kanariņš - tiek vākti paraksti par valsts apmaksātu C hepatīta ārstēšanas terapiju [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tiek vākti paraksti par valsts apmaksātu C hepatīta ārstēšanas terapiju [Sep. 12th, 2012|11:19 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
atgādiniet man, kas ir "pretdabisks dzimumsakars" ("Tikai 3% gadījumā inficēšanās iespējama arī dzimumsakaru laikā, ja tas tiek darīts bez izsargāšanās un pretdabīgā veidā. ")? Dabā ir redzēts gan incests, gan masturbācija, gan viendzimuma sakari u.t.t., u.t.jp. Varbūt ir domāts, nu, piemēram, anāls vai orāls sekss? Bet tādā gadījumā, vai tiešām ir liela inficēšanās risku atšķirība, ja puika iebāž savu krāniņu meitenei, tad viņš neinficēsies, bet, ja palaiza - tad inficēsies? Vai arī pedofīli var saslimt, bet vecuma cenzu seksuālo partneru izvēlē ievērojoši ļautiņi - nē? es nesaprotu :/

petīciju parakstīju, bet vispār šādi te formulējumi jau nu ļoti atsit vēlmi pieslēgties.
http://manabalss.lv/par-dzivi-bez-c-hepatita/show
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:September 12th, 2012 - 11:33 am
(Link)
es ar šito pamanīju un sacepos
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:September 12th, 2012 - 11:35 am
(Link)
cik esmu pamanījis, tad to pretdabisks mēdz attiecināt uz visu, kas nav misionāru pōza laulāto starpā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 12th, 2012 - 11:40 am
(Link)
tikai prokreācijas nolūkos, neaizmirsti piemetināt!
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:September 12th, 2012 - 11:50 am
(Link)
bet līdz ar to vienalga tiek nonākts pie tā, ka šo jēdzienu katrs saprot un lieto tikai pēc savas samaitātības pakāpes un tāda kopīga visiem pieņemama skaidrojuma tam nav.
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:September 12th, 2012 - 11:41 am
(Link)
a vispārībā ira baigi smieklīgi, ja tā padomā, jo, cik noprotu, tad manabalss ir kaut kāds rupors tai "gaišākajai" daļai vietējo iedzīvotāju.

mani mulsināja tas viens no 53. ņemot vērā, ka pēdējā balss skaitīšanā pāris simti tūkstoši cilvēku ta bija, nebija, tad nevar saprast, cik tad to C hepatītnieku ir. manā gadījumā ir tā, ka es pazīstu, kontaktējos ārpus ģimenes ar kādiem 10-15 cilvēkiem. loģiski, ka vārdu salikums 'viens no piecdesmit trīs' - nekādas šausmas neievieš. tieši otrādi, esmu drošs, ka mani tas C hepatīts neskars. bet ja nosauktu, konkrētus ciparus, piem., 40k cilvēku un to salīdzinātu ar kādu attiecīgas pilsētas iedzīvotāju skaitu, tad gan, nostrādātu uz urrā.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:September 12th, 2012 - 11:47 am
(Link)
Lieliski! Toties es personīgi pazīstu trīs cilvēkus ar C hepatītu. Vienu pat pārāk labi.
Vari būt pilnīgi drošs, ka Tevi tas neskars, ja:
1) tu neapmeklē zobārstu;
2) tu nekad nesniegsi pirmo palīdzību asiņojošam cilvēkam, kas tev iepriekš nav uzrādījis zīmi, ka ir vesels;
3) tu nekad nesaskarsies ar inficētām asinīm jebkādā veidā (tās var būt sakaltušas kkur pie ūdens krāna sabiedriskā tualetē, kaut vai Tavā darba vietā, nesūksies ar blondīni, kurai, iespējams, asiņo smaganas, utt).
Un vispārībā ira droši vien baigi smieklīgi, ja tas tevi neskar. Tad viss vispārībā ira baigi smieklīgi.
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:September 12th, 2012 - 12:51 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]juuuda
Date:September 12th, 2012 - 02:52 pm
(Link)
nja, kad pirmo un pēdējo reizi gribēju nodot asinis, pēc analīžu veikšanas tiku noraidīta, jo es esot izslimojusi C hepatītu, par ko man, protams, bija pirmā dzirdēšana.
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:September 12th, 2012 - 05:46 pm
(Link)
man žēl, ka tā.

es regulāri nododu asinis. laikam vienīgā lieta, ko daru pareizi. vienīgi es gribētu, lai man būtu kaut kāda retā asinsgrupa, nevis parastā suņu/pērtiķīšu: 0+
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:September 12th, 2012 - 11:42 am
(Link)
manuprāt, ar to domāta izvarošana, bet neesmu droša. Tā kā ar C-hep var inficēties, saskaroties asinīm ar asinīm, tad licā dr skaidroja, ka dzimumsakaram jābūt visai brutālam vai mr laikā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 12th, 2012 - 11:47 am
(Link)
'saskaroties ar inficētā asinīm' jau izklausās adekvātāk
[User Picture]
From:[info]ravejsledzejs
Date:September 12th, 2012 - 11:53 am
(Link)
vai anālajam seksam bez izsargāšanās.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:September 12th, 2012 - 11:43 am
(Link)
Neticami, bet aiz loga joprojām 21. gadsimts.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:September 12th, 2012 - 12:23 pm
(Link)
Nākamie jautājumi varētu būt par "dzīvo alu" un "bio maizi".
[User Picture]
From:[info]josie
Date:September 12th, 2012 - 12:57 pm
(Link)
cik zinu, C hepatītu var arī dabūt operācijas laikā, ja kāds ārsts/māsiņa nolaiduši lažu utml. un dažreiz cilvēks var vispār nezināt, ka viņam tas hepatīts ira, jo var būt tikai nēsātājs
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:September 12th, 2012 - 12:58 pm
(Link)
Runa ir par anālo seksu. Tb tā kā māte daba anālo atveri (tāpat kā nāsis, auss gliemežnīcas kanālu, muti) nav paredzējusi šai funkcijai, krāniņa bāšana šajās atverēs tiek definēta kā pretdabiska. Savukārt, tā kā šīs atveres bioloģiski nav pārāk piemērotas dzimumlocekļa ievadīšanai, pieaug risks dažādiem mikro vai makro plīsumiem, aber kur ir plīsums un asinis, tur ir risks inficēties.

