kanariņš - why do avarage moral people do disgusting, wicked things [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

why do avarage moral people do disgusting, wicked things [Jan. 3rd, 2012|09:11 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pēdējā laikā es sastopos ar vienu lietu gana daudz un gana it kā civilizētu cilvēku izpildījumā, proti, ka ļaudis pilnīgi nekritiski atstrādā diezgan aizskarošus stereotipus, tb. vai nu dirš par "māmiņām, kas izaudzina memļakus" un otrs par "vecajām tantēm", kas vispār ir visa pasaules ļaunuma un stulbuma sakne. Būtu labi, ja viņu nebūtu. Bet, kamēr tās negrasās izzust, tad vismaz var viņas apsmiet.

un es tiešām nesaprotu. Vientuļie tēvi ir tas, ko visi apbrīno un par ko sajūsminās, nevienā brīdī neapšauba viņu spējas izaudzināt, piemēram, meitas. Kurpretī sievietes, kas ir vai nu izvēlējušās vai palikušas vienas pašas audzināt savus bērnus (īpaši jau dēlus, bet ar meitām arī nav labāk - izaug vīriešnīstošas čūskas), tiek sodītas par to (tip., Tavs bērns izaugs lupatu, noziedznieku vai vēl tur ko ne, un pie tā būsi vainīga tieši tu!). Ja pirmajā gadījumā dezertējusī māmiņa tiek uztverta kā kkāda prātam neaptverama anomālija, tad dezertējis tētiņš ir tik normāla norma, ka nevienam vispār neizraisa nekādas emocijas un, kad kāds jāvaino pie grūti audzināma bērna, tad tā ir māte, kas ir palikusi, nevis tēvs, kura nav. Tāda tā kā asimetrija sanāk, ne? Dzimumā balstīta (so much for līdztiesība). "Normāla" bērna izaudzināšana ir daudz un dažādu faktoru nosacīta, līdz ar ko, piemēram, man šķiet, ka daudz ko dotu arī negruzīt, nebiedēt un nesodīt cilvēkus par viņu dzimumu un kkādu senilu dzimuma atribūtu iemiesošanu vai neiemiesošanu.

un par tām vecajām sievietēm vispār sviests. Apsmiet viņu izskatu, apsmiet viņu ieradumus, apsmiet viņu pārliecības vai rīcības pamatojumus. feministiskojušās jaunākās paaudzes iedo bietē tādam Bojāram vai līdzvērtīgiem tipiņiem, kamēr veco laiku kundzītes, kuru menopauzētā dzīve varbūt praktiski ir neatkarīga, bet domās vēl mēdz uzplaiksnīt sentimenti par ballēm ar galantajiem kavalieriem, ir labs mērķis, lai sodītu par frustrāciju, kas ir uzkrājusies saistībā ar atbrīvoto sieviešu dienām un darbiem. pretī nespirinās vai dara to vāji, neko atņemt vai neiedot nevar, tb., nav nekāda svara varas attiecībās! (ja sieviešu gadījumā var iesmiet par sazvanīšanos ar draudzenēm, kafijošanu un bluciņošanu, iešanu uz nacionālajiem teātriem, tad kādi ir veco vīru atribūti? it īpaši tie, par kuriem var paņirgāties? Pagaidām izskatās, ka veci vīrieši eksistē tikai kā grupa iekš "pensionāriem", kas izdara nepareizās izvēles vēlēšanās, visādi citādi viņu nav (galīgi fanātiskā gadījumā varētu sākt murgot par to, ka sievietes dzen vīriešus kapā, tamdēļ viņi līdz vecumam nemaz nenodzīvo))
linkpost comment

Comments:
From:[info]unpy
Date:January 3rd, 2012 - 10:04 am
(Link)
Nu, bet tā jau arī ir, ka vecu vīriešu nav, proti, kaut kur jau pa druskai ir, bet tie paši nav sociāli aktīvi - un tur ar fanātismu nav nekāda sakara, nākamreiz, kad brauksi sabiedriskajā transportā, piemēram, salīdzini vecu kundzīšu un vecu kundziņu proporcijas;))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2012 - 10:11 am
(Link)
vienu gan es varētu nosaukt, tikko iedomājos, nu, visi tie filatēlistu un krāmu krājēju saieti, kas nozīmē, ka kkāda vīriešu-kurmju suga tomēr ir kkur pazemē pārdzīvojusi to atōmsieviešu sprādzienu :DD

un vēl 52 autobuss uz Ulbroku agros rītos - tas ir pilns ar drūmiem, nogurušiem vīriem, kas izbirst pie radiotehnikas iestādes.

varbūt vīru identitāte pārāk ar varu, veiksmi un sasniegumiem saistīta, ka normāli, parasti darbi, prasmes un hobiji kkā virspusē tā arī neuzpeld.

tas tā, mudacigas durdomas neizgulētā rītā.
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:January 3rd, 2012 - 10:18 am
(Link)
labi labi, filatēlisti - krāmnieki, es uz šiem saietiem eju no 16 gadu vecuma un neesmu pensionārs.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2012 - 10:23 am
(Link)
es jau arī eju un saņemu atlaides par smukām acīm un plandošu brunci, tamdēļ jau arī zinu :D
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:January 3rd, 2012 - 10:27 am
(Link)
turpmāk pievērsīšu uzmanību brunčiem :D
From:[info]unpy
Date:January 3rd, 2012 - 10:53 am
(Link)
Kā par spīti, uzrakstīju iepriekšējo tekstu un devos uz darbu, pa ceļam vieni vienīgi veci, nīgri un nepatīkami veči trāpījās:))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2012 - 03:00 pm
(Link)
vai arī pa ceļam sagadījās pārāk daudz vitrinu.... [piedod, ļauns joks :)]
From:[info]unpy
Date:January 3rd, 2012 - 03:03 pm
(Link)
:)) Manuprāt, ļoti labs joks - gara acīm iztēlojos, kā nevaru paiet garām nevienai vitrīnai, neapbrīnojot savu pārpasaulīgo daili :D
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 10:24 am
(Link)
veci cilvēki tomēr ir diezgan interesanta grupa. vienīgais gadījums, kad mani centās piekaut nepazīstams cilvēks [bomži un nariki ķengaragā neskaitās], bija kāds pendža 3. trolejbusā, kurš mani nodirsa par mauku un grūda prom ar savu vēderu (!) - es, redz, stāvot pārāk tuvu durvīm [tieši taisījos kāpt laukā].

tiesa, viņš nebija sieviete ^^

jā, tieši tālab cenšos neizmantot RS pakalpojumus [pārāk liela attiecīgās grupas koncentrācija bezmaksas braukšanas dēļ]. labi, ka ir mikriņi, un mēs viens otram netraucējam!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2012 - 10:26 am
(Link)
atķeksējam: veci vīri - psihi
:D
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:January 3rd, 2012 - 10:28 am
(Link)
starp citu, jaunības traumu dēļ es sab. transportā nekad nesēžu, pat ja ir pavisam tukšs.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 10:47 am
(Link)
stāvēšana arī ne vienmēr palīdz. atceros, 11. autobusā iekāp viena seniore, ko tūlīt arī palaiž apsēsties. samulsusi aiz šāda notikuma pavērsiena, viņa sāk deklamēt: nu, ko, stāvat? stāviet vien! veci būsiet - gribēsiet pastāvēt, bet nevarēsiet! utt.

gods kam gods, neviens no stāvētājiem nenorāvās.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 10:47 am
(Link)
nenorāvās uz atbldes runu.
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:January 3rd, 2012 - 10:51 am
(Link)
ar to jārēķinās, mūsu paaudze cīņā par sabiedrisko transportu diemžēl zaudējusi..
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:January 3rd, 2012 - 10:41 am
(Link)
Ne tikai veci, bet arī tie, kas tuvojas vecumam nesaprot, kāda joda pēc jāstāv durvīs, nelaižot nevienu ne izkāpt, ne iekāpt: http://klab.lv/users/indulgence/383004.html
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 10:44 am
(Link)
jo kā reiz taisās izkāpt ārā?
From:[info]solipse
Date:January 3rd, 2012 - 01:43 pm

leksika

(Link)
vārds "pendža" ir tas, ko var piedot tikai pusaudžiem no nelabvēlīgām ģimenēm. eidžisms ir tikpat vulgārs kā rasisms - tas tā, ja runājam tīri estētiskās kategorijās.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 01:45 pm

Re: leksika

(Link)
nepiedod!
From:[info]solipse
Date:January 3rd, 2012 - 02:20 pm

Re: leksika

(Link)
tā bija retoriska figūra, kiddy
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:January 3rd, 2012 - 02:24 pm

Re: leksika

(Link)
un tagad vari padomāt, kas bija mana atbilde.
From:[info]solipse
Date:January 3rd, 2012 - 02:52 pm

Re: leksika

(Link)
varētu padomāt, ka nepadomāju;) labi, šo cīņu par pēdējo vārdu skipošu, uzskatīsim, ka no mums abām asprātīgākā esi tu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 3rd, 2012 - 11:10 am
(Link)
un mazliet tālāk cibas listē šis provokatīvais murgs: http://klab.lv/users/krysta/58188.html
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:January 3rd, 2012 - 11:20 am
(Link)
Diez, autore pati pavelkas no būšanas par ļauno un tukšo sievieti, vai tomēr mudīgi jāatver ziedojumu tālrunis dzimuma maiņas operācijai?
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:January 3rd, 2012 - 11:26 am
(Link)
Nelīdzēs. Anatomiju sagraizīt var, bet ļaunās un tukšās smadzenes neizmainīsi. Ja nu vienīgi viņa nestāsta, ka ir vīrietis, kas iesprostots sievietes ķermenī -- bet tādām jau nu ar nevar ticēt.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:January 3rd, 2012 - 11:33 am
(Link)
cik novērots, autore(-s?) ir profesionāls trollis.
[User Picture]
From:[info]krii
Date:January 3rd, 2012 - 11:50 am
(Link)
Nu ko - arī tādiem (-ām) jābūt mūsu vidū. Vienlaikus mani mazliet biedē tas, ka tik patētisku sacerējumu radīšanai nepietiek ar pliku tieksmi provocēt, tur jābūt arī kādam ticības graudiņam paša(-s) teiktajam. Un, ja cilvēkā ir tik daudz žults pret kādu dzimumu (vienalga, savu vai svešu) vai jebkuru sociālo grupu, tas ir ne tikai nožēlojami, bet arī mazliet bīstami.
From:[info]unpy
Date:January 3rd, 2012 - 03:05 pm
(Link)
Nieki vien, estētiem ticības graudiņi paša teiktajam nebūt nav nepieciešami, pietiek ar loģiskās konstrukcijas vai tā, kas pēc tādas izskatās, krāšņumu:))
[User Picture]
From:[info]krii
Date:January 3rd, 2012 - 03:36 pm
(Link)
Bet te jau nebija ne krāšņuma, ne oriģinalitātes, ne asprātības - tad jau drīzāk vecais āzis Žirinovskis ir estēts!
From:[info]unpy
Date:January 3rd, 2012 - 03:41 pm
(Link)
Nu, jā, gan jau, ka Tu par manām gleznām arī izteiktos nievājoši un Tev būtu taisnība, taču man šīs šķistu riktīgi glītas!:))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2012 - 02:24 pm
(Link)
rakstītā tekstā izklausītos autoritatīvi, bet šobrīd neesmu vietā, kur grāmata būtu pa rokai, tamdēļ vizuāla/audiāla versija:
http://www.youtube.com/watch?v=u72AIab-Gdc

ja trollis, tad dumjš, ja vīrietis, tad lohs, ja sieviete, tad viņa ir tik ļoti internalizējusi šo maskulīno skatījumu uz sievietes sūtību un būtību, ka, Simonas vārdiem runājot, izdara morālu kļūdu.
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:January 3rd, 2012 - 12:17 pm
(Link)
labs ieraksts, es šobrīd lasu šo te:http://www.amazon.com/New-Single-Woman-Kay-Trimberger/dp/0807065226 un arī domāju par līdzīgām lietām
From:[info]dzeina
Date:January 3rd, 2012 - 12:40 pm
(Link)
Kur tu ar to visu saskaries???
[User Picture]
From:[info]marija
Date:January 3rd, 2012 - 01:27 pm
(Link)
maskulīnā pasaulē femīnais cieš
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:January 3rd, 2012 - 02:38 pm
(Link)
Tā tak ir normāla zīdaiņa spārdīšanas parādība! Tie, kas jauni un veseli, nekad nebūs veci vai slimi. Veci UN slimi netik.
Vēl jau ir uzbrauciens par mazu krāniņu vai mazām krūtīm, vai fakta konstatācija, ka viņa vienkārši ir NESMUKA, pret ko jebkādi argumenti ir bezspēcīgi. Pat tādi, ka lidojumiem kosmosā krāna/ krūšu lielums ir itin mazsvarīgs.