gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2020-11-24 01:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kādas tehnoloģijas patiesībā visādiem švābiem padomā.
The EU should include an action plan for a digital cloud – a European Internet – in the DSA. This
European Cloud would foster a European digital ecosystem based on data and innovation. It would
drive competition and set standards. Foreign web services could become part of such a digital
ecosystem but must adhere to the rules and standards of the EU – such as democratic values, data
protection, data accessibility, transparency and user friendliness.
Technologically, it would require a top-level infrastructure, high-speed 5G or a 6G data network and a
firewall. Setting up such a network would promote many European companies and therefore boost
business and drive innovation.
Like the Chinese firewall, this European internet would block off services that condone or support
unlawful conduct from third party countries.


Jā, internets, kāds tas ir šobrīd, nav īsti labs. Kā Ķīnā būtu labāks. Ugunsmūri vajag, citādi mazums kādas nepareizas domas no svešām zemēm sāks apdraudēt mūsu demokratūru. Brīvība ir verdzība, biedri. Urā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2020-11-24 03:07 (saite)
Ak jel, viņi tiešām oficiālā dokumentā min kā ilgtermiņa plānu: "Officially Launching the European Internet: Similar to the Chinese Firewall." Ķīnas internets jau nu būtu pēdējā vieta kur smelties iedvesmu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mapats
2020-11-24 12:00 (saite)
Atkarīgs no tā, kādu internetu vēlas priekš valsts kuru pārstāvi. Diezgan liela varbūtība, ka cilvēku un valdību viedoklis, par to kādam jābūt internetam pēc pieciem gadiem, atšķiras nesavietojami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2020-11-24 04:17 (saite)
vairāk kontroles, un cīņa ar covidu līdz galīgai uzvarai!

(Atbildēt uz šo)


[info]riobravo
2020-11-24 11:19 (saite)
Perspektiva neko citu ari nevar gaidit, pienaks bridis kad internets klus par parak specigu ieroci. Teiksim marksisms, tavuprat, soc. vietnes aktualizejas pats no sevis bez Kinas, komunisma lielvalsts, atbalsta? Brinos ka par to tik maz runa. Varianti ir divi ja kads maksa 10000 cilvekiem lai izplata ideologiju tad jaalgo 10x vairak cilveki kas izplata pretejo vai jasledz virtualas robezas. Nu maksligais intelekts varetu palidzet ar informacijas filtresanu, tatad varetu but kadi tehnologiski risinajumi. Bet kopuma es uzskatu ka tas ir fakts ka dzivojam pedejos interneta brivibas gados un risinajuma nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-11-24 11:51 (saite)
Šobrīd lielāks marksisms nāk no Kalifornijas liberāļiem nekā no Ķīnas partijas bosiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riobravo
2020-11-24 12:15 (saite)
Kamer runa ir par internetu, ka tu zini, kas raksta vai kurs no kurienes nak? Labakaja gadijuma FB profils izskatijas ists? Faktiski visa interneta info jau sen ir arpus viena parasta cilveka kontroles saprast kas, kapec to raksta.

Isteniba rietumu kulturai vajag savu internetu ta pasa iemesla del, kapec vajag fiziskas robezas. Kadreiz nevajadzeja, bet situacija mainas.
Tie kas sausminas par Kinas ugunsmuri - labi, sobrid rietumi ir vadiba, mes pagaidam eksportejam savu kulturu vairak neka citi importe savu. Un ja bus otradak?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-11-24 12:21 (saite)
Un kā ugunsmūris ar Ķīnu tur palīdzēs? Uzliks VPN serveri un visi puppet rakstītāji būs no vietējām IP adresēm.

Nezināmu/ārvalstu rakstītāju ietekme ir pārspīlēta. Cilvēki vienkārši izklaidējas ar dažādām teorijām, bet kad pienāk laiks izlemt lietas, viņi tāpat skatās reāli. Šīs bailes no ārvalstu aģentiem ir tieši tādas pašas, kā pašreiz Ķīnai. Bailes no valdības kritikas nevis kultūras ietekmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2020-11-24 19:46 (saite)
Tu esi pilnīgi traks? Likies it kā sakarīgs senāk.
Tu uzskati, ka kaut kādām "eiropas institūcijām" būtu jānosaka kādu informāciju no interneta mēs drīkstam paņemt. Tā pat kā Ķīna. kas izdzēš visu režīmam kaitīgo infu no sava "oficiālā" neta. Tik pretīgi VPN lietotāji piekļūst "kaitīgajai informācijai".