Medicīnā nespriež "labi/slikti", bet tikai analizē no fizioloģiskās piemērotības aspekta, savukārt sabiedrība, makten aizrāvusies ar ētikas un morāles jautājumiem, bet maz ko jēdzot par cilvēka fizioloģiju, jēdzienu "pretdabisks" vērtē tikai morāles kategorijās. Gan jau drīz pieprasīs medicīnas terminoloģiju cenzēt, līdzīgi kā Tvena daiļradi. :)
[User Picture]
From:[info]jim
Date:September 12th, 2012 - 01:06 pm
(Link)
nav jau runa par pārspīlētu vēlmi visu skatīt morāles kategorijās, bet par viktoriāniski puritāniska eifēmisma "pretdabisks" neprecizitāti un to, ka daudziem nerodas skaidrs priekšstats, kas ar to domāts. ja runa ir par anālo seksu, kāpēc to nesaukt par anālo seksu?
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:September 12th, 2012 - 01:19 pm
(Link)
Runa ir tieši par to, jo "pretdabisks" nozīmē tikai un vienīgi ko konkrētajam organizmam fizioloģiski nepiemērotu, un par viktoriāniski puritānisku eifēmismu šo jēdzienu uztver tikai ļaudis ar vēlmi visu skatīt morāles kategorijās. Veselīgam veterināram skaidrs, ka ar morāli tam nav nekāda sakara, vienkārši nevajag bāzt krāniņu putekļu sūcējā, jo tas tam nav piemērots.

"Ja runa ir par anālo seksu, kāpēc to nesaukt par anālo seksu?"- Nezinu, vai šo coitus veidu medicīnā tā dēvē. Nozaru treminoloģijas visai bieži atšķiras no tās valodas, ko ļaudis trolejbusā lieto.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:September 12th, 2012 - 01:37 pm
(Link)
es arī nezinu, vai medicīnā to tā dēvē. ja teikuma konteksts ir skaidrojums "slimība neizplatās pamatā seksuāli transmisīvi, jo tā šādi tiek nodots tikai 3% gadījumu, tāpēc nevajag radīt liekus aizspriedumus, seksā no tās būsi drošībā, ja nesakodīsi partneri līdz asinīm vai nenodarbosies ar anālo seksu", tad a) vai nu to pasaki skaidri un gaiši, b) ja negribi to teikt skaidri un gaiši, tad kā black data saka, vienkārši piemini izsargāšanos. mētāšanās ar frāzēm, ko dienišķais lietotājs var pārprast, nudien nav attaisnojoša tikai tāpēc, ka kāds vienmēr mācēs iekomentēt "es gan visu sapratu".
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:September 12th, 2012 - 01:19 pm
(Link)
Ok, tomēr izlasīju to petīciju, un varu teikt, ka kontekstā pēc "ja tas tiek darīts bez izsargāšanās" var likt arī punktu, un nekādu anālo seksu var arī nepieminēt.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 12th, 2012 - 02:07 pm
(Link)
draugs, funkcija ir sociāli konstruēta lieta. nav tāda daba kādā mēs izprotam cilvēcisko māti, kas pasaka priekšā ka šī, lūk, ir karote un to, lūk, Tev būs ēst, nevis laimītes jaungadā kausēt vai pa pieri durakam sist. Fizioloģija vienkārši IR. Kāda tā ir un ko tas nozīmē - to jau ļaudis paši par sevi un par citām sugām zvaigžņotās naktīs izpīpē. Šajā konkrētajā gadījumā izpīpējuši ir notikuma nozīmīgumam ļoti nepiemērotā formulējumā.
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:September 13th, 2012 - 07:37 am
(Link)
Tas viss tikai no filosofijas viedokļa. :) Savukārt vidusmēra mežsargs uzskata, ka vilka "dabiska" uzvedība ir uzturēties mežaina apvidus pēc iespējas mazapdzīvotākā daļā, savukārt vilks, kurš brauc ar velosipēdu pa pilsētas galveno ielu ar cigareti zobos un rupji lamā valdību, uzvedas "pretdabiski". :) Par dabisku uzskatot kādas sugas īpaņu vairumam izsanis piemītošu uzvedību gluži vienkārši ļauj ērtāk klasificēt uzvedības pamatparametrus, un te nu filosofu saujiņa neko nespēs mainīt ar savu "viss ir relatīvs". :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 13th, 2012 - 10:41 am
(Link)
runa nav par relativitāti, bet gan par to, ko un kā iekļauj "dabiskā" nojēgums. Anāla penetrācija ir sastopama arī pie dzīvniekiem. tad dabiski vai nē?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 13th, 2012 - 10:42 am
(Link)
jeb citiem vārdiem sakot, looooool un ar to arī beigšu.