vispār vienlaicīgi ar necukurošanos, cenšamies samazināt raudzētas maizes patēriņu. te tai Senajā Bodē atradām nenormāli garšīgu rudzu maizi bez rauga (toties ar cukuru), citur neesmu tādu redzējusi. ražo Kuldīgas RPB. vēl ēdam lavašu un tā.
bet, kas attiecas uz maizes raudzēšanu bez cukura, var jau kauko citu izmantot cukura vietā. to Ķirbju maizīti, ko Kārlis nesen cepa, viņš raudzēja ar medu.
es domāju, ka viņa nav neraudzēta, bet bez rauga gan. šai konkrētajai man šķiet atslēgas vārds ir rudzu iesals. (pilns sastāvs: rudzu milti (60,7%), ūdnes, rudzu graudu gabaliņi, cukurs, rudzu iesals, sāls, ķimenes)
Rudzu iesals jaaudz kur ir, nekad neesmu domājusi, ko viņš dara, izņemot garšas taisīšanu (mmm, kā man sagribējās mieloties gar burku staipīga iesala, mmmm)
nu tad es nezinu kā tur ar to raudzēšanu. katrā ziņā raugs tai maizītē nav, bet viņa ir ļoti garšīga un konsistence u.c. kvalitātes tādas pašas kā parastai, ar raugu raudzētai maizei.
te tai Senajā Bodē atradām nenormāli garšīgu rudzu maizi bez rauga (toties ar cukuru), citur neesmu tādu redzējusi. ražo Kuldīgas RPB. vēl ēdam lavašu un tā.
bet, kas attiecas uz maizes raudzēšanu bez cukura, var jau kauko citu izmantot cukura vietā. to Ķirbju maizīti, ko Kārlis nesen cepa, viņš raudzēja ar medu.
(pilns sastāvs: rudzu milti (60,7%), ūdnes, rudzu graudu gabaliņi, cukurs, rudzu iesals, sāls, ķimenes)