extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Debenhams (apģērbu veikalu ķēde UK) ir pieteicis bankrotu. Neviens par to īpaši nesatraucās, jo kuram gan vajag tās uzcenotās šmotkas. Noteikti cilvēki tagad zaudē darbu, citi investīcijas, bet es domājos, kur ir šortselotāji? Viņi noteikti uz šo nopelnīja. Tā teikt viss iet savu ceļu.

Bet Gamestop ir vēl mazāks par Debenhams, un arī tam bija jānobankrotē, jo šortselotāji jau bija salikuši likmes. Bet tas nenotika, jo rebeļi centās to glābt, vienkāršot uzpērkot šīs akcijas. Ja tā padomā, tad no globāla viedokļa tam nav īpašas nozīmes – viens uzņēmums nobankrotē, cits izdzīvo. Iemesli var būt dažādi, dažreiz tikai veiksme vai neveiksme, kā dzīvē mēdz būt, un tirgus visu noliek savā vietā.

Bet nē, izrādās, ka rebeļu glābšanas centieni ļoti nopietni saviļņoja visu akciju tirgu, un radīja neskaitāmus skandālus, un pasaules varenajiem nācās pieņemt nopietnus mērus, lai to apturētu. Šī iešana pret spalvu pilnībā, izrādās ir ļoti bīstama un kaitīga.

Neesmu nekāds konspirāciju teoriju piekritējs, bet šķiet, ka notikumi, par kuriem lasām ziņās – krīzes, ekonomikas kritieni un cēloni, nav nekādi nejauši notikumi, bet jau iepriekš ieplānoti. It kā neviens par tiem nav atbildīgs, bet tiklīdz mēģini pretoties, tā visa pasaule ir pret tevi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?