Aprīlis 18., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:36

(158 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:18. Aprīlis 2017 - 10:48
(Link)
Saucamā iecietība ir divvirziena ceļš. Laikam. Vismaz, tā vajadzētu būt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 19:17
(Link)
iecietība vispār ir sūds termins imo
respektēt to, kā cilvēks sevi identificē, ir nevis iecietība, bet normāla basic cieņa - nereferēt uz kristiešiem kā uz sātanistiem, vīriešiem kā uz meitenēm, heteroseksuāļiem kā uz gejiem etc.
izrādīt iecietību pret to, ka cilvēki uz skaitli trīs izturas pretīgi pret savu draugu, nudanah.
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 19:39
(Link)
Un kā ar tiem napoleoniem? Vnk derīgi būtu zināt, ko lielā doktrīna prasa darīt kad kāds pašidentificējas kā 19. gadsimta franču ģenerālis, kā viņu uzrunāt un kā viņam kniksēt?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 19:49
(Link)
esnez, parādīsi man to mītisko napoleonu, ko jūs ar gnidru acīmredzot ļoti labi pazīstat? jo man dzīvē toč nav bijušas situācijas, kad cilvēks identificējas veidā x un es totāli *nevarētu* pielāgoties (ir bijušas situācijas, kurās es mēģinu, feiloju, un mēģinu vēlreiz, līdz sanāk drusku labāk, jo, ja vispār man ir interesanti ar/par kādu cilvēku komunicēt, tad ir vērts to darīt ar cieņu pret to, kā viņš/viņa sevi uztver)
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 19:56
(Link)
Nē nu jautājums konkrētāks -- ja ir zināms ka cilvēks spēlē lomu (vienalga kāda iemesla pēc), vai citiem tiešām ir pienākums spēlēt līdz? Un vai tie citi automātiski ir sliktie tikai tāpēc, ka neindaldžo to fantāziju?

Es nopietni jautāju, jo no vienas puses es negribu vienmēr būt ļauns bastards, bet no otras nu es nemāku redzēt "kļūšanu par sievieti" citādi kā "sievietes atspēlēšanu tikai bez skatuves". :/
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:01
(Link)
Droši vien aprunājot šo ir derīgi nodefinēt kā mēs atšķiram dzimumus

- anatomiski
- ģenētiski
- psiholoģiski
?


Ja jautājums ir par komunikāciju tad roši vien lomu spēlē psiholģiskais dzimums, tb kā šams izturās? Jo tusējot ar cilvēku parasti netaisa viņam rentgena izmeklējumus, hormonu un ģenētiskās analīzes?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:06
(Link)
//vai citiem tiešām ir pienākums spēlēt līdz? //

Hm, nu tātad kā šitas izskatītos praksē:

Nu, teiksim, cilvēki satiekas kafejnīcā, kompānijā ir atvesta līddzi jauna persona, notiek iepazīšanās, pieņemsim, ka persona uzstājas kā vīrietis.

Ko dara pārējie? Spēlē līdzi vai arī pasaka ``eeee, nu un kas ka šamā uzstājas kā vīrietis, davaika izģērbsim, paņemsim biopsijas (nu labi, pietiks ar asins un siekalu paraugiem), tad redzēs kā šamo saukt... ``
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:10
(Link)
Ir bišķi citādi, ja tu zini vai uzzini ka tas cilvēks ir vīrietis un tad vienā brīdī nolēmis "kļūt par sievieti". Izturies ņemot vērā visu, ko zini par to cilvēku.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:12
(Link)
paga, kā tu to zini? par visiem vīriešiem/sievietēm, ko pazīsti? o.O
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:38
(Link)
Par visiem noteikti nē un man tas vispār nav īpaši svarīgi, bet kad (ja) uzzinu, tad es neredzu iemeslu (citu kā virtue signaling) to ignorēt.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:14
(Link)
Cilvēks ir vienā brīdī nolēmis kļūt par vegānu. Situācija kad tev viņš ir jāuzcienā. Tu pasūti viņam steiku?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:24
(Link)
Nepasūtu viņam steiku, jo zinu ka "kļūt par vegānu" ir tāda lieta kas mūsdienās ir reāli iespējama, izdarāma.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:29
(Link)
Nu lūk un daļēji pārveidot ķermeni lai tas atbilst psiholoģiskajam dzimumam arī ir izdarāma lieta. Persona jau nav vainīga, ka pārveidot līdz galam, t.i. arī ģenētiski arī vēl neprotam.

