saki lūdzu, kura LV rupene ir bez cukura? par zr sviestiņju - es te laimē testēju bipoveikala plašo zr sveista izvēli, sastāvs parasti ir tikai zr pārsvarā un piem. rozīnes. un burciņā pārliecinoši izskatās tāds zr tauksīts pa virsu ;)
vot, nezinu. es te pēdējā laikā baigi uzkritusi uz tām rudzu rikām, tām točna nav cukurs un ē arī nav nekādi. bet šajā sakarībā man arī viss sajuka un kaukā sāka likties, ka vēl tur tādai maizītei, ko nesen atklājām, nav klāt cukurs. bet pēc ieraksta ierakstīšanas apstījos, konstatēju, ka tomēr ir un to rindiņu nosvītroju :) bet maizīte, par kuru runāju, gan ir šausmīgi garšīga. ir divas dažādas - bez rauga un dabīgi raudzēta rudzu maize. ražo Kuldīgas RPB. bet es kaukad noteikti pievērsīšos šim jautājumam nopietnāk, varbū ka izdosies atrast kauko bez cukra.
zr sviesta jautājumā gaidu, kad sanāks iet garām kādai Biotēkai, esu manījusi tur tādu izstrādājumu, būs jāapstās kā ar sastāvu.
atradu šodien ļoti garšīgu rupjmaizīti bez cukura un arī bez rauga - Sērenes rupjmaize, ko ražo Daugava. sastāvs - rupjie rudzu milti, kviešu milti, rudzu sausais iesals - fermentēts, pārtikas sāls, ķimenes. (ceru, fermentēts iesals nenozīmē neko ekvivalentu rafinētam cukuram)
par zr sviestiņju - es te laimē testēju bipoveikala plašo zr sveista izvēli, sastāvs parasti ir tikai zr pārsvarā un piem. rozīnes. un burciņā pārliecinoši izskatās tāds zr tauksīts pa virsu ;)
bet maizīte, par kuru runāju, gan ir šausmīgi garšīga. ir divas dažādas - bez rauga un dabīgi raudzēta rudzu maize. ražo Kuldīgas RPB.
bet es kaukad noteikti pievērsīšos šim jautājumam nopietnāk, varbū ka izdosies atrast kauko bez cukra.
zr sviesta jautājumā gaidu, kad sanāks iet garām kādai Biotēkai, esu manījusi tur tādu izstrādājumu, būs jāapstās kā ar sastāvu.
(ceru, fermentēts iesals nenozīmē neko ekvivalentu rafinētam cukuram)