gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2019-07-17 21:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
totally haram


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snark
2019-07-19 09:11 (saite)
Ja atceros pareizi, tad tajā klipā vainas apziņas kultivēšana nav pieminēta vispār. Kristiešiem tas ir iedzimtais grēks, tagadējie vainas apziņu kultivē, aktīvi kombinējot ekoloģiskus, klimata, kā arī intersekcionālisma teorijās balstītus argumentus.
Galvenais abos gadījumos ir panākt, lai tava eksistence vien radītu tevī vainas apziņu.
Tas galīgi nav tas pats, kas vaina, kas rodas kā morāles standartu pārkāpuma sekas.
Es gan varētu piekrist, ka jau Tanaha uzliek zināmu kvalitātes standartu valdītājiem un normē to uzvedību, un šīs normas tad daļēji ir pārmantojuši kristieši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2019-07-19 22:34 (saite)
Nu jā, tas vnk man likās iederas iekš tēmas.
Imo vainas jēdziens kristietībā ne tuvu nav analoģisks ar progresīvo versiju. Mana teoloģiskā saprašana un spēja abstrakti domāt, devusi secinājumu, ka iedzimtais grēks ir tas pats, kas pateikt, ka "all human kind is wicked", kas ir neapstrīdama patiesība. Mūsu tieksme darīt ļaunu nekad nepamet. Mēs nevaram būt labi, lai cik ļoti to nevēlētos. Tas ir reālistisks cilvēka kondīcijas tvērums.

Kreiso versija ir, ka visi cilvēki ir inherenti labi, bet ir kaut kādi defektīvi ļaunuļi, kas radušies nepareizu algoritmu rezultātā, visu bojā un tāpēc 'jāsalabo', kā pateiktu Ctulhu &co. Dabiski 'labotāji' gribēs būt tie paši, kas iestājas par kreiso premisu un tikai tādiem būs mandāts izlemt kuru un kā labot šajā iecerētajā amorālajā sistēmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?