gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2021-02-03 15:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cilvēki, kas turpina rakstīt par lokdaunu stratēģijām no tīri medicīniskā aspekta (kaut arī neminot nekādus dibinātus pamatojumus) laikam nepamana, kā tie iespaido politisko, sociālo un ekonomisko kopainu nākotnei. Cilvēki tiešām ir TIK stulbi, lai ļautu ar savu palīdzību izdarīt Lielo Restartu.
/cue apakšējo gifu


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]brookings
2021-02-03 15:23 (saite)
Nu viņam ir labi nodomi.

(Atbildēt uz šo)


[info]covid_19
2021-02-03 15:24 (saite)
cilvēki izmanto principu ceteris paribus un tamdēļ samulst, kad tu diskusijā par teiksim lokdauniem un vīrusu gribi parunāties par pa visam ko citu, teiksim lokdauniem un lielo atsāknēšanu

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2021-02-03 15:34 (saite)
Debenhams (apģērbu veikalu ķēde UK) ir pieteicis bankrotu. Neviens par to īpaši nesatraucās, jo kuram gan vajag tās uzcenotās šmotkas. Noteikti cilvēki tagad zaudē darbu, citi investīcijas, bet es domājos, kur ir šortselotāji? Viņi noteikti uz šo nopelnīja. Tā teikt viss iet savu ceļu.

Bet Gamestop ir vēl mazāks par Debenhams, un arī tam bija jānobankrotē, jo šortselotāji jau bija salikuši likmes. Bet tas nenotika, jo rebeļi centās to glābt, vienkāršot uzpērkot šīs akcijas. Ja tā padomā, tad no globāla viedokļa tam nav īpašas nozīmes – viens uzņēmums nobankrotē, cits izdzīvo. Iemesli var būt dažādi, dažreiz tikai veiksme vai neveiksme, kā dzīvē mēdz būt, un tirgus visu noliek savā vietā.

Bet nē, izrādās, ka rebeļu glābšanas centieni ļoti nopietni saviļņoja visu akciju tirgu, un radīja neskaitāmus skandālus, un pasaules varenajiem nācās pieņemt nopietnus mērus, lai to apturētu. Šī iešana pret spalvu pilnībā, izrādās ir ļoti bīstama un kaitīga.

Neesmu nekāds konspirāciju teoriju piekritējs, bet šķiet, ka notikumi, par kuriem lasām ziņās – krīzes, ekonomikas kritieni un cēloni, nav nekādi nejauši notikumi, bet jau iepriekš ieplānoti. It kā neviens par tiem nav atbildīgs, bet tiklīdz mēģini pretoties, tā visa pasaule ir pret tevi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-03 15:35 (saite)
cēloni > pacēlumi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ulvs
2021-02-03 15:53 (saite)
Vairs īsti nav šaubu, ka tāpat kā 9/11, 2008.g. krīze arī bija kkādā mērā inside job. Fiksi pieminot par 9/11 - 2008.g. cilvēki tos, kuri 9/11 uzskatīja par inside job, sauca par konspirāciju teoriju piekritējiem, taču, gadiem ritot, cilvēki saskārās arvien vairāk info par to, kā darbojas pasaules puppet masters, un tagad cilvēki, kuri akli nepieņem ziņas dzirdēto, nešaubās par to, ka tas bija inside job.

Follow the money koncepts nosaka, ka viņi centīsies nopelnīt par jebkurām varītēm un nekādas humānas ciešanas/katastrofas nebūs par iemeslu, lai to pārtrauktu. Tieši pretji- tās kalpos par rīkiem, lai iegūtu lielāku naudu un tāpēc arī varu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ulvs
2021-02-03 15:54 (saite)
Tiem, kuri jopr.šaubās par 9/11, iesaku pagūglēt par to, kuras akcijas tika šortotas pāris dienas pirms false flag uzbrukuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-03 17:56 (saite)
Interesanti, ka tikai tagad atkal parādās par to runas. Tajā laikā viss ātri nozuda. Jo nebija interneta tādā apjomā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brookings
2021-02-03 15:55 (saite)
Didn't the hedgefund(s) get bailed out?

some guys can't lose

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-03 17:54 (saite)
They haven't YET, at least from government bodies. But they've been bailed out by their buddies in crime and as i understand, currently, the situation has been stabilazed, because a lot of people, understandably, wanted to win some money with this all shenaningan. Who can blame them? It's still a fact that these hedgies got a big L from ordinary people, which is great.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2021-02-03 17:21 (saite)
varbūt tas bija iecerēts, lai rebeļi iesaistītos akciju tirgū un beigās pakāstu visus ietaupījumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-03 17:48 (saite)
nu pag, viņi JAU ir radījuši milzīgus zaudējunus hedžfandiem, pat ja ultra short squeez nenotiek - ir runa par miljardiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2021-02-04 09:47 (saite)
Jā, dažiem fondiem gan ir pamatīgi zaudējumi, taču citi lielie spēlētāji šajā epizodē neslikti nopelnīja.

Gadījums, protams, ieies nozares vēsturē, bet mani vairāk interesē, kādās formās tas atkārtosies, un kurā brīdī retail investoru pusē būs sakrājusies pietiekama masa savu rīcību neapzinošos jaunpienācēju, lai apsviedīgiem tipiem kļūtu izdevīgi griezt lohatronus, prezentējot tos kā kaut ko līdzīgu GME scenārijam.
Tas par spīti tam, ka manas simpātijas (emocionāli) ir šo individuālo treideru pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2021-02-04 10:21 (saite)
Manas bažas ir, ka īstermiņa ierobežojumi (kas ir OK gan no medicīniskā aspekta, gan arī nerada iespēju taisīt whatever restartus) tiek bez papildu domāšanas iestiepti vidējā termiņā, un izskatās, ka tie tiks stiepti arī uz ilgtermiņu. Tas tāpēc, ka, ja kaut kas krasi nemainās uz labo pusi (vai nu zaraza izkūp gaisā, vai arī no šī paša gaisa piepeši materializējas un paši sašpricējas daži miljoni Pfizer vakcīnu), Latvijai nodzīt maģisko skaitli R0 uz 0,6 - 0,7 vismaz nākamos divus gadus.

Turklāt, ja vīrusa Ķīnas versiju ar līdzšinējiem soft pasākumiem kaut cik varēja kontrolēt, britu variantā tas tā nedarbojas. Palīdz tikai masveida vakcinācija (nu un varbūt tīrā veiksme, ja abu vīrusa versiju savstarpējā konkurencē uzvar Ķīnas variants), bet arī tur efekts sākas, kad savakcinēti kādi 80% no populācijas (pieredze no normālām valstīm, kas to spēj sasniegt, nevis no visādiem valstu izstrādājumiem).

Lielo restartu un sazvērestību man piedrāzt, es gribu tikt pie friziera (nebraucot uz Pērnavu) un atsākt vazāties uz ASV.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?