Nu un kas, ka tviterī ir "krievu boti"? Nu un kas, ka internets pilns ar apmaksātu propagandu no dažādām valstīm un politiskiem spārniem? Kurš tiesīgs izlemt kuru no šī bullšita aizliegt, kuru nē?
Es uzskatu, ka neviens. Vārda brīvībai jābūt absolūtai, kamēr tā konkrēti neapdraud kāda dzīvību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riobravo
2020-11-24 20:28 (saite)
Ari es esmu pret kontroli bet tikai kamer ieguvumi no neierobezotas informacijas apmainas atsver zaudejumus. Daziem jau tagad vajadzetu jaudigu ugunsmuri FB personigaja feeda lai tur neradas tik daudz memory water reklamas un gobzems. Vai algoritmam ir tiesibas uz runas brivibu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-24 20:58 (saite)
Tu tik tiešām esi traks.

"tikai kamer ieguvumi no neierobezotas informacijas apmainas atsver zaudejumus"

Tā lietas nedarbojas, dēls. Ja tu vēlies būt puritānis vai totalitārists, tā arī pasaki, nevis slēpies aiz jaukiem vārdiem par ieguvumiem un zaudējumiem. Kuram būtu jāpiešķir tiesības izlemt kāda informācija mums, plebam ,būs piekļūstama? Un kāpēc?
Beidz būt traks lol.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-11-24 21:07 (saite)
Islāmistu propagandas vietnes vajag izķert un klapēt ciet vai nevajag? Tas pats teiksi par pedofilu tīkliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-24 23:01 (saite)
Ja neesi pamanījis, "eiropas internets" klapē ciet vietnes, kas lamā muslimus un politiķus, kas viņus ieved. Tu gribi, lai tevi cenzē cilvēki, kas uzskata "islamofobiju" par noziegumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-11-24 23:20 (saite)
Negribu bet jautājums nebija par to, jautājums ir - ko darīt ar islamistiem internetā? OK, mans separātais viedoklis- izsmiet, ko es arī iespēju robežās daru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-25 00:47 (saite)
Pretenzija, ko nocitēju augšā, nāk no Eiropas Parlamenta, kas cenzēs TEVI par tavu neiecietību pret islamu un un Māti Valsti,nevis ķīniešu spiegus, ar kuriem gan Eiropas gan ASV globālisti ir ciešos draugos. .

Vispār pats koncepts, ka internetā jāveido kaut kādi nacionāli vai kontinentāli anklāvi, kurus nevar penetrēt no ārienes un uz āru, ir pretrunā ar interneta būtību. Pretrunā ar runas un, atvainojos, kopošanās brīvību. Kur paliek tavs globālisma fanātissm btw? Tas ierobežo globālo saziņu.
Nu varbūt man patīk lasīt "krievu botus" un varbūt es pat viņiem piekrītu. Nu un kas? Tur pat blakus ir vāciešu, zviedru vai žīdu boti. Kāpēc man, pēc "gejropas" pavēles būs atļauts lasīt tikai pēdējos, bet ne pirmos. Kurš nolems ko drīkstēs ko nē. Kāpēc mums ļaut kaut kādiem neievēlētiem oligarhiem un birokrātiem noteikt kādu infu mēs drīkstam uzņemt un kam simpatizēt. Tā ir klaja cenzūras un propagandas iniciatīva labākajās sovoka tradīcijās un es ģivu dajusj, ka tik daudz cibuļu šito havo. Jūs esat pelnījuši gulagu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]riobravo
2020-11-24 21:32 (saite)
Domaju, ka daudz kas musu dzives mainisies, vienkarsi tapec, ka cilveks vulgaris vairs nebus (jau nav?) informacijas baribas kedes augsgala. Zinu, gruti samierinaties ar so faktu, it ipasi, ja tici intelektam. Par jaukajiem vardiem - neuzskatu ka teikums "absoluta varda briviba" vai "totalitarisms" te kaut ka palidz tapec neredzu jegu tadus lietot, bet tu lieto. Kamer tu prasi kuram butu japieskir tiesibas izlemt, tikmer FB vai Google izlemj jau gadiem. Gan jau ari citas valstis, kuram tavas intereses nav pirmaja vieta. Iztiekot bez jaukiem vardiem, ir skaidrs, ka cilvekiem bus kaut kas jazaude, tikai jaizvelas kas - briviba vai veselais saprats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-24 23:03 (saite)
Tev tiešām visi nav mājās. Pie tam šis tavs posts pat nav īsti saprotams. Viedoklis nav pausts. Viss, ko saprotu no tevis ir - MUMS JĀPAKĻAUJAS LIELSKUNG'

