijā labāku servisu dabūt var, ja ir rieksti - iet pie tāda speciālista, pie kura ir mazākas rindas (ar nosūtījumu tu vari iet uz jebkuru pilsētu), mainīt ģimenes ārstu, ja esošais neapmierina, utt.

un jā, farmācija ir šausmīgs, liels un ļauns bizness ar trekniem lobijiem. kādi lobiji nez ir pusgadsimtu lobējuši dzīvsudraba plombas (kamēr pat dzīvsudraba termometri jau ir tikuši aizliegti) un kāpēc, es nesaprotu, tas tak nav tik ienesīgs bizness kā farmācija, bet tas tā.

bet kā tas viss tava tēva kontekstā runā par labu netradicionālajai medicīnai? krokodila tauku ziedīte vai sikspārņa spermas tinktūra ceļa radziņiem palīdzēs labāk par mazkompetentu ģimenes ārstu? nez vai.
*
[info]inese_tk at 2014-05-16 13:45 (Saite)
emmmm, es nesaprotu kur es savā tekstā sludinu pašārstēšanos, pašdiagnostiku vai krokodila tauku ziedītes?
[info]diskurss at 2014-05-16 14:25 (Saite)
nu tu saki, ka modernā medicīna reizēm iesūkā, un vismaz man tas liek starp rindiņām izlasīt pieļāvumu, ka kaut kas cits, iespējams, nesūkā.
*
[info]inese_tk at 2014-05-16 14:31 (Saite)
vai ir kaut kas tāds, kas reizēm neiesūkā?
extranjero
[info]extranjero at 2014-05-16 13:39 (Saite)
Medicīna ir modernais misticisms vai mūsdienu reliģija.

Musulmaņu aizliegums ēst cūkas gaļu ir izskaidrojams ar to, ka karstā klimatā cūkām bieži ir parazīti, kas izraisa trihenelozi. Stāsts noteikti ir tāds, ka starp semītiem kāds gudrāks novēroja šo sakarību, bet pārējiem bija grūti to saprast, tāpēc viņš profilakses kampaņu uzticēja veikt tā laika reliģiskajiem līderiem.

No parasta cilvēka viedokļa vakcinācijas šodien ir tāda pati ticība. No veselības viedokļa ļoti vērtīga lieta, kuru gandrīz neviens līdz galam nesaprot. Ja kāds mēģina to apšaubīt, tad pūlis reliģiski nomētā viņus ar akmeņiem, nevis zinātniski izskaidro, kā vakcīnas darbojas.
*
[info]inese_tk at 2014-05-16 14:00 (Saite)
man, piemēram, patīk vakcināciju ideja. bet man nepatīk vakcīnu sastāvs. ka komplektā ar to, kas tipa pasargā no saslimšanas ar konkrēto slimību vai saslimstot sola vieglāku slimības gaitu, nāk, piemēram, alumīnijs, kas ir neirotoksīns.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21568886
extranjero
[info]extranjero at 2014-05-16 14:27 (Saite)
Šī publikācija nav brīvi pieejama. Nez kāpēc manai universitātei ir online pieeja tikai līdz 2008. gada izdevumiem.

Bet ja arī būtu, tad tā ir paredzēta tikai pētniekiem. Pat ārsti un farmaceiti nav kvalificēti izdarīt secinājumus no tā. Viņi tikai ievēro nacionālās medicīnas regulatoru sagatavotās vadlīnijas. Nav lielas atšķirības no kanceles mācītāja pateiktā.

Lai gan saprotams, ka mūsdienās ir specializācija. Ne es zinu, kā darbojas dators, ne arī to, kādi materiāli ir izmantoti manā mašīnā un kādas ir tās drošības funkcijas. Lai gan paša ķermenis ir tāda intīma lieta, ka gribētos būt drošam un zinošam par visu.
Previous Entry  Next Entry