rīma rijība

Posted on 2010.11.30 at 23:33

Comments:


*
[info]inese_tk at 2010-12-01 12:15 (Saite)
vispār vienlaicīgi ar necukurošanos, cenšamies samazināt raudzētas maizes patēriņu.
te tai Senajā Bodē atradām nenormāli garšīgu rudzu maizi bez rauga (toties ar cukuru), citur neesmu tādu redzējusi. ražo Kuldīgas RPB. vēl ēdam lavašu un tā.

bet, kas attiecas uz maizes raudzēšanu bez cukura, var jau kauko citu izmantot cukura vietā. to Ķirbju maizīti, ko Kārlis nesen cepa, viņš raudzēja ar medu.
[info]digna at 2010-12-01 13:38 (Saite)
Hmmm, interesanti, kas tā par rupjmaizi, nekad neesmu redzējusi/ēdusi neraudzētu rupjmaizi.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:46 (Saite)
es domāju, ka viņa nav neraudzēta, bet bez rauga gan. šai konkrētajai man šķiet atslēgas vārds ir rudzu iesals.
(pilns sastāvs: rudzu milti (60,7%), ūdnes, rudzu graudu gabaliņi, cukurs, rudzu iesals, sāls, ķimenes)
[info]digna at 2010-12-01 13:48 (Saite)
Rudzu iesals jaaudz kur ir, nekad neesmu domājusi, ko viņš dara, izņemot garšas taisīšanu (mmm, kā man sagribējās mieloties gar burku staipīga iesala, mmmm)
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:51 (Saite)
nu tad es nezinu kā tur ar to raudzēšanu. katrā ziņā raugs tai maizītē nav, bet viņa ir ļoti garšīga un konsistence u.c. kvalitātes tādas pašas kā parastai, ar raugu raudzētai maizei.
[info]digna at 2010-12-01 13:39 (Saite)
Starpcitu, lai kaut ko ieraudzētu, raugs kā tāds nav obligāti jālieto.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:46 (Saite)
es zināt.
*
[info]inese_tk at 2010-12-01 13:47 (Saite)
nu jā vienā no maniem augstākajiem komentāriem trūkst vārda "raugs" - nu cenšamies samazināt ar parasto raugu raudzētas maizes patēriņu.
Previous Entry  Next Entry