Aprīlis 18., 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:36

(158 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:37
(Link)
es vēl joprojām dīdos nepacietībā uzzināt, kā tu totāli precīzi zini cilvēku bioloģisko dzimumu, pirms sāc lietot kādu vietniekvārdu.

ibo ja tas ir "kā man pateica, tā ir", tad, ēēē, kautkā neracionāli izklausās, viskautko taču var pateikt. pat pasē var būt nepareizi ierakstīts. nu tb informācija par cilvēku bioloģisko dzimumu, ko mēs iegūstam sociālos kontaktos, manuprāt, 99% gadījumu nav uztverama kā garantēti korekta. gadījumā "pirms mēneša teica, ka sieviete, šodien saka, ka vīrietis", tev vispār nav nekādas drošticamas evidences par to, kā patiesībā ir, ne?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:42
(Link)
Būsim godīgi, iespēja ka pasē ir ierakstīts nepareizi ir daudz mazāka par iespēju, ka tur ir ierakstīts pareizi.

Un es te vispār vairāk runāju nevis par "man ir šausmīgi svarīgi zināt šīs detaļas par konkrētiem cilvēkiem" kā par "šīs detaļas nav nekas tāds, ko šobrīd var ņemt un reāli nomainīt", no kā mans jautājums "cik ļoti man vajag spēlēt līdz modē nākušām spēlēm, lai es skaitītos labs cilvēks(tm)"?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:46
(Link)
Savukārt praksē, kā jau tu arī secināji, mēs visi ``spēlējam līdzi``, jo reaģējam uz to, kā persona izskatās/ sevi identificē. Izņemot debatē minētās spec situācijas.
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:53
(Link)
Es secināju arī to, ka man šo "spēlēšanu līdzi" ietekmē fakti. Pie šībrīža līmeņa iespēja pārtapt no vīrieša par sievieti vai otrādi man vnk ir plauktiņos "wishful thinking" un "roleplaying".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:46
(Link)
pag, tad atreferē
tu iepazīsties ar cilvēku, cilvēks noidentificējas kā dzimums x, tu viņam, tātad, paprasi pasi, lai pārliecinātos (which is slightly creepy, bet nu labi), un patiešām ir dzimums x
pēc 5 gadiem šis cilvēks noidentificējas kā dzimums y, tu paprasi pasi, lai pārliecinātos, un patiešām ir dzimums y

kā tu viņu sauksi, kā x vai kā y?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:54
(Link)
Ja pasē būs pamainījies, droši vien vai nu centīšos tēmu vispār nepacelt, vai saukšu pa vecam, jo manā grāmatā būšana bez bulšita > būšana pieklājīgam (līdzīgi kā kad es uzzinātu, ka tas pats cilvēks aizrautīgi strebj homeopātijas vai taisa čakru masāžas -- es vai nu miera pēc paklusētu, vai aizrādītu uz to kā bulšitu).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:56
(Link)
paga, kāpēc? tu taču tipa pasei tici vairāk nekā tam, ko cilvēks saka?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:57
(Link)
Tas ir pie nosacījuma, ka pase vai kāds cits id ir tāds, ko nevar vnk aiziet un par piecīti paprasīt, lai pārraksta pa jaunam. Ja var, tad pase protams nav uzticamāka par cilvēku teikto.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:02
(Link)
nunu, cik liela tad ir tā summa, kas jāmaksā nodevās, lai tu būtu ar mieru saukt cilvēku tā, kā viņš/a grib saukties? :D
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:06
(Link)
Apmēram tikpat liela, cik būtu jāmaksā, lai es būtu ar mieru atzīt Jēzu par savu pestītāju. ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:50
(Link)
un pie reizes scenārijs b
tu satiec cilvēku, kas identificējas kā x, tu to pieņem
pēc 5 gadiem satiec, šis identificējas kā y un parāda pasi, kurā ir y
ko tad?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:56
(Link)
Nez, paprasu dzimšanas apliecību. No otras puses, vispār situācija ir ģeniāla, identitāšu politika ir tāds resentimenta un savstarpējo nesaskaņu celšanas lauciņš kā laikam nekas cits.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 20:59
(Link)
Tu reāli čakarētu komunikāciju (kura nav par speciālajiem keisiem kuros ģenētiskais dzimums ir svarīgs)sūtot šamo pēc dokumentiem? Vai arī ``spēlētu līdzi`` vadoties no izskata/ izturēšanās?
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:01
(Link)
Ja es 10 gadus būtu to personu uzrunājis par Jāni un pēkšņi dabūtu prasību sākt viņu saukt par Janīnu, tad var gadīties, ka sūtītu arī.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:05
(Link)
..un tad, kad Janīna tevi pašu pasūtītu axyj, vaidētu par to, cik šausmīīīīgi tev, sniegpārsliņai, un tavam priekšstatam par pareizajiem dzimumiem nodarīts pāri :D
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:25
(Link)
Eh, nē, es noteikti nestāvu pāri svētajai naxuj sūtīšanas lietai. :D Taisnību sakot, visu cieņu ka tu neesi mani jau tur pasūtījusi.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:00
(Link)
nubeic, dzimšanas apliecībā jau nu totāli var būt ierakstīts F ar nepamanītu mikropeni :)

