gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-07-17 21:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
totally haram


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2019-07-17 21:58 (saite)
Labi noformulēts, īpaši par valdošo sociopātu kultūru, kurai ar Rietumu kultūru ļoti maz kopīga. Bet to manipulāciju ar būšanu labiņiem (pat pašai dzīvojot starp labiņajiem) es joprojām nesaprotu. Kāda jēga censties atbilst kaut kādu frīkainu manipulatoru standartiem?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-17 22:22 (saite)
Šāda līmeņa sofisticētība ir nepieciešama mūsdienu (pagaidām) puslīdz brīvajā un grūti ierobežojamajā informācijas apritē. Tups 20 gs. sākuma totalitārisms uz baltajiem cilvēkiem vairs tā nedarbotos un būtu spēcīgs pretcirtiens pat no apātisko puses. Lēni vārīt vardi ir pašreizējā taktika. Līdz brīdim, kad tas vairs nebūs nepieciešams, kā izriet, ja augstāk aprakstītā taktika sasniedz savu mērķi.
Tas ir bez maz vai tā it kā sociopātu/psiohopātu klase evolucionāri pielāgojas jauniem apstākļiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2019-07-17 22:31 (saite)
To es saprotu, bet nesaprotu, kā iespējams ļauties tik caurspīdīgai manipulācijai a la ja nedarīsi to un to, nebūsi labā meitene/puisis. Kāda mārrutka dēļ kādam būtu jācenšas būt labiņam pēc šādiem standartiem? Tas ir apmēram tāpat, kā ja mūsu vecāki un vecvecāki tiešām no sirds būtu centušies būt labiņi padomju pilsoņi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-17 22:42 (saite)
Jā, tas man arī ir grūtākais šajā visā. No vienas puses negribās būt dehumanizatoram un teikt, ka šādi cilvēki slimo ar kaut kādu prāta vēzi vai ir Zātana minjoni, bet kādi vēl varianti te var būt. Racionālai analīzei šis fenomens nepadodas. Efektīvs breinvašings dekādēm ilgi caur kultūrmarksisma edukāciju ir viss, ka man nāk prātā, tobiš, briezmīgā konzpirācija, bet pat te varētu bīdīt jautājuma goalpostu tālāk - nahera? Tie ideologi jau paši nekādu tūlītēju benefitu neguva, viss, kas viņus vienoja bija histērisks naids pret visu, kas saistīts ar Rietumu kultūru usjo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2019-07-17 22:52 (saite)
Un tas, ka ideologi ir šampānieša komunisti un kaviāra sociālisti taču arī nav bijis noslēpums pat rietumos jau desmitgadēm ilgi. Kāpēc nav imunitātes vai vismaz piesardzības pret šiem monstrus radošajiem frankenšteiniem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-17 23:21 (saite)
Rietumu cilvēki nekad pa īstam nav sapratuši kā strādāja svoks. Ne velti vēl arvien ir genuine sašutums, kad komunisti un nacisti, to režīmi, tiek pielīdzināti viens otram. Vēsturiska, bet galvenais, lived experience ignorance + spēcīgs (((marxizma lobijs))) + uzvarētāji raksta vēsturi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2019-07-18 00:45 (saite)
nabadzīte, neko nesaproti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2019-07-18 13:28 (saite)
Iespējams, ka klausījos pavirši, tomēr nedzirdēju ne vārda par vainas apziņas kultivēšanu Rietumu sabiedrībā, bet vainas apziņa, manuprāt, ir galvenais priekšnosacījums jelkādā manipulācijā.
Attiecas arī uz klipa autora piesaukto reliģiskajā morālē balstīto sabiedrību agrākos laikos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-18 22:01 (saite)
Man liekas, ka viņš tomēr samērā adekvāti formulēja kāpēc šajā reliģiskajā morālē balstītais 'vainas' moments bija, vismaz, efektīvāks priekš sabiedrības funkcionalitātes. Saku 'vismaz', pieņemot, ka esi ateists un neredzi nekādu pareizību kristīgajā morālē.
Efektīvāks, jo ne tikai manipulējamas masas jutās vainīgas, arī virsvalžiem nācās tikt pieķertiem vainā un līdz ar to bija iespējams viņus nomest no grožiem. Absolūta tirānija ir daudz grūtāk realizējama, ja arī tirānam šad tad nākas atskatīties uz Kopējo Kodeksu. Šobrīd notiek jebkāda kodeksa apzināts anahujizācijas process cilvēkiem skalojot smadzenes ar relativizāciju, lai tirānijai vairs šādu atsvaru nebūtu. Pipl havajet un mēs, kā parasti, ejam atpakaļ purvā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-07-19 01:19 (saite)
Visa šitā vainošanās ir pamatā pašreizējai vibrācijai par to kādi tie baltie apspiedēji un tā tālāk. T.i. visa tā sjw lieta balstās uz vainas apziņu. Tev nevar nepatikt šitie un patikt vainas apziņa reizē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-19 06:54 (saite)
Bet man var nepatik garīgi atpalikuši rītārdi, kas vispār nesaprot par ko runā. Škic.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2019-07-19 09:11 (saite)
Ja atceros pareizi, tad tajā klipā vainas apziņas kultivēšana nav pieminēta vispār. Kristiešiem tas ir iedzimtais grēks, tagadējie vainas apziņu kultivē, aktīvi kombinējot ekoloģiskus, klimata, kā arī intersekcionālisma teorijās balstītus argumentus.
Galvenais abos gadījumos ir panākt, lai tava eksistence vien radītu tevī vainas apziņu.
Tas galīgi nav tas pats, kas vaina, kas rodas kā morāles standartu pārkāpuma sekas.
Es gan varētu piekrist, ka jau Tanaha uzliek zināmu kvalitātes standartu valdītājiem un normē to uzvedību, un šīs normas tad daļēji ir pārmantojuši kristieši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-19 22:34 (saite)
Nu jā, tas vnk man likās iederas iekš tēmas.
Imo vainas jēdziens kristietībā ne tuvu nav analoģisks ar progresīvo versiju. Mana teoloģiskā saprašana un spēja abstrakti domāt, devusi secinājumu, ka iedzimtais grēks ir tas pats, kas pateikt, ka "all human kind is wicked", kas ir neapstrīdama patiesība. Mūsu tieksme darīt ļaunu nekad nepamet. Mēs nevaram būt labi, lai cik ļoti to nevēlētos. Tas ir reālistisks cilvēka kondīcijas tvērums.

Kreiso versija ir, ka visi cilvēki ir inherenti labi, bet ir kaut kādi defektīvi ļaunuļi, kas radušies nepareizu algoritmu rezultātā, visu bojā un tāpēc 'jāsalabo', kā pateiktu Ctulhu &co. Dabiski 'labotāji' gribēs būt tie paši, kas iestājas par kreiso premisu un tikai tādiem būs mandāts izlemt kuru un kā labot šajā iecerētajā amorālajā sistēmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?