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riobravo
2020-11-25 08:57 (saite)
Tu neatlaidigi trivialize manis teikto lidz sev saprotamam limenim par kaut kadu lielskung. Lielskung! Lielskung? A lielskung? Nu lab, lielskung slikt. Lab diskusij. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-25 15:51 (saite)
Kas tev nepatīk pašreizējā internetā? Kāpēc tu gribi vēl vairāk cenzūras. Tu baidies izlasīt nepareizu informāciju un rezultātā nobalsot par slikto partiju vai kas? Tu visos iepriekšējos postos saki, ka ar pašreizējo cenzūru (kura jau tā ir milzīga, salīdzinoši ar vēl 10 gadiem atpakaļ) ir par maz un vajag vairāk, tieši tā kā lielskung.pdf saka. Varbūt es kaut ko pārprotu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]riobravo
2020-11-25 16:36 (saite)
Ja kāds strādā pie automobiļu autopilota un domā kas ir ētiskāk, ja uz ceļa izskrien bērns - braukt virsū, nogalinot bērnu, vai braukt stabā, nogalinot vadītāju, tad pateikt viņam "dzīvīb' i' svēt' liet'!" neko nepalīdz. Tas ir tas, ko tu šobrīd dari. Tu esi drusku aizkavējies.

Google tev dod tev pielāgotu rezultātu, tu maz zini, kā izkļūt no sava burbuļa? Tu nespēj orientēties jo esi cilvēks nevis skaitļojamā mašīna. Viss ir pārāk daudz.
Es runāju par to, ka vairāk cenzūras var būt tas, kas tieši nodrošinās satura daudzveidību, jo tas būs vienīgais veids, kā piebremzēt vienveidīga info lavīnu, kas gāžās pāri. Jā, vēl nav tik traki. Bet kādam varbūt arī ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-25 16:50 (saite)
Pastāsti kādā veidā vairāk aizliegumu mums nodrošinās lielāku informācijas izvēli. xD
Btw, Ķīnā laikam sanāk cilvēki ir brīvāki ar daudz lielāku pieejamā satura daudzveidību lel.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2020-11-26 09:52 (saite)
Hm, es laikam apmēram saprotu ko riobravo grib teikt

Ne cenzūra, tīrīšana

Nu piemēram interneta forums dajebkurš. Kontroles nav vispār, kas notiek? Forumā var uzzināt par lētu viagru un viltotām pasēm, neatkarīgi no tā kas bija sākumā. Jo spamboti. Piegāž visu ar sūdiem.

Tas pats adblokeri. Tā ir cenzūra? Nē tīrīšana, citādi ir miskaste.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-11-26 15:49 (saite)
Nelegāls saturs forumos jau tagad ir aizliegts. Reklāmas katrs pats lai izvēlas, bloķēt vai nē. Kāda garantija, ka tavs Eiropas Cenzors novāks tikai "sliktās" lietas, nevis politisku informāciju, kas tam nav izdevīga? Tu gribi uzticēs neievēlētiem birokrātiem, varas kāriem oligarhiem un mediju maukām, lai tie izlemj ko tev būs brīvi pieiet internetā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?