bet vispār jau man šķiet, ka nesaskaņas totāli drīzāk rodas nevis no "ok, ticēsim cilvēkam", bet gan no "āāā fuck nevienam nevar ticēt, jāprasa dzimšanas apliecība, citādi nedoddies sanāks nosaukt kādu nevis bioloģiskajā, bet preferētajā dzimumā, pizģec pizģec"
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:05
(Link)
Pizģec pizģec ir tajā, ka cilvēki ir sadomājušies situāciju "ir bioloģiskais un preferētais dzimums" pārvērst no līmeņa "ir reāli cilvēki un ir balsis galvā" par līmeni "ir versačes dizaini un ir drēbes kas man patīk" un viņiem tas tiešām labi sanāk, jo kultūra šobrīd ir totāli auglīga tādām maigajām revolūcijām.

Leviatāns peld lēnām, bet viņš peld tikai pa kreisi. :D
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:08
(Link)
Nu bet pieeja ``mans ķermenis ir drēbes kas man patīk`` manuprāt ir diezgan produktīva, OK, tagad muyms vēl nav daudzu vajadzīgo tehnoloģiju, bet viņas pamazām tiek iegūtas.
From:[info]axsys
Date:18. Aprīlis 2017 - 21:19
(Link)
Tātad tavuprāt pati labākā nākotne ir tāda, kur cilvēkiem tiek izpatikts pilnīgi visām viņu kaprīzēm, pat tad ja to kaprīžu pamatā patiesībā ir problēmas kas tā paliek nerisinātas?
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:18. Aprīlis 2017 - 22:24
(Link)
ja problēmu var atrisināt izpatīkot kaprīzēm un a) tas apkārtējos nečakarē b) tas nečakarē (nepadara stulbāku/ nestabilāku utt) arī doto personu tad kāpēc ne?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:18. Aprīlis 2017 - 22:41
(Link)
Te ir vēl arī cita lieta.
Tev kā cilvēkam, kas nepārtraukti larpo bezemocionālo FOR THE SCIENCE! tipiņu, kam svarīgi tikai visādi dati un analīzes, vajadzētu būt ieinteresētam korektā valodas lietošanā un precīzos jēdzienos. Tā kā dabā pastāv tikai divi dzimumi ar retiem izņēmumiem hermafrodītu formā, tad vienbkārši tā ''pieņemt'' par faktu kaut ko, kas nav fakts, ir klajš filistīnisms. Runa te iet par patiesību un cik precīzi valoda to atspoguļo. Atceramies Orvelu un KGB. Nekas nedrīkst būt svarīgāks par patiesību, īpaši jau nu kaut kādas tur jūtas, zinātnieka kungs.

(tas, protams, nenozīmē, ka kādam vajag traucēt lietot visus 387 feiko dzimumu apzīmējumus privātās attiecībās)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:19. Aprīlis 2017 - 00:00
(Link)
Izsniedz jaunu dzimšanas apliecību. Kā pie adopcijas utml.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba