kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 3rd, 2011|12:31 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , , , , , ]

lai arī pret sadzīviskā komforta un diskomforta jautājumiem izturos ar diezgan lielu pacietību, šķiet, šodien tomēr pievienošos fjoklas kupenu un to tīrīšanas praktizētāju nīdēju pulciņam, jo, redz, uz Bruņinieku ielas posmā starp avoteni un čakeni ir:
1) milzīgas kupenas, kur celiņi ir šauras šļurainas taciņas gar pašu māju
2) no visiem jumtiem karājas pamatīgas lāstekas
3) daži celiņi ir krustu šķērsu aizvilkti ciet ar drošības lentēm. abās ielas pusēs

līdz ar ko - ja vēlies spēlēt pēc noteikumiem - tad bļaģ jāiet pa ielas braucamo daļu, kas visa pati ir vienā šļurā, līdz ar ko ir diezgan liela iespējamība, ka vai nu tu ar savu brišanu (it īpaši, ja sīcis pie rokas) aizturēsi Rīgas satiksmi, vai arī tiksi nobraukts vai arī nosists ar krītošu sniegu/lāstekām (tas, ja tomēr līdīsi zem tām lentēm).\


un visā šajā stāstā man vislielāko dusmu aizdod tas, ka bļaģ pēdējo stāvu iedzīvotāji, kuriem bļaģ lāstekas kā žalūzijas līdz pat logu apakšai, nevar kādā klusākā un vēlākā vakarā paņemt soltas kātu un bļaģ nodauzīt tās nost!! rokas no dirsas aug, vai?

pie reizes palamāšos arī par kādu citu galvaspilsētas lielisko iedzīvotāju īpašību - vasarā vākt aiz saviem suņiem, abet ziemā ļaut nodirsties tiem kādā kupenā (kad kupenas lielas, tad turpat uz ceļa taciņas jeb "tranšejas" pareizāk būtu jāsaka) un atstāt, elegantākajā gadījumā uzkašņāt vēl sniegu virsū. tā teikt, no acīm prom, no sirds laukā, tagad tik jāgaida pavasaris, kad kusīs sniegs un visi gazōni atklāsies pa pamatīgo nomīnēti no viena stūra līdz otram. ļoti gribētos, lai eksistētu tāds sisidra vai tas miskastes vīrs no kādas citas LV multenes, kas vnk vienā brīdī atgādātu visu šo ziemas krājumu to īpašniekiem vai pareizāk - viņu saimniekiem - atpakaļ po adresu tā teikt..
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]stradnieks
Date:January 3rd, 2011 - 12:48 pm
(Link)
es tās tranšejas saucu par cūku taciņām. tādas mežos mežacūkas sataisa. tieši tik platas, lai pēdiņu aiz pēdiņas var ielikt.
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:January 3rd, 2011 - 12:48 pm
(Link)
jē, mans maršruts :) šodien tieši nopriecājos, ka pretī Psiholoģijas augstskolai kupenas ir manā augumā un tās slejas kā mūri abās pusēs. daloi ziemu!
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:January 3rd, 2011 - 01:17 pm
(Link)
Весна покажет кто где срал ;-)
Vot par šo nevaig pukoties, citādi viņi arī vasarā nevāks.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:January 3rd, 2011 - 01:27 pm
(Link)
šis nav attaisnojums lāsteku nesitējiem, bet ui ka tu zinātu cik ātri tās maitas aug... vakar visas šitās "mežģīnes" apdauzīju, i šo no rīta pamostos un tā it kā nekas nebūtu darīts - zobi līdz puslogam...
bet nu tās cūku takas.... pie kam mūsu galā tagadiņ tāda ir arī sab autobusam, iza kam uz galvenās maģistrāles tilta posmā divi autobusi viens otram garām pabraukt ir nespējīgi.
[User Picture]
From:[info]marija
Date:January 3rd, 2011 - 01:53 pm
(Link)
jāatzīst, ka auto trakošana uz ielas ir pieklususi un kupenas šķiet kā brīnišķīgs mūris, kas pasargā no ātruma iespējamiem radītajiem damadžiem.
[User Picture]
From:[info]junona
Date:January 3rd, 2011 - 02:48 pm
(Link)
Problēmas sakne jau ir vēl dziļāka, jo lāstekas veidojas tikai uz sūdīgiem jumtiem, t.i., tādiem, kuriem ir kleina siltuma izolācija. Sūdīga izolācija nozīmē, ka sniegs uz jumta kūst un te arī rodas lāstekas. Bet visiem ir it kā zināms, ka jumtus mājām liek ne jau tāpēc, lai kausētu sniegu.
A par suņu šitu es vispār neizteikšos. Es arī neesmu ievērojis, ka kāds tos vāktu arī vasarā.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:January 3rd, 2011 - 03:40 pm
(Link)
"roks no dirsas aug" - tas laikam par "credo" muzikālo mantojumu :D
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2011 - 04:11 pm
(Link)
labs! tūdaļ nolabošu :*
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:January 3rd, 2011 - 04:06 pm
(Link)
kad dzīvoju Bruņinieku ielā, sarkanās bantes bieži bija novilktas tieši priekšā ieejas durvīm, parasti ārā tiku ar ieskrējienu pretējā kupenā, tā gan..

..tā kā šobrīd mītu augšējā stāvā, teikšu tikai to, ka tā zobu nosišana ir tik kosmētiska, ka palīdz tikai uz pāris stundām, bet nopietnāk ko nodaudzīt praktiski nav iespējams, ja nu vienīgi kopā ar notekcauruli dabūt visu ledus krāvumu glītā leņķī savos stiklos
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2011 - 04:14 pm
(Link)
to es zinu, kā nekā, pati esmu augštāvā 20 gadus dzīvojusi un bakstījusi tās nost, vien, man šķiet, ka krītošs ledus gabals ir mazāk traumatisks (haha!), nekā krīstošs ledus gabals ar smaili. jebkurā gadījumā viens puika te no mācību iestādes aizpagājušajā nedēļā tika pie sadragāta pleca/lāpstiņas tieši šī iemesla dēļ..
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 3rd, 2011 - 06:05 pm
(Link)
galvpilsētas iedzīvotāji vasarā vāc aiz suņiem??

Good news, everybody!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2011 - 06:45 pm
(Link)
vismaz man ir nācies redzēt un diezgan bieži btw
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 3rd, 2011 - 08:40 pm
(Link)
kurā rajonā tu dzīvo, ja drīkst apviedēties?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:January 3rd, 2011 - 11:46 pm
(Link)
vairāki - Dārzciems ir viens no tiem
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:January 4th, 2011 - 03:42 am
(Link)
OK. Vismaz te Maskavas forštatē es labi, ja redzu, ka suņus neved bērnu laukumā, kur nu vēl, ka aiz viņiem kāds savāktu. Tiesa gan, dome ir pat ieviesusi parkā pat "vācammaisiņu" kastītes -- kurās gan kopš es te dzīvoju, maisiņus neesmu redzējis.