rīma rijība

Posted on 2010.11.30 at 23:33
man:: ēst
skan: Keiko Abe - Ancient Vase
Tags: , ,
nezinu vai tas no tā aukstuma vai vienkārši aiz kaukādas iekšējas nedisciplinētības un izvirtības, bet man NEPĀRTRAUKTI, gribas ēst. pie kam kārojas pašas treknākās un sātīgākās lietas, no veģetāro (ar ievirzi uz vīgan) labumu klāsta. t.i. žāvētas dateles, avokado, turku zirņi (tai skaitā humuss), garšvielains kakāvo ar medutiņu, medutiņš viens pats, olīves, rieksti (it īpaši mani treknie, mīļie brazīļi), banāni, hurma, auzu pārslas, žāvētas plūmes, zemesriekstu sviests un vēlviskas tāds. to visu varu stūķēt iekšā nepārtraukti un jebkādā secībā. nezinu, kā lai šito pārtrauc, jo pēdējās dienās kustos ļoti maz, ārā iet izvairos un tas var beigties ar to, ka tad, kad būs jāiet, durvis būs kļuvušas par šaurām.

ar cukura neēšanu gan labi iet. kārumus nepērku un neēdu un nemaz nekārojas. veikalā saldumu plaukti nevilina, jo iedomājoties par končām un cepīšiem, liekas, ka tā ir kaukāda smaga, melna ķepe un tādu pirkt un ēst negribas. kaukad darbā atkal bi uzklīdušas smalkmaizītes for free, tās pāris apēdu un bišķi brūno cukuru te kaukad pie kakao piešāvu. maizei ar skatos sastāvu un ēdu to, kurai cukrs nav klāt. bet vispār gribas ēst tikai ritīgu rupeni un tai jau parasti cukuru klāt neliek. zemesriekstu sviests, kurā ir cukurs, gan gribas, bet pēdējo mājās esošo burciņu izskrubināju jau sen un jaunu vietā neesmu gādājusi. bet ganjau, ganjau uz svētkiem vēl saceps un saēdīs kūkas visvisādas cukurotas.

Comments:


planeeta
[info]planeeta at 2010-11-30 23:53 (Saite)
aaaaa. Man tieši tāpat. Tūlīt pēc komenta uzrakstīšanas metīšos uz virtuvi!!!
Varbūt organizms gatavoja pārziemošanai?
Ūūlę
[info]chimera at 2010-12-01 09:46 (Saite)
ir, ir aiz aukstuma. man tas ir katru gadu, salam sākoties.
[info]digna at 2010-12-01 12:02 (Saite)
"maizei ar skatos sastāvu un ēdu to, kurai cukrs nav klāt."

Neraudzēto maizi?
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 12:15 (Saite)
vispār vienlaicīgi ar necukurošanos, cenšamies samazināt raudzētas maizes patēriņu.
te tai Senajā Bodē atradām nenormāli garšīgu rudzu maizi bez rauga (toties ar cukuru), citur neesmu tādu redzējusi. ražo Kuldīgas RPB. vēl ēdam lavašu un tā.

bet, kas attiecas uz maizes raudzēšanu bez cukura, var jau kauko citu izmantot cukura vietā. to Ķirbju maizīti, ko Kārlis nesen cepa, viņš raudzēja ar medu.
[info]digna at 2010-12-01 13:38 (Saite)
Hmmm, interesanti, kas tā par rupjmaizi, nekad neesmu redzējusi/ēdusi neraudzētu rupjmaizi.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:46 (Saite)
es domāju, ka viņa nav neraudzēta, bet bez rauga gan. šai konkrētajai man šķiet atslēgas vārds ir rudzu iesals.
(pilns sastāvs: rudzu milti (60,7%), ūdnes, rudzu graudu gabaliņi, cukurs, rudzu iesals, sāls, ķimenes)
[info]digna at 2010-12-01 13:48 (Saite)
Rudzu iesals jaaudz kur ir, nekad neesmu domājusi, ko viņš dara, izņemot garšas taisīšanu (mmm, kā man sagribējās mieloties gar burku staipīga iesala, mmmm)
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:51 (Saite)
nu tad es nezinu kā tur ar to raudzēšanu. katrā ziņā raugs tai maizītē nav, bet viņa ir ļoti garšīga un konsistence u.c. kvalitātes tādas pašas kā parastai, ar raugu raudzētai maizei.
[info]digna at 2010-12-01 13:39 (Saite)
Starpcitu, lai kaut ko ieraudzētu, raugs kā tāds nav obligāti jālieto.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:46 (Saite)
es zināt.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:47 (Saite)
nu jā vienā no maniem augstākajiem komentāriem trūkst vārda "raugs" - nu cenšamies samazināt ar parasto raugu raudzētas maizes patēriņu.
imagine
[info]minchux at 2010-12-01 12:02 (Saite)
saki lūdzu, kura LV rupene ir bez cukura?
par zr sviestiņju - es te laimē testēju bipoveikala plašo zr sveista izvēli, sastāvs parasti ir tikai zr pārsvarā un piem. rozīnes. un burciņā pārliecinoši izskatās tāds zr tauksīts pa virsu ;)
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 12:12 (Saite)
vot, nezinu. es te pēdējā laikā baigi uzkritusi uz tām rudzu rikām, tām točna nav cukurs un ē arī nav nekādi. bet šajā sakarībā man arī viss sajuka un kaukā sāka likties, ka vēl tur tādai maizītei, ko nesen atklājām, nav klāt cukurs. bet pēc ieraksta ierakstīšanas apstījos, konstatēju, ka tomēr ir un to rindiņu nosvītroju :)
bet maizīte, par kuru runāju, gan ir šausmīgi garšīga. ir divas dažādas - bez rauga un dabīgi raudzēta rudzu maize. ražo Kuldīgas RPB.
bet es kaukad noteikti pievērsīšos šim jautājumam nopietnāk, varbū ka izdosies atrast kauko bez cukra.