Saukt viņu tāpēc par neda[attiec dzimums] vai arī pēc ģenētiskā dzimuma - priekš kam?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:35
(Link)
Ir reāli dati, kas rāda ka tāda lieta kā "psiholoģiskais dzimums" 1) vispār eksistē ārpus partijas manifestiem un 2) tā "atšķirība no bioloģiskā" nav vnk psihiskas dabas traucējumi, apmēram kā http://en.wikipedia.org/wiki/Body_dysmorphic_disorder?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:10
(Link)
nu pagaidi, to, ka cilvēks bija medicīnas studentiņš un tagad ir ārsts, to tu vari redzēt?
to, ka cilvēks bija pumpains tīnis un tagad ir pieaudzis cilvēks, vari redzēt?

promska gan "ārsts", gan "pieaugušais" ir tikai lomas, ko mēs atspēlējam, un lielākoties tās tiek arī akceptētas/respektētas, ja vien cilvēks neizdara kaut ko tādu, kas totāli sagrauj ilūziju par šo lomu.

un, ņemot vērā to, cik nenormāli dažādi ir gan "vīrieši", gan "sievietes", es tiešām nesaprotu, kas ir tas, ko akurāt vajag "redzēt". tb kas ir tā pazīme, kas priekš tevis noidentificē kādu kā sievieti/vīrieti. tu viņiem prasi, lai iespļauj trubiņā un, kamēr neatnāk DNS rezultāti, nelieto vietniekvārdus vispār?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:32
(Link)
Būšana par ārstu attiecas uz iemācītām lietām. Būšana par vīrieti vai sievieti lielā mērā attiecas uz bioloģiskām lietām, dziļākām par to, kas karājas vai nekarājas starp kājām. Es neizslēdzu, ka kādreiz tās pratīsim pārmainīt, bet līdz tam tas ir no sērijas "man ir 40 gadi un es citiem stāstu ka man ir 4" (vai otrādi, es te nedomāju ka viens dzimums ir līdzvērtīgs 4gadīgajiem).
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:35
(Link)
Nu jā un nevienam nav pienākums ziņot sarunas biedram savu bioloģisko vecumu, jo sevišķi telomēru kontroles un tml tehnoloģiju doto iespēju gaismā.
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:36
(Link)
Pārdevējas pie grādīgo plaukta tev varētu nepiekrist. :D
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:38
(Link)
Protams un stājoties darbā izlūkdienestā arī labāk ir noziņot viņiem visu savu bio med speceni, bet tās ir atsevišķas situācijas, kad nepieciešamie pieprasāmie dati ir atrunāti.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:37
(Link)
es vēl joprojām dīdos nepacietībā uzzināt, kā tu totāli precīzi zini cilvēku bioloģisko dzimumu, pirms sāc lietot kādu vietniekvārdu.

ibo ja tas ir "kā man pateica, tā ir", tad, ēēē, kautkā neracionāli izklausās, viskautko taču var pateikt. pat pasē var būt nepareizi ierakstīts. nu tb informācija par cilvēku bioloģisko dzimumu, ko mēs iegūstam sociālos kontaktos, manuprāt, 99% gadījumu nav uztverama kā garantēti korekta. gadījumā "pirms mēneša teica, ka sieviete, šodien saka, ka vīrietis", tev vispār nav nekādas drošticamas evidences par to, kā patiesībā ir, ne?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:42
(Link)
Būsim godīgi, iespēja ka pasē ir ierakstīts nepareizi ir daudz mazāka par iespēju, ka tur ir ierakstīts pareizi.

Un es te vispār vairāk runāju nevis par "man ir šausmīgi svarīgi zināt šīs detaļas par konkrētiem cilvēkiem" kā par "šīs detaļas nav nekas tāds, ko šobrīd var ņemt un reāli nomainīt", no kā mans jautājums "cik ļoti man vajag spēlēt līdz modē nākušām spēlēm, lai es skaitītos labs cilvēks(tm)"?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:46
(Link)
Savukārt praksē, kā jau tu arī secināji, mēs visi ``spēlējam līdzi``, jo reaģējam uz to, kā persona izskatās/ sevi identificē. Izņemot debatē minētās spec situācijas.
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:53
(Link)
Es secināju arī to, ka man šo "spēlēšanu līdzi" ietekmē fakti. Pie šībrīža līmeņa iespēja pārtapt no vīrieša par sievieti vai otrādi man vnk ir plauktiņos "wishful thinking" un "roleplaying".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:46
(Link)
pag, tad atreferē
tu iepazīsties ar cilvēku, cilvēks noidentificējas kā dzimums x, tu viņam, tātad, paprasi pasi, lai pārliecinātos (which is slightly creepy, bet nu labi), un patiešām ir dzimums x
pēc 5 gadiem šis cilvēks noidentificējas kā dzimums y, tu paprasi pasi, lai pārliecinātos, un patiešām ir dzimums y

kā tu viņu sauksi, kā x vai kā y?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:50
(Link)
un pie reizes scenārijs b
tu satiec cilvēku, kas identificējas kā x, tu to pieņem
pēc 5 gadiem satiec, šis identificējas kā y un parāda pasi, kurā ir y
ko tad?
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba