septembris

Posted on 2019.09.22 at 01:12
man:: bēdīgs
skan: pelīte tipina
Tags: ,
pa virtuvi vienā mierā, lēni un laiski pastaigājas pele. es skumji skatos un nezinu, ko darīt. es negribu, lai viņas te savairojas un visu sagrauž. es negribu slazdus, jo negribu ņemties ar līķiem un es negribu indi, jo nepatīk indes un negribu ņemties ar mumificētiem līķiem. man ļoti, ļoti, ļoti gribas kaķi, bet aukstajā gadalaikā mēdzot būt prom no mājām 3+ dienas tas nav variants, pat, ja es viņam iekārtošu midziņu šķūnī un atstāšu tur ēdienu, jo atnāks visi miljons apkārtnes kaķi un viņu noēdīs. pieliekamo jau pieslacīju ar piparmētru ēterisko eļļu, jo izlasīju, ka pelēm nepatīkot, bet citām darbībām man nav enerģijas. karoč es te sēžu, skatos kā viņa pastaigājas, jūtos bēdīgi un tā, ka ļoti, ļoti, ļoti negribas neko risināt, bet ļoti, ļoti, ļoti arī negribas, lai viņa te visko sagrauž.
gribas, lai atnāk kāds pieaugušais un visu nokārto, turklāt vilks paēdis, kaza dzīva stilā. enīvan?

Comments:


varbūt nāra, varbūt taure
[info]sirena at 2019-09-22 01:23 (Saite)
Nebija kaut kādi štrunti ko iesprauž rozetē un tie taisa cilvēkam nedzirdamu skaņu kas nepatīk žurkiem un peļiem?
*
[info]inese_tk at 2019-09-22 02:36 (Saite)
iepriekšreiz, kad redzējām peli, uzlikām kaut ko tādu jūtjūbā un tad paši gribējām skriet ārā no mājas. tas it kā nebija dzirdams, bet it kā tomēr bija un tas bija neizturami.
Zilog
[info]3_5469mhz at 2019-09-22 08:32 (Saite)
Varbūt jāsarunā/jānoalgo uzticams cilvēks, kas to kaķi nāks pabarot, kad nebūsiet mājās? Kāpēc šķūnī, ne pašā mājā?
*
[info]inese_tk at 2019-09-22 12:53 (Saite)
ko darīs kaķis vairākas dienas viens pats iespundēts mājā? mana līdzšinējā dzīves pieredze ar kaķiem ir tāda, ka ja viņi ir raduši iet ārā, tad viņiem riebjas būt iespundētiem iekšā un atstātiem vieniem pašiem. es gribu normālu, patstāvīgu, pašpietiekamu āra kaķi, kurš protams ir ļoti velkomēts dzīvoties un tusēt pa iekšu.

uzticams cilvēks nav baigā opcija. es nevaru baigi atļauties algot šajā pilsētā kādu svešu kaķu pieskatītāju, kuram būtu jānāk random, nekonkrētos laikos, jo mūsu grafiks ir superneregulārs. man ir normāla kaimiņiene, ar kuru var sarunāt aplaistīt tomātus, bet laikā, kad mana vecāmamma vēl bija dzīva un viņa nāca viņai te šo to palīdzēt, viņa kaut kā neticami labi zināja, kur kas stāv. labāk par mums. pazust it kā nekas nepazuda, bet patīkami nebija. so neesmu baigi atvērta svešu cilvēku laišanai mājā.
mama drama
[info]virginia_rabbit at 2019-09-22 08:54 (Saite)

ja nu kas.. mēs meklējam mājas baltiem un pūkainiem, kas piedzima lauku kaķenei. viņa ir ļoti medīga, arī šie būs apmācīti..
ziemas mēnešos var kādam aizdot, cilvēki labprāt pieskata īstermiņā. var kaut vai pie mums ziemā noparkot.
just an idea :)
*
[info]inese_tk at 2019-09-22 12:46 (Saite)
šausmīgi skaisti, es jau ļoti labprāt, bet tieši tagad sākās baigā braukāšana ar darbiņu un ar maziem kaķīšiem jau toč būtu jābūt kādu laiku uz vietas. reālāk būtu ņemt pavasarī/vasarā, kad vairāk sanāk būt mājās.
bet paldies.
mama drama
[info]virginia_rabbit at 2019-09-22 15:32 (Saite)
vienu varam pietaupīt līdz vasarai :)
ja nu kas
bettyboob
[info]san at 2019-09-22 09:22 (Saite)
mums pagājušogad peles izēda 12kg suņbarības maisu, toties neko citu visu ziemu nebija aiztikušas. jau apsvērām domu izsaukt uz pārrunām peļu barvedi un noslēgt dīlu arī par šo sezonu. win-win, viņām nav jāgiespringst uz ēdiena ieguvi, un mums miers mājās.

bet nu tas tāds riskants gājiens. ja nu viņas pasauc savus attālos radiniekus un beigās peļu ir divtik?
*
[info]inese_tk at 2019-09-22 12:48 (Saite)
hmm, varbūt jānopērk suņu barības maiss un jāuzservē viņai galds? :D
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2019-09-22 09:26 (Saite)
Varbūt kādas kolonijas dominantais kaķis? T.i. gādāt mājās jau pieaugušam, kas prot medīt, zin drēbi ārā dzīvošanai tajās reizēs, kad nav neviena uz vietas. Tik meklēt tādu mīlīgu lai ir forši laist arī mājā?

Man te pie mājas ir viens rižiks. Ne kaķis, bet konfekte. Bet viņam te ir tāda dzīves kvalitāte, ka grūti piemeklēt ko vismaz tādu pat vai labāku
*
[info]inese_tk at 2019-09-22 12:47 (Saite)
es esmu domājusi par to, jā. ka varbūt jāaizbrauc uz patversmi un jānoskata kāds socializēts ielas kaķis, kuram padzīvot pāris dienas ārā ir ok
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2019-09-22 13:27 (Saite)
Ir jau arī kaķi kam vienkārši ārā patīk labāk. Man pie senčiem ir tāds, kas ienāk paēst, pasildīties, pagulēt, bet tusē ārā. Un ir pieredzē arī tāds, kas pats labprātīgi pārvācās dzīvot ārā kūtsaugšā jo patika labāk nekā uz dīvāna.

Patversme nav slikts variants, vispirms gan viņiem zvani parunāt. Būs, kas šādiem apstākļiem kaķi tev vienkārši nedos. Ir jau tev netālu arī patversmes (Cēsis, Valmiera) un dažas biedrības, bet iesaku aiziet uz tehnikuma klīniku un atstāt kontaktus, nebūs nekur jāvadās

Vēl gan varu iedot rižika kontaktus, bet te ir skola un kiosks un viņu visi bērni ar našķi baro.. un viņš ar visu savu pusotru aci ķer un ēd arī putniņus.
basta
[info]basta at 2019-09-22 15:59 (Saite)
Pasties manā instagrammā, tur kaut kur sākumā ir slazds. Var atstāt uz pāris dienām to spaini istabas vidū un atgriežoties iztukšot aiz sētas.
tati
[info]tati at 2019-09-22 19:32 (Saite)
+1
Nesen jūzers South cibā rakstīja, kā ticis galā ar dzīvoklī ieklīdušo peli- nopirka peļuFrendlī slazdu, kurā viņa iemūk un netiek laukā. Tad aizved tālāk no mājām un izlaiž peli brīvā vaļā.
Tie mumifikatori esot peļu sīdzināšana pirms nāves soda.
frau Strumpf
[info]juuuda at 2019-09-23 14:21 (Saite)
kaķis nav stabilitātes garants, manējais atstiepj mājās peles un tad bieži vien palaiž, lai dzīvo. ir laba pieredze ar būrīšslazdiem, peles ir sajūsmā par snikeru: ienāk, durtiņas aizcērtas, pele sveika un vesela.
Previous Entry  Next Entry