zr sviesta jautājumā gaidu, kad sanāks iet garām kādai Biotēkai, esu manījusi tur tādu izstrādājumu, būs jāapstās kā ar sastāvu.
*
[info]inese_tk at 2010-12-06 00:08 (Saite)
atradu šodien ļoti garšīgu rupjmaizīti bez cukura un arī bez rauga - Sērenes rupjmaize, ko ražo Daugava. sastāvs - rupjie rudzu milti, kviešu milti, rudzu sausais iesals - fermentēts, pārtikas sāls, ķimenes.
(ceru, fermentēts iesals nenozīmē neko ekvivalentu rafinētam cukuram)
*
[info]inese_tk at 2011-01-29 16:52 (Saite)
es te tīri tā priekš sevis iekolekcēju informāciju - vēl viena ļooooti garšīga rupene bez cukura:
*
[info]inese_tk at 2011-01-29 17:01 (Saite)
aij nē, tur ir sastāvā tomēr kkāds sīrups. gan jau cukura :(
imagine
[info]minchux at 2010-12-01 12:07 (Saite)
stc es arī esmu akceptējusi sev čelendžu par bezcukura dzīvi ;), sodien gan sāku no jauna, jo vakardien vakarā es nopirku sezama kazinaki veidīgo un ievēroju, ka tur nevis medus bet cukurs ir un francenes pauzē nogāju un nopirku chocolate-chaude un notiesāju arī klātpielikto šokolādīti gardu muti(nevarēju piekonektēties tā arī dienai). Šeit pie pierastā klimata salīdzinoši arī ir auk-k-k-ksti, tikai gan -1 / -3, naktī -10.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 12:21 (Saite)
lai izdodas!
es pazīstot sevi zinu, ka man nesanāks tā ar nazi nogriezt. no gaļas un zivīm ar nokāpu lēni, pakāpeniski, bet toties tā, ka atpakaļ negribas skatīties un nav ne mazākās domas, ka varētu pie kaukā tāda atgriezties. gribas ticēt, ka tāpat būs ar šitote cukuru :) ir jau tā, ka ja pāris dienas nodzīvo bez un ta apēd kaukādu konfekti, viņa liekas pārāk bieza, smaga, ķepīga un nesagādā nekādu baudījumu.
imagine
[info]minchux at 2010-12-01 12:31 (Saite)
Nu paldies :)! Es jau te biju pirms gada bez cukura bez sāls ēšanu piekopusi, bet kaut kā tas "vards pa vārdam" gandrīz viss ir atpakaļ. Mani uzrunaja asinsgrupas un tur man ar gaļu arī nav pa ceļam, nu faktiski vegetāriešu grupa :).
Par končām piekrītu - ka riktīgi jūt,ka organisms ka mazs bērns izčīkst to saldumu, nu to konču, bet pēc tam saprot - ai figņa tomēr kautkāda..
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 12:41 (Saite)
ā. man gan tās asinsgrupu diētas liekas aizdomīgas. pēc tām man bezmaz tik no tīras gaļas vajadzētu pārtikt, bet jau no mazām dienām vecākiem bezmaz ar varu nācās gaļu spiest iekšā. nu jo viņiem likās, ka es neizaugšu liela, ja neēdīšu viņu. nebūtu tā bijis, iespējams būtu veģetāriete jau no pavisam mazām dienām :)

a par čīkstēšanu, manliekas, ka tas, kas čīkst ir nevis organisms, bet prātā ieēdies pieradums apvienojumā ar mārketingu (to, kā visi tie kārumi ir noformēti un tiek pasniegti).
imagine
[info]minchux at 2010-12-01 12:49 (Saite)
Nu jā, es arī neesmu diētu cilvēks, bet šī mani uzrunāja tieši no tā viedokļa, ka man nekad to gaļu tā īsti gribējies nav un tur bija tādas lietas kā griķi, greipfrūti un ananāsi un sarkanīns!!! :D ieteikti, kā ieteicamie, ka es nosokējos, jo tieši tas viss man riktīgi garšo tieši, kaut citi viebušies.. nu un tā arī uzrunāja.. pagaidām vēl uzrunā, ja gadu dzīvojos
Previous Entry  Next Entry